Ден 38 на протести: Полицията арестува мъж пред президентството

Мъжът е бил във видимо в нетрезво състояние
15 авг 2020 21:10, Нели Христова
457

Снимка: БГНЕС

В началото на 38-я ден на протести, гражданите са на площада, за да изразят негодуването си срещу управляващите. Те искат оставка на премиера Борисов, оставка на цялото правителство, оставка на главния прокурор Иван Гешев и незабавни избори – честни, както и дистанционно и машинно гласуване, предаде БГНЕС.

Протестиращите не са съгласни с оповестените в петък от премиера обещания за рестарт и нова Конституция, както и свикване на Велико Народно събрание от настоящия парламент. Според тях с хода си Борисов цели печелене на време.

В началото на днешния ден, в 19 часа площадът в т.нар. „триъгълник на властта” все още е почти празен.

След 19.30 часа гол до кръста мъж беше закопчан с белезници и държан от полицията на фонтана пред президенството. След това униформените отведоха мъжа до паркираната наблизо патрулка кола. Мъжът изглежда видимо в нетрезво състояние. Няма напрежение на площада. Хората постепенно прииждат. Има и полицейско присъствие.

Блокадата на Орлов мост остава. Палатките и шатрите пред Министерски съвет – също. Блокада има и пред Ректората на Софийския университет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


457
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
събрали се 20 човека и един даде фира още в 19:00 и тия си мислят, че правителството ще свалят, докато има пиячка ще има и протести
6
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сегашната конституция може да падне и с народен референдум. Не е нужно ВНС, което ще се напълни пак от ГЕРБ и СДС и техните мутри от ОП и Марешки. Вкарват машинно или дистанционно по пощата и хората ще гласуват. Но само от територията на България, заради принципа на уседналост. Отвън нямаш право на глас както е за синя зона или детски градини в София.
5
2
 
34
 
! Отговори
Джена преди 3 години
И като падне тебе ли ще изберем или някои от ония трима ***.Погледнете ги на какво приличат.Подпухнали ......?
4
4
 
30
 
! Отговори
Иво преди 3 години
Днес е свят празник.Протестанти каде ви е фалшивия поп.
3
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицията го арестува, но той е спокоен защото знае че В.Б. Череппът ще му даде 70 лева. Надницата е заработена, евтината пиячка и дрога са подсигурени.
2
33
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце хайде слез вече.И тези магистрали май Европа вече ги отрича.Искат екологичен ж.п.транспорт.Та май досега вървяхме към нищото.
1
37
 
11
 
! Отговори
Джендънмерия преди 3 години
Милиционерите наясно ли са, че не след дълго ще бъдат разформировани и голяма част от тях ще останат без работа и без пенсии, след евентуални реформи и лустрация.Защо се пънат на тиквата?