Спирането на тока в метрото - терористичен акт, минават се граници

Радев се държал не като човек с власт, а като претендент за власт
60
Спирането на тока в метрото - терористичен акт, минават се граници
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Поведението на бившия депутат от НДСВ Минчо Спасов в метрото е терористичен акт,  убедена е политологът Татяна Буруджиева.

Още по темата
Спасов прекара нощта в ареста, след като спря тока в столичното метро в понеделник.

„Задържани бяха разни хора, но сега са пуснати. Да кажат, че полицията можела да ги спре, но къде била тя, е просто наглост. Искам хората да знаят, че могат да живеят спокойно, независимо дали някой протестира или не. Ако утре вашите деца са в метрото в такъв момент? Не може тероризмът да се оправдава", коментира още политологът пред Нова тв.

„Всичко си има някакви граници, дори и протестът. Може да изразяват недоволство, без да се застрашава животът на хората. Искам протестиращите да дадат отговор. Демонстрациите контролират и изискват от политиците, но не може да дават решения", категорична е Буруджиева.

„Във времена на размествания и голяма политическа и обществена динамика обичайните правила са временно суспендирани. Това е характеристика на революциите”, посочи социалният антрополог Харалан Александров.

Според него заради това в такива моменти избуява разрушителното и психопатно поведение.

Според него на протестите има две основни групи от хора - едната иска промяна, а другата - властта.
"Гешев и Борисов са персонализирани, защото те ефективно упражняват власт. Правителството и прокуратурата са  свръхактивни, постоянно нещо правят нещо и доста хора са разстроени от това", каза още Александров.
Според него протестиращите не искат оставката на президента Румен Радев, не защото много го харесват, а защото "той се държи не като човек с власт, а като претендент за власт".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей, платени политолози и антрополози.Как не ви е срам?! Или какво? Май няма от къде да го вземете този срам.Очи в ***,ръце пълни с пари.Какво толкова.Ще излезете по обслужващите властта медии и ще ръсите откровени простотии, в които и гаргите се смеят.Ех Буруджиева - навремето БСп ти плащаше и една пееше.Сега ГЕРБ - песента е друга.Най-голямото ми разочарование е Харалан Александров. Каква метаморфоза претърпя този човек под въздействието на парите. Ти да видиш и да се чудиш ...
13
6
 
17
 
! Отговори
Ани преди 3 години
Време е да се поиска оставката на Радев.Със действията си той нееднократно уронва престижа на институцията която представлява. Дълги години след него тази институция ще остане като символ на разединение и поквара.
12
24
 
6
 
! Отговори
Ясно преди 3 години
Не закачайте президента, мутри на хранилка, той е избран пряко от народа, ясно?!
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малее шефът на метрото говори, гласът му трепери на човека тцтцтц!А мисирките бяха загрижени получил ли е алигуфрена навременна адвокатска защита аххх аххххх! Жалко за хората, които все пак носят сериозна отговорност за нещо в тази държава! Точно те се нуждаят от подкрепата на гражданското общество!
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпросът е защо Минчо е на свобода още е от 2009, наистина няма държава
9
0
 
1
 
! Отговори
Алеко преди 3 години
Пази боже сляпо да прогледа
8
6
 
27
 
! Отговори
Mitaka преди 3 години
Комунистите не могат да построят метро - те могат само да го спират и рушат, да взривяват църкви.Най-смешното е че точно провалените комунистически кандидат кметове на София Татяна Дончева и Мая Манолова показаха колко обичат софианци и метрото, че пратиха техен човек да го спре и да веднага припнаха в районното да го защитават като го арестуваха.Протестирайте колкото искате - но метро има ще се строи още и хората ше пътуват с него, това няма да го спрете.
7
5
 
1
 
! Отговори
Нема лабаво преди 3 години
Тошо Правешки от отвъдното: "И аз ви държах бедни и прости, ама откак ме свалиха, не е имало година да не ви се катерят по главите разни шайкаджии. И тия, и ония, все тая. Не ви ли увреха чутурите, че бел ден нема да видите. Я кой може да фаща самолета, а кой не може - да си копа ямата и да лега у нея. Да сте си опичали акъла, кога му беше времето."
6
1
 
24
 
! Отговори
Метрото преди 3 години
Бутона за спиране на метрото служи когато на релсите падне човек, излезе пиян, дрогиран или психично болен човек някой НОРМАЛЕН човек да натисне бутона за да спре метрото за да се спаси човешки живот.
5
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички вън, включително и мрънкалото Радев.
4
26
 
8
 
! Отговори
Да преди 3 години
А не е ли тероризъм управлението на ОПГЕРБ..?!
3
22
 
4
 
! Отговори
Иванова преди 3 години
Ако някой откачи и вземе че натиска бутоните за спиране на мотрисите ? Защо проектанта е поставил такива недомислени неща ? Това и рисковано за нормалните граждани.
2
9
 
42
 
! Отговори
Метрото преди 3 години
Тези юнаци защо не отидат да спрат метрото в Москва. Да не се плашат, адвокатките им Татяна Дончева и Мая Манолова ще обяснят на Путин, че всеки по всяко време има право да спира метрото.
1
2
 
15
 
! Отговори
Пурпурно син венец преди 3 години
Добре че брането на джица и релси не турурисъм.