Христо Терзийски: Задържани са непълнолетни с пиротехника на протеста

Група от 30 души е имала намерение да внесе провокации
16 юли 2020 08:56,
69
Христо Терзийски: Задържани са непълнолетни с пиротехника на протеста
Снимка: БГНЕС

Като директор на Национална полиция не мога да коментирам оставката на Младен Маринов, но работя с него от години. Това е професионалист, полицейски ръководител с изключителен авторитет, изключително подготвен и волеви човек, аз го уважавам абсолютно като колега и човек. Това каза пред БНТ главен комисар Христо Терзийски, директор на Главна дирекция “Национална полиция”.

Още по темата

"Росенец" не допускаше много различни варианти, решенията бяха изключително малко и важното е, че не допуснахме нарушение на обществения ред", каза още той.

"Младен Маринов е министърът, с който най-лесно се работеше. Аз съм му бил ръководител, той е бил ръководител. Имаме над 20 хил. души под карантина извън всички други длъжности на министерството", добави той.

"Винаги при такива възникнали спонтанно протести първият ден протича при нормална обстановка и нормален протест, конфликти стават после при различни поводи.

Онзи ден беше локализирана такава група и има задържани лица. Това са хулигани, които могат един ден да бъдат на футболен мач, друг ден на баскетболен мач. По различни поводи се включват. Най-често има финансова изгода. На 4 лица вече имат повдигнати обвинения. Снощи към 22:30 наблюдавахме предвижването на група от 30 човека, които имаха намерения за провокации, но самите протестиращи ги локализираха и тази група напусна. Задържахме 2 лица, за нещастие непълнолетни, които бяха с пиротехнически изделия в тях и с намерения да провокират напрежение. 15- и 16-годишен с криминални прояви, които не могат да дадат обяснение защо го правят", каза Терзийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На последната страница на бележниците им ясно и точно пише какви задължения имат, такаче нямат никакво оправдание за участията им тези мероприятия.
54
2
 
1
 
! Отговори
кой и защо преди 3 години
Кой провокира? Наглите протестаджии разпространяват, че полицията нарочнто провокирала, понеже управляващите имали интерес. По същия начин и аз мога да кажа - провокациите ги правят самите протестаджии, които искат да сплашат властта, включително и физически. Протестаджиите имат ивнтерес да се наложат, като не подбират средствата.
53
1
 
1
 
! Отговори
как преди 3 години
Щяло ли да има наказани полицаи? На въпроса с въпрос - А ще има ли наказани граждани, атакували обществена сграда, провокирали насилие, замервали с камъни, удряли полицаи, чупили стъклата на обществена сграда, употребили бомбички и друга пиротехника? Как гражданите отговарят за поведението си?
52
0
 
1
 
! Отговори
а родителите им преди 3 години
Каква пиротехника? Откъде са я взели? Родителите да отговарят включително и пред социалните служби!
51
0
 
1
 
! Отговори
без тия преди 3 години
Аз откога разправям, че присъствието на непълнолетни трябва да бъде забранено на протести! Един непълнолетен не е в състояние да отговаря за постъпките си! Не е в сдъстояние да взема решения. Ако не беше така, родителите нямаше да отглеждат децата, а щяха като родят и да ги хвърлят на улицата, сами да се оправят подрастващите. Непълнолетни нямат място на който и да е протест! Глобете родителите им!
50
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
41 - може би от управлението на страната. Полицаите са били и момче навършило 18 г, 10 дни преди побоя. Разбира се, според полицията то няма право на мнение.
49
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
има ли задържани полицаи за полицейското насилие във Вторник?
48
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само кандидат пенсионери се показват от МВР-то да се озказват. Много добре знаят, че са дошли на тези позиции с ГЕРБ и ще си заминат с тях. Лошото, че вместо да ги съдят, ще ги наградят с 20 заплати и в пенсия.
47
3
 
4
 
! Отговори
е преди 3 години
Толкова рев от полицията, че 5 *** на целият протест ги замеряли с пластмасови бутилки и им показвали среден пръст. Тежало им на милите. Толкова са с лабилна психика, че се натварвали и после го избивали на семействата си. Да видят в европеските държави как се стачкува и там ка се държат с п олицията. Стига сте ревали. За това сте първа категория труд, взимате заплати, привелегии и тн. Иначе ставаш пазач на някоя станция и ще има мир и спокоствие в душите им нежни.
46
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я да питам - онези дето ритаха в главата човек зад колоните пенсионирахте ли ги вече за награда? Дадохте ли им 20-те заплати на куп?
45
7
 
2
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Спрете да тормозите децата, че и вашият ред ще дойде. Народа е побеснял както никога до сега. Ако не го разбирате ще го разберете по трудният начин.
44
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е,те ви ги "протестиращите" - дребни наркоманлета ! те ли ще определят съдбата на 7 Милиона ?
43
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредния ушев,който се изказва по заповед на началниците си
42
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Разум трябваОт 30 години разум стигнахме дотук. С някакъв несменяем *** за главния българин и с някакъв прокурор без юридическо образование. И разни необразовани да дават акъл на образованите и да ги командорят. Дали ще издържим зимата, без еврофондовете, ей така сами? Дори и *** да останат? Дали? Съмнявам се. Нека изберем умни хора или поне професионалисти, стига с тая Партия? Партия от нагаждачи.
41
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До KZLТака, по отношение на пребитите завчера няма какво да коментираме. Побой над невъоръжен и неутрализиран човек не е за адмирации, а за издирване и вкарване в затвора ефективно. Това са садисти и нямат място в една нормална полиция. Но в България всичко е ненормално. Затова и скоро тук ще останат само дръвници и голи охлюви. Освен ако наистина не се разкарат гербаджиите много бързо. Те не искат да се разкарат само заради едно -да не ги осъдят и вкарат в затвора, все им е тая за страната
40
4
 
19
 
! Отговори
Хммм преди 3 години
Те пък малолетни какво правят на протеста ???!!!От какво пък не са доволни те - че имат двойка, или че не са им купили последен модел телефон ?Само ми е любопитно...
39
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Непълнолетните са мулета на пълнолетните божкови престъпници.
38
5
 
15
 
! Отговори
Разум трябва преди 3 години
Зимата която идва я дават много снежна и студена, като почнат да излизат по 500-600 заразени на ден, като свършат местата в болниците и без Правителство направо ще бъде "чудна картинка"!Спрете се и помислете, след няколко месеца са изборите, нека избутаме зимата! Това е гласа на разума!
37
7
 
5
 
! Отговори
Хайде преди 3 години
Подавай оставка и си отивай заедно с министъра - с него си работил, с него ще си безработен.
36
4
 
16
 
! Отговори
до Протестиращите преди 3 години
Мдаааа, значи искате да върнете Божков на бял кон! Значи вие страдате от Стокхолмски синдром щом си искате тоя който ви е ограбвал и нареждал политиците!