Старата измама на нов глас – проглеждаш с "магически" очила

Струват 69 лв., а "излекуваните" не съществуват
24 юли 2020 07:25, Александър Попов
33
Старата измама на нов глас – проглеждаш с "магически" очила
Снимка: Pixabay
Старата измама с "магически" перфорирани очила, които връщали зрението, върви на нов глас онлайн, алармира "Труд".
 
Ако се вярва на рекламата, "само 10 минути дневно, точно толкова е необходимо, за да възстановите напълно нормалното си зрение за 21 дни". 
 
Очилата се рекламират под марката Ayur read pro.
 
Има си и лице - 20-годишният Антон Ганев, който открил и разработил метода за своя дядо с увредено зрение. Естествено Антон е фалшив герой.
 
Нищо, че методът бил "толкова ефективен, че помогна не само на него, но и на 23 хил. други хора със зрителни проблеми. Всеки от тях възстанови напълно нормалното си зрение”.
 
Историята на Антон добива още по-абсурден вид, след като става ясно, че учителката му пренебрегнала проекта и заради това директорът на училището трябвало да я уволни. 
 
Иначе магическите очила са на цена 69 лева.
 
Лицето, което трябва да е Антон, е използвано за реклама на зъболекарски кабинет в Лондон. Най-вероятно е свалена от банка за снимки. Със същия кадър се рекламира и друг дентален център в Уинчестър.
 
Сайтът, който рекламира очилата в България, е пълен с правописни грешки, тъй като е преведен със софтуер, а данни за търговеца липсват. Това са двата най-важни признака, по които може да различите коректните сайтове на търговци от некоректните. При проверка на продукта в Google откриваме и версия на словашки език, в която Антон се казва Адам, а историята му е едно към едно с българската.
 
Така наречените перфорирани очила, присъстват на пазара в България от 10 години и ги продават за около 6 лв. в китайските магазини, а в аптеките струват около 20 лв., показа проверка на вестника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
9
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Всички...хубави неща ги правят в Китай.Който не верва,да отиде там и да...види Китайската стена,единствения земен...градеж,виждаш се от Космоса(от Луната например).Колкото до тези очилца,те са едни от...многото китайски...чудеса пръснати по...света,като барута,кибрита,порцелана и ктайската...азбука естествено.(безплатна...китайска обява)
7
6
 
5
 
! Отговори
До Анализатор преди 3 години
Защото не си никакъв анализатор и си за триeне..........................хаха.......................и на теб ли комунистите са ти виновни за всичко???
6
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"а в аптеките струват около 20 лв., показа проверка на вестника."А как така ги продават в аптеките, като е измама?
5
5
 
16
 
! Отговори
До ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
Докато има овци, ще има и вълци!!!
4
35
 
7
 
! Отговори
Анализатор преди 3 години
Важното е да се изобрети магическа душегубка, благодарение на която всички ***, Кака *** и Радеффффф миризливия зелен чорап нищоправеца да се продънят в пъклото и дяволите да им пържат голите за дници 1000 по 1000 години. БОЙКО Е ВЕЛИК!
3
11
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Има таива руски надупчени с лазер очила, които наистина изострят зрението. Но сигурно имат и ментета...
2
4
 
2
 
! Отговори
Къртица преди 3 години
А функцията текст то спийч на всеки смартфон?!?
1
3
 
35
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
докато има шарани ще има и тарикати