Гърция затяга режима за българи, задължителни тестове на "Кулата"

Според местните власти голяма част от положителните случаи са на туристи
183
Гърция затяга режима за българи, задължителни тестове на "Кулата"
Снимка: БГНЕС

Гърция затегна пропускателния режим с България през ГКПП Кулата - Промахон, където от днес от гръцка страна се извършват задължителни PCR тестове на всички влизащи в страната без изключение, съобщава "Труд".

Решението на Националната здравна организация е в резултат на увеличените случаи на COVID-19, които по данни на гръцките власти на 80% са регистрирани на граничните пунктове на влизащи граждани в Гърция.

Още по темата
За последните 24 часа гръцките власти обявиха 27 нови случая на коронавирус, като 14 от новозаразените са туристи, тествани при пристигането им в страната. Според местни медии част от положителните случаи са на българи на остров Тасос.

Твърди се, че българските граждани са пожелали да се върнат в родината си, вместо да бъдат оставени под карантина в Гърция, за което са получили разрешение от компетентните органи.

Конкретно на ГКПП Промахон-Кулата първо се проверяват паспортът и QR кодът, след което превозните средства се паркират отстрани и всички пътници излизат от тях, за да бъдат тествани.

След направения тест те продължават своето пътуване. При установена положителна проба на пътник влязъл на територията на Гърция, той се открива според информацията подадена в QR кодът.

На останалите гранични пунктове Маказа и Ексохи, където могат да преминават гръцки граждани, чужденци с документи за работа и собственици на имоти, тестове не се правят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам как ги търпите тия гърци, аз лично не мога да уважавам някой който мен очевидно и подигравателно не къв го търсите там нямам идея.
34
5
 
16
 
! Отговори
Йосарян преди 3 години
Колко е цената на паркирането в Албена, че чух за някакви безумни 20 лв. на ден? Вярно ли е това?
33
4
 
20
 
! Отговори
Човек преди 3 години
КОЙ ПЛАЩА ТЕСТОВЕТЕ НА ГРАНИЦАТА?????АКО СА БЕЗПЛАТНИ ЗА ТУРИСТИТЕ - КАКЪВ Е ПРОБЛЕМЪТ? ПРАВИЛНО. ДАЖЕ ПОВЕЧЕ ТУРИСТИ ЩЕ ИМАТ.
32
5
 
21
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Ангелкова доволно потрива ръце - сега всички сърби, македонци и особено румънци ще дойдат на нашето черноморие. Чиста работа.
31
16
 
15
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 3 години
Това е постановка , инсценировка...нарочно е направене , за да ви накарат да "спасявате " нашето Черноморие
30
6
 
13
 
! Отговори
Питане преди 3 години
Егейско море пълно ли е с екскременти като Черно море?
29
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хахаВизантийците не знаят какво може бай ганяСега вместо да си плащат по 120 лева за тест ще ходят до кулата да им правят без пари и обратно.
28
3
 
21
 
! Отговори
Баче Кико преди 3 години
Тъй и тъй няма да имат работа този сезон в северната част на Гърция, скоро очаквам батални сцени и в Атина подобно на Белград - да ги видим колко са хитри.
27
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Европа човешкият живот е по важен от бизнеса на кръчмарите или този на бандитите по кафяво море.
26
3
 
6
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Очаквах в цената(миналогодишна е) за двойна стая на първа линия, да влиза и закуската.Да ама бай *** хотелиер, гледа да не се минe.Гледайте да е чисто в целия хотел.В противен случай, пишете в отзивите си мнението.Така други след вас, няма да бъдат излъгани !!!
25
18
 
12
 
! Отговори
Живко преди 3 години
Още преди месец ви казах, че маляките ще намерят начин да разкарат *** с консервите и зарзавата и цял ден шезлонг и чадър за едно фрапе ...хахахаххахаха
24
3
 
6
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Баче КикоПочнали са да реват за безвъзмездно! Да не са изкукали да се набутат с още заеми - те старите не са платили!
23
4
 
26
 
! Отговори
До Чичо преди 3 години
Да се прави тест на границата е малоумно - това ще отнеме толкова време, като им знаем организацията на гърците, че ще минават по 10 коли на час и опашката ще стига до София. Това вече ще откаже повечето хора - никой не иска да се реди по 12 часа да чака. И на есен ще почне рев към ЕС от гърчалята как нямат пари и как им трябва помощ - и познай от кого ще ги вземат тези пари.
22
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Европа затяга примката над режима на Борисов. ЕС няма да позволи заразяване на гражданите си заради безхаберния престъпник в софия.
21
1
 
5
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Анонимен 1Според тебе, кой ги плаща?
20
3
 
10
 
! Отговори
до Чичо преди 3 години
Как ще ми докажеш, че си здрав ?
19
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Целта изпълнена да очакваме рязко спадане в близките дни на брой тестове, съответно "новозаболели" дет не знаят че са болни..
18
6
 
22
 
! Отговори
Закони преди 3 години
Евала ,за това ще имат ред Гърция ,правила от А до Я ,браво !!!
17
18
 
14
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Какво пищите бе??? Не е никакъв проблем ако си здрав да си идеш спокойно където си тръгнал.Аман от *** многознайковци!Вие първо плюете ,после ако имате мозък мислите!!! ! Хората си пътуват,,диванните професори " злорадстват.Смешници!!!
16
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грекос си иска парите на туристите, и ако може без отговорности. Иначе и в Греце има не по малко вируси от тука. Но по медии тече облъчване, колко безопасно е и как решават проблемите. Ами не ги решават. Теста на границата, чисто епидемиологично е почти безсмислен. Почти няма да хванат болни туристи, но случай по време на почивката вече имат.