Можем ли да се откажем от пластмасата за ден?

България се включва в инициативата Plastic Free July
Обновена: 7 юли 2020 19:58 | 7 юли 2020 19:54, Камелия Цветанова
6
Можем ли да се откажем от пластмасата за ден?

Ограничаването на милионите тонова пластмаса, които замърсяват околната среда, е възможно, ако допринасяме с личния си пример.

Това коментира Данита Заричинова от екоорганизацията „За Земята“ в предаването „Директно“ по Bulgaria ON AIR.

За трета поредна година България се включва в инициативата Plastic Free July, която има за цел да ограничи използването на пластмаса за еднократна употреба поне за месец.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: пластмаса
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Shshs преди 3 години
Колкото по "еко" става човек толкова повече ползи за него самият. Аз например за да намаля употребата на пластмаса, метал реших да спра яденето на снаксове и пиенето но газирани напитки, след което осъзнах че по този начин намалих харчовете си с над 100 лева на месец. Също мисля че все по-рядко имам кариеси /макар че не съм на 100% сигурен в това си твърдение/. Сега тялото ми е по-изчистено, а със спестените пари редовно ходя на масажи за по 20-30 лева. Ползите са големи в личен план.
3
0
 
2
 
! Отговори
Shshs преди 3 години
Аз се ограничавам сам, ходя на пазар с раница и си нося пликчета от минали пазарувания. В квалтала ми има кофи за рециклиране и винаги си сортирам ***, а органичният *** го събирам в отделно пликче, което не изхвърлям в контейнера, а мия. Това с миенето на торбичките го видях още преди 25 години от прабаба ми, а сортирането не ми е проблем като бях малък живях в Щатите и не го виждам като задължение, а като игра. :}
2
3
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
В магазина ще Ви сипват киселото мляко в канче...
1
1
 
5
 
! Отговори
Майна преди 3 години
Абе на тия зелените,що не им прави впечатление тоновете абсолютно ненужни рекламни брошури на супермаркетите??? Това са тонове хартия за която са изсечени декари гори?Био пластмаса и хартия могат да се правят от индустриален коноп.Всичко има и е измислено ама пуста човешка алчност убива майката Земя!!!