За 15-ти ден: Протести с искане за оставка

Протестиращите започнаха да се събират още около 17 часа
Обновена: 23 юли 2020 19:17 | 23 юли 2020 18:53, Красимир Ангелов
128
За 15-ти ден: Протести с искане за оставка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Въпреки обявените промени в кабинета, за 15-ти ден протестиращи се събират на шествие с искане за оставка на правителството и главния прокурор Иван Гешев.

Още около 17 часа демонстранти започнаха да се събират в Триъгълника на властта. Движението по бул. "Цар Освободител" е блокирано.

Очакванията са отново да има блокади на кръстовища в широкия център на София, въпреки че по-рано днес от СДВР призоваха протестиращите да бъдат по-разумни при действията си и да не пречат на останалите граждани.

Част от протестиращите обявиха пред БНР, че са разочаровани от факта, че двуседмичните им демонстрации са довели до тези резултати – кадрови рокади. Те коментират, че основната цел на протеста не е изпълнена – оставката на цялото правителство и главния прокурор.

Хората са категорични, че ще продължават да изразяват недоволството си срещу управляващите и се надяват, че ще съхранят гражданската воля за истински промени в страната.

Засилено е полицейското присъствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
10
 
4
 
! Отговори
До секача преди 3 години
Пусни си от преди няколко дни да видиш колко бяха ама когато се бяха събрали масово ,а не да ми говориш,че били 200 човека ,накрая ще излязат милиони
51
4
 
13
 
! Отговори
Секача преди 3 години
До 61Сега ще пусна да ви видя тия 100-200 хил. Първо ще отида за пуканки и бира, защото няма такава пародия на протест. То не знам това протест ли се нарича вече ?
50
1
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До активист на БКПТо хубаво, ама хайде първо да започнем с конфискация на имуществото на Висшия Съвет на БСП!
49
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко ме вълнува,какви искания и оставки желаят на тези протести! В новините видях репортер да пита две жени с тъмни очила,какви мислят за промените в кабинета.Общо взето,от мненията им разбрах, че и 12-те апостоли на Христос да бяха правителство, пак няма уйдисване...
48
3
 
8
 
! Отговори
Секача преди 3 години
До 55Какви 100 хил ли бе ?! Не знам там с какво се друсате, ама май ви идва в повечко. Намелете малко нещата, че няма да издържите и после ще изполягате да ви лекува държавата...
47
5
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ За България преди 3 години
Победа победа победа ! За пореден път червената *** на обществото е на колене ! За пореден път с глава в земята ! Победа !
46
1
 
7
 
! Отговори
Престанете преди 3 години
с това тоя платил, оня платил. И да е плащал те парите свършиха вече, обаче глу-постта и прос- тотията са съвсем безплатни. Както е казал моя приятел Айнщайн - Вселената и човешката глупост са безкрайни но за едното не съм толкова сигурен.
45
7
 
14
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Буахахаха, какви протести бе - събрала се една шепа хора. Буахахаха. Ако имахте някакъв шанс да свалите Баце, то той беше преди да договори 29 милярда. След кат ги е договорил, нема изпусне кокала (за нищо на света) и шансовете са нулеви.
44
7
 
13
 
! Отговори
Шамандури преди 3 години
Всеки път се заканвате....герб пада, ама всеки път ви бият като маче у дирек!!! А пък сега с тоя цирк направо сте приети у балшои театър!!!!!
43
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шкембе войвода днес по БТВ намекна за безвъзмездни помощи,каза че не са направили това преди защото не искали да изпукват парите предварително и не са били наясно дали нямало да има втора вълна на вируса но ето сега ще раздават компенсации на най-засегнатите!И не това не е свързано с наближаващите избори другата година!
42
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако черепа плащаше малко повече щях да отида и аз да чопля семки там.
41
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами предложете алтернатива.Ние непротестиращите не виждаме такава.Единствено БСПто дава зора ама нема да му се отвори парашута.70 години се нагледахме на комунисти.СТИГА ВЕЧЕ.
40
5
 
9
 
! Отговори
Бабите, преди 3 години
стига сте налитали на младото да ви управлява. То това да не вие турски сериал - любов сълзи и сополи. Ще ви дойде някой Бонев млад и зелен и ще направи цялата България зелена зона, защото "народа" така иска. Какво ще кажат шофьорите докато вие точите лиги. Не ви интересува, а. ББ лош бил. Човека гледа за всички да има, балансиран е, ама трудно се смогва на толкова зинали гърла дето викат само ИСКАМ ИСКАМ, а не казват какво.
39
14
 
5
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Оставка съд затвор и конфискация на имуществото на всички от хунтатата ГЕРБ-Суджук !!!
38
4
 
13
 
! Отговори
Секача преди 3 години
Всеки от протестерите знае вътре в себе си, че няма да стане нищо. Та вижте се бе ?! Вие сте една шепа хора и в момента цяла София ви ненавижда за айляка, който бичите ! Имате си там смешното фигурантство, стойте си там и биричка - кротко, мирно и тихо. Какво 50 човека ще блокират главни булеварди ?! То вече се прекалява...
37
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде са стотици хиляди? Няма такова нещо. Или не може да броиш или ти се иска да са толкова. Общо в цялата страна и в чужбина не са повече от 5-6000. Вечните ***.
36
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами търпете си диктатора Тиквошенко и мутрите му да ви управляват, щом не искате да протестирате. Няма да ви пречим да сте роби на мафията.
35
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаххахаха гербавите троладжии са заредили прокситата и си създават някакъв паралелен свят, в който цяла България боготвори сикаджийската мутра на Доган и каскета на Пеевски.
34
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да не висите по задръствания скъпи *** нека вашия господар подаде оставка иначе това ще продължи!
33
5
 
6
 
! Отговори
Винету преди 3 години
Бойко президент