Борисов обеща 19 млн. на земеделци: За сектори, които могат да загинат!

Виждате пандемията в цяла Европа какво прави, рече премиерът
170
Борисов обеща 19 млн. на земеделци: За сектори, които могат да загинат!
Снимка: Правителствена пресслужба

С близо 19 милиона лева производителите на плодове, зеленчуци, маслодайна роза и с винени лозя ще бъдат подпомогнати от правителството.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на среща с представителите на браншовите организации от сектор "Плодове и зеленчуци", в която участва и министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева.

Помощта от Министерския съвет се отпуска като de minimis за покриване на загуби заради сушата и на допълнителни разходи във връзка с пандемията от COVID-19. Потенциалните бенефициенти са близо 25 000, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Виждате пандемията в цяла Европа какво прави. Следващите месеци ще бъдат критични за света, не само за България. Важно е сега по най-бързия начин да подпомагаме секторите, които могат да загинат", изтъкна министър-председателят.

Той добави, че ще се търсят допълнителни възможности за кредитиране на стопаните от сектора, пострадали от пандемията от COVID-19, при изключително благоприятни условия през Българската банка за развитие.

Министър Десислава Танева информира премиера и представителите на бранша, че в средата на месец август ще бъде отворен и приемът по извънредната мярка COVID-19 от Програмата за развитие на селските райони. По нея ще могат да кандидатстват всички земеделски стопани. Стойността на подпомагането ще е в размер на 106 милиона лева.

В хода на срещата беше обсъдено прилагането на мярката 60 на 40, за да се подпомогне постоянната заетост на работниците в бранша. А от Българската асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните благодариха на министър-председателя Борисов за подсигуряването с вода за напояване от язовир Ястребино за нуждите на малинопроизводителите, засегнати от сушата.

Премиерът отбеляза, че правителството продължава да работи усилено за справянето с последиците от коронавируса в името на запазването на здравето, живота и поминъка на българите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
57- ХА СТИГА СА ПЪНАЛ- ОПОРКАТА ТИ НЕ СТРУВА- ДПС ГЛАСУВАХА ЗАЕДНО С БСП НА ВОТА НА НЕДОВЕРИЕ- ДО СЕГА ВИНАГИ СА ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ГЕРБ.
50
3
 
5
 
! Отговори
до 53 преди 3 години
Пич, стегни се, гледай интервюта с български земеделци - работят на загуба, един земеделец хрантути пет бюрократа, субсидиите отиват при ДПС-то, където 20 дка масово се пишат 200 дка и се взимат субсидии за фантомни земи, от фантомни земеделци. Стегни се, стига си ми спускал някакви опорки.
49
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ББ ПОДПОМАГА ХОРА КОИТО ПРАВЯТ ИКОНОМИКА И СЕЛСКО СТОПАНСТВО- БРАВО НА НЕГО ЧЕ МОЖЕ.
48
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защитниците на Бойко и ГЕРБ - това са тези, които са се уредили, я със сладка службица, я със спокойно местенце. Наместили са се доволно, хапват пийват, събират за вила и кола - разбира се, че не щат Бойко да пада, толкова им е уютно, като на чорбаджии от турско. Пичове, Бойко се заигра с ДС /ДПС/ и това ще му изяде главата. ДС управлява България чрез Доган и Пеевски, Бойко им е просто бушонче.
47
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тулупа ще свърши като Николай 2-ри....
46
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ясно, че гербавите ще защитават вожда си - благодарение на него те са мазнички и охранени. Досущ чорбаджиите по турско.
45
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обещавам Ах ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха Бойко обещава!Ах ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха
44
7
 
9
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Калеко Алеко,не се вживявай толкова,тиквата е пътник,едва ли ще изкара до празника си 09.09.2020г празника на всички комунисти,като него.
43
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При БСП хазната беше тотал щета, всичко беше обрано, един лев субсидия не са дали никога.
42
2
 
9
 
! Отговори
до 46 преди 3 години
Заради строеж на път!?! ХА-ХА-ХА
41
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още продължава да се прави на ударен и не разбрал не те искат и аз,на разходка не са излезили хората по улиците,че не искат да ти виждат сурата
40
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов раздава, защото под неговото вещо ръководство и това на министрите му в бюджета има натрупан ресурс ... -------Защото сме плащали данъци.Ресурсът не е паднал от небето.
39
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално е да има и защитници на Бойко - както по турско е имало защитници на падишаха, които не са искали да се освободим.
38
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам герберските ***, все едно гледам орешарските *** - еднакви са.
37
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде *** на гроп забелязаха активност под статииката и се включиха
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
малинопроизводителите и ягодоплодните благодариха на министър-председателя Борисов за подсигуряването с вода за напояване от язовир Ястребино-------Борисов лично ли е напълнил язовира?
35
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Хе,хе!,Изглежда не четеш вестници,само преди седмица,писаха,че всички удържани пари,за намаляването на гръцките пенсии,ще се компенсират,тоест върнати на пенсионерите,до края на 2020г. затова гръцкото правителство отпусна 8 милиарда евро.
34
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко много обича да раздава чужди пари.
33
9
 
9
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Борисов раздава, защото под неговото вещо ръководство и това на министрите му в бюджета има натрупан ресурс ... ресурс на който са хвърлили око много гладни кокошки, като тези от "БСП и СиЕ"АД и всичките им съпътстващи НПО-та и сдружения ... както и тези които се надяват да влязат в новия парламент, като се почне балета "Магаданск" на Славчо Трифончук, та се стигне да Морския тюлен с гумената лодка от Росенец ... Има и един мераклия с вдигнато юмруче, дето крои планове за служебно правителство..
32
4
 
4
 
! Отговори
до 30 преди 3 години
Последните земеделски протести са от тази година - когато земеделците бяха тръгнали с техниката към София. Тогава Бойко ги подкупи. С нашите пари. Онзи ден земеделците пак бяха готови да тръгват с тракторите - затова в момента Бойко пак ги купува с нашите пари. Всъщност земеделците почти не са спирали да протестират, това за някакви осем години е пълна лъжа - опорка на властта.