Заради Гърция: Софиянци ходят до Пловдив и Стара Загора за PCR тестове

Почивките увеличиха броя на направените изследвания у нас
18 юли 2020 09:26, Ния Христова
118
Заради Гърция: Софиянци ходят до Пловдив и Стара Загора за PCR тестове
Снимка: Pixabay

Софиянци ходят чак до Пловдив и Стара Загора, за да си правят там PCR тестове. Причината е, че в сертифицираните лаборатории в столицата вече почти няма свободни часове за изследването до края на месеца.

От 15 до 29 юли пък на българско-гръцката граница влизането в южната ни съседка се осъществява единствено след предоставяне на документ за отрицателен PCR тест, направен не по-рано от 72 часа. Ведната след въвеждане на изискването пред болниците и лабораториите се извиха опашки за изследване. Това накара повечето обекти въведоха предварително записване на часове, пише "Монитор". На много от местата часовете са заети до края на месеца. Така на столичани, които са планирали почивка в Гърция в близките дни, се налага да ходят до други градове.

 
Списък със сертифицираните лаборатории, които имат право да правят PCR тестове, е публикуван както на сайта на здравното министерство, така и на страницата на Министерството на външните работи.
Още по темата
 
От понеделник и в "Пирогов" ще се правят PCR тестове за COVID-19 на пътуващи в чужбина. Ще се издава сертификат на английски език, съобщиха от болницата вчера. 
 
Изследването ще се провежда сутрин от 8:00 ч. до 10:00 часа, а резултатите ще се получават между 12:00 и 13:00 часа на следващия ден от централна регистратура. Взетите проби се изследват в сертифицирана лаборатория за Real Тиме PCR, уточниха от болницата. За да се изследват пациентите трябва да носят двустранно ксерокопие на личната карта, а ако тестът се прави на дете, е необходимо да се преснима и неговият червен паспорт.
 
За да бъде направено изследването не се иска ограничение в консумирането на храна и вода. Цената на индивидуалния тест е 100 лв., семейният пакет за 3 човека е 270 лв., а за 4-ма излиза 350 лв., уточниха още от "Пирогов".  
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
17
 
! Отговори
Nike преди 3 години
Сега, благодарение на гърците, ще си направим една представителна извадка сред огромен брой хора от населението, които не са рискови и контактни. Благодарение на гърците ще изследване толкова много хора, че ще разберем аджеба колко е разпространен вирусът у нас.
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На гурбет ли отиват или на почивка ?За едни протестиращи питам ?
17
3
 
23
 
! Отговори
Капацитета преди 3 години
Екскурзиантите били запълнили капацитета на лабораториите за месец напред.А как стои въпросът с контактните лица или лица със симтоми, които искат да си направят ПСР за собствена сметка и те ли ще чакат месец?Понеже едно е да си правиш ПСР щото ти се ходи на плаж и съвсем друго е да си го правиш щото ти се налага: имаш симтоми или си контактен с доказано положителен? Втората група ще чакат с дни заради любителите на гръцкия плаж ли или са с предимство?
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 14 Разбира се,че са нещо повече...Манталитет,възпитание начин на мислене и поведение е на много по високо ниво от *** от провинцията.....
15
3
 
9
 
! Отговори
Thassos преди 3 години
Поредния шамар със засилка и завъртане в лицето на родния туризъм. When theres a will, theres a way.
14
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко новозаразени ще пламнат заради тия егоисти. Айде един път да си останете на задниците и да не ходите никъде, а? Много е трудно. Ами ако в Гърция се заразите? На чии разноски ще сте там?
13
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** ти и почивката в Гърция с толкова много условия и изисквания - сякаш гърците ще дават пари на наще, а не обратното ....Благодаря НЕ!
12
7
 
5
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Като са Софиянци та да не са нещо повечето от другото население?
11
8
 
5
 
! Отговори
Наско Мента-гъров преди 3 години
Излезте софиянци заразениДа разпръснете ковидаНека няма нито село, нито градОт новата инфекция спасени.Раздайте смело вирусните пръскиУшите си за други запушетеУстите не закривайте със маскиА мозъците тотално изключетеПарите са прибрани в мойто шкафчеА стадото излъгано да блееКой питам в дните на пандемияТака добре измамата владее?
10
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Батко,смятай колко са се *** по черноморието ,за да предпочете човек да даде 300 лв. и пак да отиде в Гърция1
9
3
 
39
 
! Отговори
мъкаааа преди 3 години
тоя много беден български народ какви мъки търпи за да отиде у гръцко !
8
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народа прави всичко възможно, да не даде нито един лев на хотелиерресторантьор Ганчев,който вече вие от глад, като карпатски вълк. Герберасточенгесарската орда нарича всичко това унижение, а то си е вид протест. Хората не искат евтино, искат качество и спокойствие. А не две седмици да се занимават с утайките на обществото и цивилни, и униформените им ортаци. Айде духасково.
7
10
 
22
 
! Отговори
123 преди 3 години
До АзТо не е само това. Ако излезе положителен теста, вместо в Гърция, трябва с цялото семейство да те поставят под карантина. Това си е чист мазохизъм.
6
4
 
9
 
! Отговори
123 преди 3 години
То затова ли там случаите се увеличават? Ако се установи положителен тест на софиянец в пловдивска лаборатория, на чия сметка се пише случаят - София или Пловдив?
5
17
 
27
 
! Отговори
Край преди 3 години
Привет от нашето си Черно море. Никакви челни стойки няма да правя за да нося пари на маляките.
4
14
 
56
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Не го рабирам вече това. Да си платиш ПСР теста, да го преведеш на английски, да чакаш на опашки по границата и да те гонят от магазините в Гърция. Що се унижаваме до такава степен.
3
5
 
46
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Такива новини ми напомнят, колко са бедни всички :(
2
0
 
12
 
! Отговори
:) преди 3 години
Хахахахаха
1
4
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая година ще пропусна. И без това съм бил десетки пъти в Гърция. Не ми се занимава с цялата тая глупост.