Справя ли се МВР с протестите?

Диалог с полицията трябва да има, но да се спазва реда, смята полк. Красимир Занев
Обновена: 31 юли 2020 22:47 | 31 юли 2020 22:43, Красимир Ангелов
72

23 дни недоволство и протести в столицата и страната. По-рано сутринта полицията направи опит да разговаря с протестиращите на Орлов мост, за да може ключовото кръстовище да бъде отворени за движение. Демонстрантите обаче са непреклонни в исканията си. Трябва ли полицията да втвърди тона спрямо протестиращите на блокадите?

"Протестите са един от елементите на демокрацията, но трябва да се спазва обществения ред. Днес от сутринта е блокиран Орлов мост, има хора, които са тръгнали за работа, а не могат да стигнат до работните си места. Не може по полицаите да се хвърлят предмети", каза за "Денят ON AIR" ексдиректорът на "Магистрална полиция" полк. Красимир Занев.

Според него диалог между полиция и протестиращи трябва да има, но ако има спазване на обществения ред.

"Вече има и провокатори, но призовавам да се уважават служителите на МВР, които работят по 12-15 часа - да не се посяга на тях с обидни думи и други квалификации. Техният труд е високорисков и много отговорен", отбеляза полк. Занев.

Той добави, че новият министър на вътрешните работи Христо Терзийски е изправен пред сериозно предизвикателство, но има сили и възможности да се справи с ръководенето на МВР.

"Обръща се много внимание на битовата престъпност, преди това с години рядко се обръщаше внимание на такива случаи. В последните месеци зачестиха ПТП-та с ранени и убити на пътя, заради превишена скорост и употреба на алкохол и наркотични вещества", подчерта в ефира на Bulgaria ON AIR ексшефът на "Магистрална полиция".

По думите му от няколко дни има засилен трафик по основните пътни артерии заради летния сезон и призова водачите на МПС стриктно да спазват Закона за движение по пътищата.

"Влязоха мощни, силни автомобили, които не се съобразяват със скоростта, което води до нарушения и ПТП-та. Въпрос на самосъзнание е", категоричен бе полк. Красимир Занев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утре се гласи по обед затваряне на Аспарухов мост информацията се върти из фейсбук страници. Моля службите да си свършат работата и да не се пречи на туристическия поток към града. Тези протести са незаконни и пречат на всички останали. Има и чужди туристи с коли, които не е нужно да висят на 30гр пек.
15
1
 
4
 
! Отговори
АМИ ДАВАЙТЕ преди 3 години
НАПРАВЕТЕ ЕДНА ПОДПИСКА ДА ВИДИМ ПОНЕ20123 НАПРАВИХМЕ ТОГАВАШНИТЕ ПРОТЕСТИРАЩИПОДКРЕПИХА НИ МИЛИОН И 500 ХИЛ, ПОСЛЕ НА ИЗБОРИТЕ ПОЧТИ ТОЛКОВА И ПОВЕЧЕ ГЛАСУВАХА ЗА ПРОМЯНАДА ВИДИМ СЕГА КОЛКО ВИ ПОДКРЕПЯТ ХАЙДЕ ДЕ ДЕЙСТВАЙТЕЛЕГИТИМИРАЙТЕ СЕ НЯКАК СИ
14
2
 
6
 
! Отговори
до 14 преди 3 години
още една разликатогава се вдигнаха работещите хора понеже комунистите им стъпиха на вратасега се вдигат лентяй, платени ***, потдружници на червени олигарси притиснати до ъгъла от закона и държаватОГРОООООООМНА РАЗЛИКАИЗМИСЛЯТ СЕ ИЗФАБРИКУВАНИ НЕЗАКОННИ ВИДЕА ЗАПИСИ И ДРУГИ ГНУСОТИИТОГАВА ЕВРОПА БЕШЕ С НАС СЕГА НЕ Е С ВАС РАЗБЕРЕТЕ ГО ТОВА НАЙ-ПОСЛЕ
13
3
 
6
 
! Отговори
до 14 преди 3 години
До Анонименогромна разлика, ковто говори че сте супер глупави и елементарни хора2013 бяха спряни всички европейски средства и проектибяхме тругнали едва ли не към русия бутани от 100 годишната ламянарода се вдигна МАСОВО не като сегаискаше неща които БСП неможеше да направиимаше хора които можеха да го направят и го направихасега няма нищо подобно освен че блокирате в случая незаконно
12
4
 
5
 
! Отговори
мисля че не осъзнава преди 3 години
До АнонименМВР не осъзнава сериозността на ситуацията ще я обясня по-ясно:представете си във вшия двор ви идват познати на гости изведнъж решават да останат там и започват да си постявят условията какво правите вие?ако не вземат мерки с хаоса по улиците напълно възможно е да има граждански размирици, и доста по сериозни сълкновения
11
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я да питам - Когато 2013 година се затваряха кръстовища и булеварди, окупираха се обществени згради, плезидента и настоящия премиер призоваваха за всеобщо блокиране на страната - тогава закона ли беше друг, тероризъм ли беше или нещо друго?Сега се повтаря същото, от същите хора, ноооо - тези, на кото се иска оставката тогава искаха оставки. Значи тогава можеше, а сега не.И защо така сменихте цвърченето?
10
6
 
5
 
! Отговори
Аз още чакам преди 3 години
Доказателство че шкафчето не е монтаж, вижте ефектите в холивудски те филми три де четири де реалността не е това което беше
9
9
 
9
 
! Отговори
R преди 3 години
До АнонименБлокирането на свободния достъп на граждани до определено място си е чист тероризъм и ексцесия. Жалко е, ако не го осъзнаваш. И да, това също е работа на полицията. Или искаш да пратят там специалните части. Ама те първо стрелят, после питат какво става.
8
7
 
6
 
! Отговори
R преди 3 години
До АнонименАми да не им се връзва, ама поне да остави шофьорите да се оправят с тези ***. Набързо ще ги изринат със все палатките. За какво им се плаща на полицайте, да галят нарушаващите обществения ред ли. Значи сега всеки може да застане някъде и да не пуска други хора да минават. Протестира човека и толкова ....
7
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не много, отдавна трябваше да пръсне шепа лентяи!
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не трябва да се справя а просто да гледа.
5
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГерберугаНе се притеснявай. Борисов ще си фалшифицира следващия вот и пак ще е на власт. А според последно проучване 60 % от българите подкрепят протеста. Ако Борисов отстъпи, той ще го наприви като се съобрази с мнозинството българи. Не вярвам да го направи - не е положил толкова усилия да установи авторитарната си власт, за да се съобразява с някакъв и български народ.
4
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МВР трябва да се справя с престъпленията. Протестите към престъпленията ли се причисляват? Нали имаше някакви човешки права, според които гражданите имат право на протест? Ако има нещо, с което МВР трябва да се справя, това са някакви ексцесии по време на протестите. Ама да се справя със самите протести ми се струва скандално - не това е работата на полицията.
3
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе бият и ритат младежи зад колоните.Справят се
2
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората на Радев и Божков умишлено търсят провокации, но полицията не им се връзва. Ще блокират, ще пречат, но накрая като видят че никой не им обръща внимание ще се разкарат. Така хем няма как да се изкарат жертви, хем дразнят нормалните хора.
1
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МВР прави най-благоразумното,оставя протеста сам да почине скоропостижно!