Студенти искат революция на ценностите у нас

Слав Велков и Георги Гошев коментираха демонстрациите в страната
Обновена: 10 авг 2020 22:21 | 10 авг 2020 22:21, Красимир Ангелов
61

Какво може да накара един млад човек, който учи и работи в чужбина, да се върне в България? Отговорите на тези въпроси дадоха студентът по режисура Слав Велков и колегата му, който следва архитектура - Георги Гошев. Младежите са автори на няколкоминутна продукция, която показва духа на антиправителствените протести в страната - "България, промяна".

"Роден съм в Америка, но искам да се върна тук, за да допринеса със знанията и уменията си за развитието на България. Целта на филма ни е да покажем, че в страната ни има смели хора, които ще се борят за промяна и срещу статуквото. Интелигентните млади хора не могат да бъдат употребени. Това, което искаме, е революция на ценностите. В протеста виждаме една битка на ценности - алчност срещу справедливост. Искаме да видим чрез образование, култура и изкуство да мотивираме хората да променят нашата система. Това е целта ни чрез филма, който правим", обясни Велков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му в основата на гражданското общество са младите и образовани граждани, които се бунтуват срещу неправдата.

"Със сигурност можем да говорим за културна революция. Виждам го сред връстниците си - те искат ценност, законност и справедливост. На първо място - животът в Ню Йорк е много динамичен. Там всеки си е поставил за цел да успее в нещо. Всеки се се стреми да успее, всеки дърпа своите връстници. Има някаква илюзия в американската мечта, но исторически тя е напълно постижима", допълни младежът в ефира на "Денят ON AIR".

Георги Гошев от своя страна подчерта, че младите хора са движещата сила на сегашните протести и бъдещето на страната ни зависи от тях.


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
0
 
! Отговори
може преди 1 месец
ама ще е трудно с крадливата пасмина и мафията във властта
50
6
 
6
 
! Отговори
опетков преди 1 месец
Няма лошо да има протести и властите да се чувстват некомфортно, да свършат това, което са обещали и за което са избрани, но когато не знаеш какво да искаш, и искаш всичко, не получаваш нищо.
49
4
 
6
 
! Отговори
опетков преди 1 месец
Филма с "младите и образованите", училите, недоучили в чужбина и техния "морал" го гледахме при царя. Моралът им стигна колкото да доограбят неограбеното и да си уредят животеца. Тяхното управление положи основите на "мафията" срещу която уж сегашните се борят. От тях се пръкна и Пеевски. Ако ги питаш тези "луди млади" как е уредено управлението на страната ни, какви са пълномощията на отделните власти, едва ли ще скалъпят и едно изречение, а тръгнали да я променят. Общи фрази и нелепици.
48
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Младежите били автори на няколкоминутна продукция, която показва *** на антиправителствените протести в страната - "България, промяна" и нас живо ни вълнува въпросът "Произходът на парите за финансиране на т.н. няколкоминутна продукция". Момци, спестихте от пиндостанските си закуски ли?
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дошли вчерашни ашлаци да ме учат на етика, морал, да говорит за културна революция. Те, родените в Пиндостан, били основата на гражданското общество.
Ето какво четем в съседна статия за гражданското общество и за положението в страната, от която пристигат и която ни дават за пример:
"Банди са плячкосвали магазини в много части на Чикаго през нощта.
Стотици хора са чупили витрини и са разграбвали магазини.
Имало е стрелба по служителите на реда, които са отвърнали на огъня."
46
2
 
3
 
! Отговори
опетков преди 1 месец
До Анонимен51 Глупоста в поста ви показва колко наистина е "ценна "ценностната ви система. Изброените от вас неща са много далеч от категорията "ценности". По-скоро това са някакви първични животински инстинкти и показват вашето нахално невежество. Те дори не са от "трети" ред, а са някъде долу около ташаците.
45
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Революция на ценностите"???? Дава ли си сметка, аФтора, че ненности и ценностна система се изграждат? Революция не може да има, защото ценности с взрив не се постигат!

:"Роден съм в Америка, но искам да се върна тук..." - Не можеш да се "върнеш" так, където не си бил? Много е важно да се знае от начинаещ режисьор, опитващ се да захлеби от поредното НПО!
44
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Какво може да накара един млад човек, който учи и работи в чужбина, да се върне в България?"
---------------------------

Защо да вярвам на дришльовци, учили-недоучили в Пиндостан и може би там и вербувани? Помните ли Николайчо Василев, Миленчо Велков и Симеончо Дянков, които под вещото ръководство на Царо, за 800 дни щяха да превърнат България в цветуща градина, но уви...
43
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За какъв морал говори този младеж, израсъл в Америка? За марксистко-джендърски, сега това е модно. И протестиращите у нас били млади и образовани. Айде, стига с тая мантра! Виждаме ги наяве колко са образовани, умни и възпитани! И най-вече мързеливи! И тия ще ви дават тон на промяна!
42
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На този свят винаги е имало и винаги ще има 3 основни ценности - властта, парите и мерака. Всичко останало е социална конструкция от трети ред, тоест силно нестабилни и изменчиви. Ако вие не притежавате стремеж към посочените по - горе ценности, това значи, че сте учили в долнопробно училище и сте получили долнопробно възпитание. Родителите ви са учили в долнопробно училище и са получили долнопробно възпитание. И техинте родители... Общо взето някой ви е заблудил.
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Промените в морала и ценностната система ще настъпят само с ЛИЧНИЯ ПРИМЕР на всеки от нас.
Не може да искаш тези промени от другите, а ти да имаш поведение на ***.
40
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чудесно, нека се върнат младите, да подменят гербавите калинки в управлението, от които и децата в трети клас са по-интелигентни и работливи
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом младите искат......нека се вземат.
38
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Момчето е младо и наивно не го съдете.
37
4
 
23
 
! Отговори
До студентчето преди 1 месец
Пич слушай дъртия, едо ще ти кажа:
Много ти е рано да учиш някой на нещо
Ако си интелигентен ще си копаш в твойта сфера и като или ако постигнеш нещо ще учиш по-младите от теб как си го направил ако някой иска да знае
Не се впускай да даваш акъл на други ако самия ти го нямаш
36
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Уникални тапа нарчета - "моята професия е студент"!? Брей, нова професия измислиха!
35
5
 
17
 
! Отговори
Хахаххаххс преди 1 месец
Живея в америка от много време имам отлично образование и работа
Мога да ви кажа тук е в много отношения по-зле отколкото в БГ.
И в почти всички отношения по-зле от европа.
Така че ще ми е много интересно на какво толкова може този младеж да научи българите??
Освен това не разбирам защо постоянно искат нещо да променя някой в БГ. В момента си е много добре планувам ако русофилистите не вземат властта да се върна там и няма да уча никой на нищо...
34
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Откога да си студент е достатъчна акредитация за нещо? Като поработи 10 години и се докаже колко разбира, тогава да дойде да дава акъл
33
4
 
24
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 1 месец
Хората искат да станем нормална европейска държава, а не мафиотска руска провинция.Импичмънт на проводника на руските интереси Грипен Решетников Радеф !
32
4
 
15
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 месец
Кво искат тва студенти беей, като тия дет ги учат, се напикават и са в деменция!! И вече като вдя вишист, го проверявам, че повечето са менте и наркомане