Първан Симеонов: Нежеланието за предсрочни избори взема превес

Той коментира последното проучване, проведено от "Галъп Интернешънъл"
31 юли 2020 09:20, Ния Христова
172
Първан Симеонов: Нежеланието за предсрочни избори взема превес
Снимка: БГНЕС
Българите продължават да искат промяна, но не държат на провеждането на предсрочни избори. Протестите се подкрепят, макар и да няма увереност, че ще успеят. Това сочат данните от последното проучване, проведено от "Галъп Интернешънъл".
 
"Изследването е направено в периода между 22 и 24 юли. Анкетирани са 800 души по метода на телефонното интервю. То обаче не отразява последните развития от протестите и последния разговор, за който се смята, че е на министър-председателя Бойко Борисов. Такъв тип сондаж може да даде основната структура на мненията по определени въпроси и да породи хипотези за размисъл". Това каза относно последното проучване на "Галъп Интернешънъл" в ефира на NOVA социологът Първан Симеонов.
Още по темата
 
"Протестите за оставка продължават да се подкрепят. Преди седмица показахме, че 58% са за оставка, а сега процентът изглежда сходен – 59", уточни социологът. 
 
"В същото време обаче, когато стане въпрос за предсрочни избори, мненията се разделят. Превес има нежеланието. Това, най-общо казано, означава, че генерално има напрежение срещу властта в България, а протестите се подкрепят, но когато стане дума за предсрочни избори има неохота", добави Симеонов. 
 
Обществото обаче успява да разграничи отговорността на правителството за общото развитие на страната и отговорността му конкретно за ситуацията с коронавируса – по последното все още преобладават положителни оценки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първане,когато браниш статуквото,трябва да знаеш защо хората са на улицата.Не че не знаеш,де.Мизерията на народа е заради кражбите на властта.Например-за 1 час труд в Германия-35 евро,в България-6 евро.Имай малко достойнство и поне млъкни,че много дразниш.
28
4
 
5
 
! Отговори
Какво се случва преди 3 години
Защо всички оплакват протестите, как нямало да успеят? Ами че ние не искаме да успеят? Тези хора са престъпници. Те не сеинтересуват от нашия живот, от живота на децата ни.Те се итересуват от парите, които взимат от парите които взимат днес, от властта, която ще имат утре. Те са готови да ни жертват като пушечно месо, само за да постигнат егоистичните си цели. Нима мислят че вярваме на лозунгите им? Та ние ВИЖДАМЕ действията им - те говорят повече от хиляди думи!
27
4
 
6
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До Анонимен 24: Ще му дойде реда и на Гешев. Първо предсрочните избори, след това сменяне на състава на Висшия съдебен съвет и тогава той, в новият си състав ще гласува за отстраняването на Гешев. И ще се проведе нормален конкурс за нов главен прокурор, не само с един участник както този, който избра Гешев.
26
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: номер 14 (Калеко Алеко)Не можах съвсем ясно да разбера какво искаше да кажеш, явно поради факта, че и твоите обяснения не са ясно формулирани?Да, подкрепям протеста и да, искам незабавна оставка 1) на главния прокурор и 2) на Бойко Борисов и цялото му правителство.От това автоматично следва служебен кабинет и насрочване на предсрочни избори.Не че ги искам, но такъв е редът.Така че цялата анкета е безсмислена и вероятно служи на някой който е против протестите.
25
7
 
6
 
! Отговори
Какво се случва преди 3 години
Защо полицията стои безучастно и наблюдава? Защо не направят гореща телефонна линия, където гражданите да подават жалби? Нима е безобидно заради шепа жадни за власт деца да умират от жажда в колите ни? Нима не разбират, че тези коти днес продават протестиращи, утре ще продават вот? Не ги ли интересува? Вчера ги чух на Позитано - групи млади мъже и единия говори по телефона: Колко човека...А...Добре давай ги... аз ще ги оправя с парите... Нима е вече предрешено кой ще спечели изборите?
24
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев е единствения прокурор след 89 който прави нещо. Другите бяха фигуранти като президента.
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е,нали и тоя трябва да захлеби.Иначе ще умре от глад.
22
5
 
3
 
! Отговори
334 преди 3 години
Няма ли предсрочни избори, Борисов пак ще спечели. Просто защото ТОЙ ще "подготви" редовните избори, тоест ще ги манипулира безогледно. Има ли предсрочни избори, ще има и надежда те да бъдат по-честни, а това означаво "чао, чао, братиньо!"
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първанка в страната на Чекмеджето! Брао. Може да си още по голяма пародия на себе си. ОСТАВКА, СЪД, ЗАТВОР!
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тос името му е смеска между Първанов и Симеон ...
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На първо място искаме оставката на главния каскет, тоест прокурор Гешев!!!Това е на първо място и чак на второ е оставката на Бойко Борисов.Гешев е по-вреден за България от всичко останало.Още повече след официалното тълкуване от Конституционния Съд относно запитването му за президента, реално изглежда че прокурорът нарушава Конституцията с неговите репресивни действия спрямо президентската институция!
18
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато цял един народ вижда,че на власт е простотията и алчността,ти да се правиш на интересен,коиментирайки някаква съмнителна анкета е недостойно и нечистоплътно.Погледни какви хора са на улицата-млади,образовани,интелигентни.Тях ли искаш да заблудиш,заради 30 сребърника.
17
1
 
2
 
! Отговори
Georgi преди 3 години
Айде, Бойко, ще го изхвърлим като мръсно коте, но мекеренцата му дето и затова не стават. След освобождението от мутренско робство, какво да ги правим? Дето тогава ще викат по рано трабваше да го махнем, по-рано
16
0
 
2
 
! Отговори
Какво се случва преди 3 години
сякаш гледам наоколо като през кривоогледало, сякаш съм в някакъв сюрреалистичен филм. Нима това е силата на парите! Ние които винаги сме защитавали природата на България днес се чудим, какво става. Защо не сме пред съда за да призоваваме за най-строга присъда на Бобокови, които отровиха природата ни, защо не сме в Созопол, за да протестираме за откраднатите слънчеви залези, защо не сме на Витоша за да искаме нашето Княжево? Кой подменя нашия дневен ред. Нима нашите водачи са продажници?
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предсрочни избори не искат само ГЕРБ и каскета.Защото ще има служебно правителство, назначено от Радев.Ако още беше Плевнелиев президент, мутрата веднага щеше да хвърли оставката и Роската да нареди един гербаджийски служебен кабинет.
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първане,май и ти си чопнал от пачките в чекмеджето.
13
2
 
11
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Няма как да подкрепяш протест с искане за оставка и в същото време да не желаеш предсрочни избори ... Както винаги въпросите и отговорите на анкетиращите не са ясно формулирани и компрометират самата анкета ... Когато зададеш въпроса на някого иска ли промяна, всеки би отговорил положително, защото никоя форма на управление не е съвършена, но искането за оставка и предсрочни избори е нещо съвсем различно, още повече когато става въпрос за легитимно правителство и наближаващи парламентарни избори
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що пък мен нито веднъж не са ме питали?Тия стъкмистики ги знаем.Точно като на изборите.
11
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изследването е направено сред твърдия електорат на ГЕРБ.
10
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко поети на властта изхранва българския данъколатец?