Петима в гладна стачка пред МС, на 58-годишен здравето вече е разклатено

Свободата е над здравето и живота, убеден е един от гладуващите
4 авг 2020 09:25, Анисия Иванова
606

Ден 27 от антиправителствените протести в София започна с палаткови лагери и блокирани кръстовища. Към 2:00 през нощта силен вятър е бутнал част от палатковия лагер пред Министерския съвет.

Това не попречи на гладната стачка на петима души.

Сред тях е 58-годишният Владимир Генов, който вече 4 дни е без храна и вода. Вчера той бе прегледан от лекар. Протестиращият обаче отказа да се съобрази с препоръките от лекаря - да приема поне вода. На Генов му е измерено кръвното налягане, взета му е и кръвна проба.

"Държа се и ще продължа да се държа. Лекарят каза, че нещата са доста зле и ще вървят прогресивно. Нищо не струва човешки живот или да се рискува здраве, но има идеи, които стоят над тези неща - справедливост, свобода. Тази кауза си заслужава всичко", категоричен бе Владимир пред екип на Bulgaria ON AIR.

Близките му нямат контакт с него, тъй като батерията на телефона му е паднала. По думите на Генов обаче, те знаят защо е предприел гладна стачка. През август 2019 г. отново чрез гладна стачка той протестира 7 дни пред Министерския съвет, ноември месец също търси справедливост.

"Това е третият ми протест. Само с викане през мегафона не искат и няма да те чуят. Крият се, лъжат те, казват се обещания, които след това въобще не се изпълняват. В България няма държавност. Има закони, които се игнорират, имам купчина доказателства. Няма да има компромис, ще продължа. Няма да прекъсна това съзнателно", сподели още протестиращият в ефира на "България сутрин".

Генов не крие, че се чувства отпаднал и има нужда да лежи. Усеща замайване и нужда от сън.

"Притеснявам се, че не говоря свързано, но съм в добра кондиция. Силен българин съм и затова до момента все още оцелявам", каза той за финал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


606
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
312
2
 
27
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Абе на тоя роднините му на Луната ли са, че като му е паднала батерията на телефона, не дойдат да си го приберат по живо по здраво обратно в Карлуково?!?
311
2
 
24
 
! Отговори
Споко, преди 3 години
компенсира водата с бира
310
2
 
35
 
! Отговори
Песимест преди 3 години
Добре, добре, добрееее!!!От утре започвам гладна стачка пред БНБ! Искам всяка банка, оперираща в България/26 бр/ да ми подари по 1 милион ойро. За тях това са стотинки. Това са моите искания, които ще отстоявам с глад до смърт!!!
309
1
 
32
 
! Отговори
Голяма лъжа преди 3 години
4 денонощия без вода при такива метеоусловия?Тези да ги разказват на децатада се плашат.Този протестър явно е свикнал да заблуждава-трети протест.Е,както е приключил с другите два,без последствия,с изчистване на организмаот якото лапане,така ще е и с този. Нещо като самоубийците,които внимаваткога си правят опитите,за да бъдат открити навреме,а опитите им не са съсскачане от висок етаж,а я порязване,я хапчета,я давене в леген.
308
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Между другото РИСТО УБАВОУМНИЯкога ще оиде да протестира и да се бие с полицаите,и да прави десант на плажа НА БУДЖАКА карай Созопол???Той знае на кого там НЕЗАКОННАТА СТЕНА НА ИМОТА ПРЕЧИ НА ИСКАЩИТЕ ДА ПЛАЖУВАТ!ЩО ТАКА БЕ МИМЕ!?Защото прокопи е ваша куч..ка нали!!МАРОДЕРИ!!
307
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По новините даваха и една нова гладуваща около 120 килограмова девойка и вика, ще гладувам до оставката.Ако не излъже до март месец може да е станала 80 килограма
306
3
 
30
 
! Отговори
и.д.и.о.т преди 3 години
Този има нужда от глад, много кифтета е ял, вижте му бузите. Оставете го, не му обръщайте внимание.
305
1
 
29
 
! Отговори
По времето когато преди 3 години
Маргарет Тачър бе премиер на ВБр и съобщили за гладна стачка от определенилица.Тя отговорила,че на фона на гладуващите,закуската и има по-приятен вкус.Рекетът на протестърите продължава.Виждайки,че мерките им не само не разширяват протеста,но предизвикват несъгласие,досада,отвращение,те търсят нови способи.Освен гладни стачки на дебели и или болни протестъри,търсещи внимание и специални грижи,ще има:готвещи се за запалване,качили се на високо за да скачат,държащиостри предмети,токсикомани...
304
1
 
33
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
След къмпингите,гладните стачки на разни червенобузковци наред е коронния партизански номер"Самозапалване":):):)Мая Манолова все ше намери некой закъсал *** да се полее с бензин и да си драсне клечката срещу некой лев:):):):)Гледали сме го този филм:):):)Аз хващам бас,че до една седмица ше има някой самозапалил се индивид от глад и мизерия:):):):)
303
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След изборите като видя резултатите мисля да направя блокада на някое кръстовище,искането ми ще бъде ЙОЛО ДЕНЕВ ПРЕЗИДЕНТ иначе блокада до победата и гладна стачка до смрт.Съидейници между другото може да МИ а ако дойдат и други другари да НИ осигурят богата софра,ако не през деня през ноща нема кой да ни види как си плюскаме.ВЕНСЕРЕМОС да живее АНАРХО-КОМУНИЗЪМЪ!!
302
3
 
32
 
! Отговори
ГЛАДЕН ПРОТЕСТЪР преди 3 години
Ако не стане с "гладуване", може да пробва с неходене по голяма нужда, в знак на протест!
301
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бе като гледам нито гладува, нито е зле България. Само болните безидейни тролски мозъци дето нищо не им ражда главата пишат за глад:))
300
31
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
цяла България гладува от комун.управление на ГЕРП
299
0
 
30
 
! Отговори
zozi преди 3 години
и не знам как и дали не е пил и ял, но явно се е избръснал гладко преди телевизионната презентация. Мъж на тази възраст с 4 дневна брада като минимум ще му личи МНОГО
298
2
 
27
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Аз още от началото казах,че протест с патрон протежето на Решетников Румен Радев и спонсор Али Баба от Велинград предварително е обречен на неуспех:):):)Сега се усетиха и ги покриха тези двамата,но то вече всичко се разбра:):):)Е затова не могат да изкарат повече от 5000 човека на улицата,а 5000 човека ли са Народа бе?:):):):)
297
1
 
27
 
! Отговори
zozi преди 3 години
Според мен, този ако наистина стои на площада по цял ден и ако не е пил вода вече 4 денонощия или ще е умрял, или като мимимум ще си е увредил тежко бъбреците и няма да е във съзнание. Така, както говори, това че не е пил 4 денонощия вода е ЛЪЖА!Освен пък наистина денем да не яде и пие, но нощем да наваксва
296
1
 
17
 
! Отговори
до всички преди 3 години
дубаеца издържа икомомиката инай-вечи младите, красивите и умните, ние глупавите и простите сме ПРОТИВ такивма претсти, макЪр да си знаем Баце
295
3
 
27
 
! Отговори
x преди 3 години
Скришно набива кюфтета и пие водичка. Видях го.
294
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РАДЕВ ОРГАНИЗИРА, ЧЕРЕПА ПЛАЩА ЕДНА ЦЯЛА АЛТЕРНАТИВНА ИКОНОМИКА НА ПРОТЕСТИРАЩИ И ТАКА ДО МАРТ- НЯМА ЛОШО.
293
1
 
18
 
! Отговори
до всички преди 3 години
еее за 27 дена на площадите, дубаеца е зажлебил яко има и за за яйчица и за хайвер чЕкаме ягодите и шампаняца