Борисов ще предлага на коалицията да си тръгне, а МС да работи

Не искам да бъда разединител, заяви той пред актива на ГЕРБ
Обновена: 5 авг 2020 14:47 | 5 авг 2020 12:44, Веселина Йорданова
596

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов обяви, че ще предложи вариант да си тръгне като премиер и правителството да продължи да работи. Това ще стане в разговор с коалиционните партньори, в който ще бъдат обсъдени и други варианти.

Лидерът на ГЕРБ даде да се разбере, че проблемът не е в евентуални предсрочни избори и служебно правителство, а в липсата на работещ парламент в това време.

"Готов съм по всяко време да си тръгна, правил съм го, готов съм и заради мен по никакъв начин не искам да има напрежение. Не съм Радев да се радвам, когато хората се бият по улиците и затварят кръстовища", заяви премиерът и лидер на ГЕРБ пред актива на партията.

Още по темата
Не желая държавата да бъде разединена, да бъда разединител. Под коалиционното споразумение сме писали, че трябва да изкараме мандат, каза той.

Борисов подчерта, че на правителството е необходима подкрепа, ако не, "този, който дойде, да се оправя".

"Нашата сила са хората, ако хората не ни искат, няма да стоим", заяви министър-председателят и посочи, че според всички социологически проучвания ГЕРБ е първа политическа сила.

"От ГЕРБ с ДПС не сме правили коалиция никога и никога няма да правим коалиция. Конгресът е приел решение за БСП, че няма да правим коалиция. Нашите приемливи партньори са тези, които са с нас", подчерта Борисов като посочи Патриотите и СДС.

Христо Иванов като десен дали си дава сметка, че с това, което прави, връща точно тези хора на власт, попита още премиерът.

Аз обичам хората, обичам да са добре, провокатори платени викат, скандират, те не питат за тези 100 млн. които ги нямаше, докато беше служебното правителство на Радев в приходната част, коментира Борисов.

Премиерът каза, че "каквото и да ни струва като партия, единството на нацията е най-важното".

Той апелира и привържениците на ГЕРБ да не се поддават на провокации. "Демократичните хора не ходят да плашат хора и деца, а те направиха това - първо пред къщата на Фандъкова, а след това и пред моята", каза още Борисов.

На срещата участваха депутати, министри, общински съветници, областни и общински ръководители и кметове на населени места. Тя продължи около час, като Борисов каза, че неслучайно е в "обедната почивка".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


596
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледам тая сбирщина от мазни партийни л.екета и си мисля, че противниците на абортите не са прави!
48
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Пеевски кога ще държи реч - след Какаракачанов ли ?
47
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И най-аполитичните, като видяха тия *** и безделници по кръстовищата, които на брой са колкото пръстите на два криви крака, със сигурност ще дадат гласа си за Герб. С алкохол и лежане в палатките власт не се печели другари ***.
46
13
 
14
 
! Отговори
Картофчо преди 3 години
А така! И сега подскачащите баламурници по площадите остават с ръст в дупето. После ако искат може и да си го оближат. ББ отива да се плацика на морето и ще дава разпорежданията по телефона, защото официално няма да е премиер, а вие се търкаляяте по горещите павета през деня и дзиндзикайте на студа нощем! :))))
45
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен/50И какво викаш, "разумният българин" иска бкп-герб да остане на власт...Ееех, ***, ***, срутиха ви се опорките...
44
7
 
5
 
! Отговори
до 7 преди 3 години
Борисов беше по сложния защото има гъвкава политика и пък реално може да бъде свален с компроматна война независимо от политиката му.Гешев е по сложен и по *** случай , реално да бъде свален трябва да направи престъпление и само в този случай може да бъде премахнат, но ако един ден направи престъпление народа ще има възможност да го свали ,затова е наблюдаван под лупа, в момента е новобранец на няколко месеца но след време ще наруши закона като се почувства по опитен и ще бъде премахнат.
43
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледам тая сбирщина от мазни партийни *** и си мисля, че противниците на абортите не са прави!
42
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чао! Няма да ми липсваш!
41
21
 
16
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Чест и признателност господин Борисов ! Цяла България е с Вас !
40
11
 
15
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Анонимен/34не знам кой е на улицата, но виждам как необразованите и некадърни за друго *** се пенят, че комунистите на герб изтървават властта и ше останат гладни!
39
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който има мозък няма да иде да затваря кръстовища и шосета.Разумния българин няма да избере хаоса, няма да лежи по земята, няма да върне БКП-БСП на власт. Никога, никога.Сърбахме им попарата.По-крадлива и мързелива прослойка от елита на БСП не е имало в България.
38
11
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
тоя пак се прави на "паднал от Марс"...Хората искат не само неговата оставка,но и това на цялото "правителство" и на милиционера-каскетлия!И НОВИ ИЗБОРИ!!И НОВО НАЧАЛО,най-вече!Да не опитва ИГРАТА на Доган-уж се оттегля,но остава "почетен пожизнен председател на гроп"!просто не е на нивото на мазния полуром с вечно омазнянената брадичка..Който,доколкото разбирам,се е изнесъл от България овреме..
37
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Представлението на Тиквата, пак ще се прави сам срещу всички, отивай си, само че в затвора!
36
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Компартията Герп ще се разпадне без копието на Живков
35
0
 
2
 
! Отговори
ГИГАНТА преди 3 години
До АнонименЩе ти свири а.алното отверстие и ще замирише на изгоряла гума
34
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Конгрес на дебелаците.
33
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПо дебел от вашия обявил гладна стачка няма.
32
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу шайката!
31
5
 
12
 
! Отговори
НФСБ преди 3 години
Хахахаха преврата умре тия руски гъски още " оставка" сънуват. Айде прожектирани си Мосфильм с " путин за риба" хаха
30
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо оставка, колко пъти Бойко да бие тия червени тикви на избори? Айде *** да си се целуват с ДПС и да траят.