Борисов заподозря сценарий: Чакаме новини за еврозоната и те го знаят!

Премиерът призова президента да поеме отговорност за НСО
Обновена: 10 юли 2020 13:50 | 10 юли 2020 09:30, Веселина Йорданова
506
Борисов заподозря сценарий: Чакаме новини за еврозоната и те го знаят!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов е категоричен, че президентът Румен Радев носи цялата отговорност за НСО и трябва да поеме отговорност, ако охрана бъде свалена.

Той изрази убеденост, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган и депутатът Делян Пеевски сами ще се откажат от тази охрана.

Още по темата
Не съм ходил ни на Зимните, ни на Летните сараи, но много от протестиращите лидери са били там, подчерта той.

Борисов обвини противниците си в ярост заради подкрепата, която очакваме за чакалнята на еврозоната.

Няма да могат да се теглят пари кеш, без да светнат в Европа, ще паднат лихвите по кредитите, ще се вдигне кредитният рейтинг. Чакаме новини довечера след 8 и те знаят, че ги чакаме, посочи той.

Премиерът заподозря и че има постановка със ситуацията в парка "Росенец" и попита защо дясно мислещите хора влизат в този сценарий. "Много българи отиват на плаж, носейки знаме - видно сценарий. А когато има сценалий, има сценаристи и те вчера се показаха", заяви той по повод протеста вечерта пред Президентството.

Христо Иванов протестира срещу тези, които го къпаха и вика - държа Борисов отговорен - за кое? Президентът еднолично носи отговорност и с назначаването на началника на НСО, подчета премиерът.

Той обаче заяви, че не иска да влиза в сценарии, какъвто според него е била и ситуацията с протестиращите сестри в бившия партиен дом. Оставете простака да си говори, когато му отговориш, ставаш същия, каза Борисов.

Той подчерта и че работата на прокуратурата не щади правителството. Борисов каза, че това, което се причинява на правителството не е плюс - "да ти арестуват министри, зам.-министри, но ние дума не сме казали".

Борисов попита и защо подкрепата на ДПС за ГЕРБ във връзка с евроатлантическите ценности е проблем.

Премиерът е категоричен обаче, че в момента заради тежката ситуация с пандемията ни трябва абсолютен консенсус и няма никакво значение кой е управляващ.

Предстои тежка година или години, по никакъв начин не се раздвижва икономиката, подчерта той.

Борисов поиска и публичен дебат между медиците за мерките, които трябва да се предприемат за борба с коронавируса. Ако не се направи публичен дебат, отварям отново заведенията, закани се той.

И да се знае, че президентът Румен Радев е предизвикал разрастването на пандемията. След вчерашните прояви ще се увеличат случаите на заразени, защото имаше повече хора, отколкото на мача "Локомотив" Пловдив - ЦСКА - София, коментира още Борисов.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


506
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
352
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да изгоним фааатмацитее от Дондуков 2!. Немедлено!
351
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Икато влезем в проклетата еврозона ,много ще напреднем , кого лъжеш *** нещастен !
350
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кутевската измееет не е на себе си :)))))
349
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Охранителя на СИК е влезнал в обеснителен режим,стига обеснява снимките на Божков където са направени с злато и пари СТИГАТ.Оставка завинаги.
348
1
 
19
 
! Отговори
Честно преди 3 години
И нищо от казаното му няма общо с Е.С. Каквото му дойде, това говори
347
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато един клоун разсмива държавата,това е комедия,когато същия клоун ръководи държавата,това е трагедия.
346
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За голямо съжаление на тpoловете тук.. ще напиша, че Бойко Борисов няма как да изкара още 2 цели мандата.Вероятно 1 месец преди края на втория и ще подаде оставка. Дано сте живи и здрави дотогава, но се съмнявам...
345
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите искат да си върнат държавата! Няма да го допуснем!
344
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Патриотите ще влезнат в следващия парламент дори с повече депутати.ДПС ще помага.
343
9
 
28
 
! Отговори
А ве преди 3 години
Стига с тая европа и еврозона кажи направо обеднявате яко всичко се срина окончателно.Все европа казала махнете туй махнете онуй.И на края гол х.....й.Вие се криете зад тая европа и крадете за световно.Шайката получава пари и ги тика у банки и кухи фирми.Работника аут,децата аут,инвалидите аутнарода аут.Само вие сте помазани.
342
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди седмици говореше че Раден го е следил с дронТотално се изложи.Аз ако му бях пиар щях да си подам молбата за напускане
341
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Патриопатите ,няма да влезнат в следващият парламент ...ГЕРБ със ДПС
340
6
 
20
 
! Отговори
Мечо Кух преди 3 години
Тикви, пристигнаха ли вече оркuте от Моргул за контрапротест :))))))
339
5
 
4
 
! Отговори
До зозо преди 3 години
Кое е престъпното на партията ? Дай факти,покажи ни реално какво престъпление визираш.Кво само ми пелтечите едни и същи мелодраматични словесни цапаници със смехотворни претенции за аналитичност ?! Със същия успех сега мога да кажа,че жена ти е с мен на обяд ....и след 9 месеца ще станеш татко..
338
4
 
14
 
! Отговори
Скандалът ескалира2 преди 3 години
Хайде да предположим какво ще се случи отсега нататък по логика на ескалацията1. Радев и Йотова ще бъдат натръшкани на земята по корем с белезници на гърба2 Борисов ще арестува Меркел3. Гешев ще отиде с бухалките при папата
337
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов се чуди как да си управи репутациятаС тези кюлчета злато и с пачките хората вярват че е генгстъра Радев го възприемат за нормален гражданин
336
5
 
24
 
! Отговори
Плашип0тарник преди 3 години
Герберуци.... ако тоя вашио тартор на ШАЙКАТА е най способният водач на тая държава, то е крайно време да се закрива....А иначе след тоя TYЛУП всеки може да е Премиер!!!!
335
4
 
24
 
! Отговори
Сканадалът ескалира преди 3 години
1Борисов крещи на зам -министър/шеф на агенция, че трябва да е глашатай2. Борисов публично се подиграва на 2 пъти на (здравен) министър, че няма дисертация, без уважение от възраст и опит3. Борисов се произнася за сексуалните достойнства на своята шефка - шефката на Парламента4. Борисов демонстрира неуважение към световни лидери5. Върховен прокурор, предложен от Герб, плаща хора да нахлуят с автомати в Президенството.
334
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен 2. преди 3 години
Много жалко за красивата ни държава България! Всичко си имаме и планини море,над 500 минерални извори и земя плодородна и богата. Ако случайно падне правителството на Борисов заедно с управляващите от опозицията,нека да направят това,което се случи с Божков,всичко придобито незаконно да се конфискува за сметка на държавата,няма само оставка,а всичко да им се конфискува.
333
34
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов е най-успешният премиер управлявал България през прехода ! ФАКТ ! Недоволни от него са само мошенниците и сивата икономика !Нормално,погна ги и скоро ще ги занули!Да,има какво да се желае още в сферата на социалната политика,но с влизането ни в Еврозоната ще се спре източването на държавата,ще има финансова стабилност,инвистиции и естествено по-висок стандарт! До преди години олигарсите бяха господари и лобираха в НС,сега са погнати зад решетките,а тея ***()ти искат оставка на Гешев