КНСБ прогнозира: Вече сме в началото на тежка икономическа криза

100 000 работни места са закрити, до края на годината ще станат повече
168
КНСБ прогнозира: Вече сме в началото на тежка икономическа криза
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всички у нас трябва да си дадат ясната сметка, че в момента България е в началото на една много тежка икономическа криза, която вече е затворила 100 хиляди работни места, каза пред БНТ лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

Още по темата

"За около 200 хил., вярно запазихме им работните места с мярката 60:40, но временно. След няколко месеца не е ясно какво ще се случва. Хората искат ясни знаци от всички - правителство, президент. Явно трябва да има и други мерки - има редица изговорени проблеми, действия трябват оттук нататък, с решения, които хората очакват", настоя синдикалистът.

Според него до края на годината икономическото положение у нас ще се влоши.

"Тези прогнози за 7% и повече спад, ще станат реалност от октомври насетне, когато сезонната заетост изчезне. Трябва отсега да се мисли как да се реагира изпреварващо във всички сектори, които са на масата на властта. Дълго си говорим за кредити, в същото време фирмите се оплакват, че това не се случва“, коментира Пламен Димитров

Той настоя, че новината за влизането ни в „чакалнята“ на Еврозоната е изключително важно, но точно сега тя не може да бъде комуникирана, защото българинът се интересува за бъдещето си.

"А България получава всъщност стабилност на банковата си система и на бизнеса, който трябва да оперира на пазара", посочи президентът на КНСБ.

Пламен Димитров допълни, че днес на Тристранката ще се обсъждат промени в Кодекса на труда, за които от синдиката отдавна настояват.

"Има поне три групи промени. Първата група, по която има голямо съгласие, е усъвършенстването на колективното договаряне. Това е много важно, когато се договарят минималните прагове по браншове. Втората група промени са свързани със санкциите над неизрядните работодатели. Третата група - изчисляването на работния труд. Искаме ясна регулация и по малко нарушения от страна на некоректния бизнес, който експлоатира работниците си", настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредния защитник на Борисов. Графика се спазва, днес той е дежурен.
18
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бях от ония умните и красивите, които протестираха срещу Пеевски. Мина време, погледнах се в огледалото, не бях нито умен, нито красив. И днешните протести са на идеалисти без идеали, демократи защитаващи олигархични интереси и една маждукаща истина, толкова болна и изтерзана, че е скрита в миша дупка. И една красива лъжа шестваща по жълтите павета като силиконова красавица, на която никой не вярва.
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този е в хора на защитниците на правителството. Мисли се за хитър и плашейки ни с криза ни казва не протестирайте, много ви се моля, ще ми секне кранчето. Изритайте го бе членове на КНСБ ако имате достойнство. Заради неговото съглашателство с премиера заплатите ви са най.ниски в цяла Европа.
16
0
 
12
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Ами доста европейски държави вече излизат от епидемията и набират скорост икономически. Индустрията върви, само туризма е по-слаб. Но не и при нас. Нас всеки ден нова държава от ЕС ни ограничава достъпа. Днес е Австрия. Ние се забатачвамв още повече. Къде от нвкадърност, къде по лична изгода. Но сме с едни от най-лошите показатели последните седмици от ЕС. Ама как да е, като сме в икономическа, здравна и политическа кризи.
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да започнем първо с обща стачка!
14
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде Пламенчо да видсим стиска ли ти да се присъединиш към националната стачка? На бас , че не ти стиска. Напротив винаги си *** и ще лижиш *** на Борисов предавайки работниците. Това си правил винаги. *** и предател
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАбсолютно прави си.
12
4
 
28
 
! Отговори
селянин преди 3 години
без да съм експерт ви казвам от 30 години копаем дъното
11
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧичоКви синдикати човек, *** до един - чакай от тия гъзоблизници нещо да се свърши....Пълна пародия и порнография, като всичко свързано с "държавата" България.
10
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Криза ще има ...само ако бутнем Боко, нали бе? ;) Ай, стига, моля ви се, да се държим сериозно, да криза ще има, да ще трябва да се бачка по-яко от нормалното, ама вие не сте ни нужни и без вас ще се оправим. Ония пари, дето ще се освободят след като влезе в еврото НЕ СА ЗА ВАС. Чао
9
1
 
22
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Този е за затвора!!!
8
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и за Шенген оставаше една будка да боядисаме, но още си чакаме вече над 10 години, та и в чакалнята на еврозоната не се знае колко петилетки ще си седим.
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Носете маски, ще излезем от кризата заедно.
6
10
 
21
 
! Отговори
Мизийски преди 3 години
С влизането ни в еврозоната, става невъзможно да се обират банки. Както всички знаем, това е коронният номер на остатъците от БКП. По време на прехода те са ограбили 9 (девет) банки. С приемането на еврото след две години ще се освободят 18 милиарда лева, които в момента са блокирани, за да поддържат валутния борд. Целта на другарите са тези пари. Точно затова се целят, с всичките си последни сили в тези избори, за да може те да са на власт, когато парите се освободят. Този обир за тях буквално
5
2
 
51
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
Это ги платените хрътки на властта. Ще лаят и ще плашат. КНСБ е организация, която трябва да изчезне. Тя не върши нищо освен да харчи пари на данъкоплатеца, а парите да не стигат до хората.
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-важно е, че за боко ще има.
3
2
 
44
 
! Отговори
гост преди 3 години
И причината за това са петдневни протести - ***. Върни се 10години назад и си спомни, че ББ за 3 години опука 6 милиарда, събрани в хазната и накрая хукна да се крие. Що мислиш , че сега е по-различно.
2
3
 
45
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Добре че си ТИ да ни кажеш че идва Криза!! Ние щото сме слепи и глухи и тъ-пи!! А няма ли да ни призовете да не Протестираме ??
1
3
 
46
 
! Отговори
1 преди 3 години
Най-после ,активиста на герб-комунисти пл.димитров,разбра,че сме били в криза,малко късно,но все пак прозря.

Спонсорирани публикации