Ще има още случаи на ескалация между граждани на протестите

Действията на МВР не целят умишлено създаване на напрежение
20 авг 2020 09:40, Ния Христова
128
Ще има още случаи на ескалация между граждани на протестите
Снимка: БГНЕС
Вероятно ще има и други случаи на ескалация на напрежение между граждани и хора, участващи в антиправителствените протести. Това каза криминалният психолог Тодор Тодоров в ефира на bTV.
 
Той прогнозира, че през септември демонстрантите ще се увеличат. Според него тогава трафикът в столицата се увеличава и е неизбежно да има повишено напрежение. 
 
"Тази жена няма как да тръгне с децата си да минава през място, за което от дни се знае, че е проблемно. В края на краищата, ако толкова държи да стигне бързо до някъде - ще избере алтернативен маршрут", коментира криминалният психолог по повод инцидента между жена и протестиращи на бул. "Ситняково". 
 
Тодоров обясни, че когато човек се изправя сам пред голяма тълпа, не може да разчита на диалог и допълни, че постъпката на жената е рискована. "Аз не казвам, че тя няма право, казвам, че с оглед на това, че е с деца - да влиза в конфликтна ситуация е неразумно", уточни експерта. 
 
Той обясни още, че много неща може да са провокирали жената да действа по този начин. "Не е разбрала какво се случва на място, решила е, че повече няма да се подчинява на това, което се случва покрай блокадите", каза Тодоров.
 
Криминалният психолог изтъкна, че не трябва да се допуска насилие по време на протестите, ако демонстрантите искат да бъдат чути. Относно мъжа, който е на пасажерската седалка до жената в колата, Тодоров обясни, че той би трябвало да е коректив на жената, но заради стреса поведението му може да бъде оправдано. 
 
"Няма тактика в МВР, която да предизвика умишлено напрежение между гражданите. може да има неадекватни действия на ръководителите. Съответно, ако те са неадекватни - те се предават и на подчинение", допълни Тодоров. 
 
Според него вътрешното ведомство е между чука и наковалнията, а служителите са подложени на изключителен стрес, но действията им по време на инцидента на бул. "Ситняково" не са коректни, завърши Тооров. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Костов излъга нас, ще излъже и вас
20
4
 
27
 
! Отговори
Една от София преди 3 години
Това не са протестиращи, това са терористи, децата в колата те трошат колата, ужас животни! Вече не им симпатизирам, това не са хора!
19
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето коментират се какви са протестиращите,какво правят и т.н.Фокуса е изместен и не се говори за ОПГ ГЕРБ а за конституцията''Кервана си лае кучето си върви(краде)''!
18
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека има ескалация! Бойко от това най много го е страх! Той като главсек докато не изтрепа бившите си колеги от мутренския свят, не можа да заспи! Но, старите кошмари се връщат! Не от тези с табелките и доматите го е страх и се крие като миш!
17
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снощи ги гледах по Алфа на живо тези протестиращи, ами извинявайте това са клошари, разни пияници с алкохол в ръка и безработни младежи! Това ли е лицето на промените?
16
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този "мъж" на пътническата седалка не е никакъв мъж, щом неможе да укроти истеричната си жена!
15
12
 
3
 
! Отговори
До кога преди 3 години
Ще чакаме *** ?ОСТАВКА
14
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно това е целта.Бойко каза полицията да не се намесва,да не маха блокадите и започнаха хора да скачат едни срещу други.Разделя народа за да го владее.Никой вече не говори по медиите за шкафчето,вилата в Барселона и апартаментите.Говори се за каквото Бойко е казал-конституцията,която ще го бетонира във властта като Путин,Ердоган и Лукашенко.
13
1
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НАГЛОСТПРОТЕСТИТУИРАЩИТЕ ПО КРЪСТОВИЩАТА ВЕЧЕ ИСКАТ И ПОЛИЦЕЙСКА ОХРАНА ДА ИМАТ ЗА ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИТЕ СИ ПРЕСТЪПНИ ДЕЙСТВИЯ!!!-----------------МЯСТОТО НА ПРОТЕСТИТЕ Е ПРЕД ПАРЛАМЕНТА ! ВЛИЗАШ И ГИ ХВАЩАШ ЗА ГУШИТЕ , ТАКА СЕ ПРАВИ!!!А НЕ ДА ВИ СЕ ТРУПНАТ НА КРЪСТОВИЩЕТО И ХОРАТА И ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ ДА НЕ МОЖЕ ДА МИНЕ!
12
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей, голям страх от служебен кабинет!
11
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маджо и Христо Иванов си знаят работата! Имат си ръжен - протестърите :)
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този въобще проверил ли е случая?А ако попаднеш точно в момента на блокадата. Отзад и отпред протестиращи, на къде ще се измъкват.Аз лично, ще пробвам напред, по близко е до крайната ми цел. Отделно, какво им пречи на протестиращите една кола. Зад нея нямаше други които да компрометират мероприятието. Отделно тези екстремисти бяха емоционално и мисловни подготвении за такова действие. Жена им се стори по безопасно за реализация на намерението.Така че експерта е манипулатор.
9
5
 
16
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Ескалацията целенасочено се търси от ръководителите и вдъхновителят на преврата. Готови са да пролеят кръв само и само да се докопат до властта.
8
2
 
17
 
! Отговори
Участват: преди 3 години
Ядрото на протеста онези тримата дъртака са платени солидно от Черепа! Около ядрото и а помагачи, които също са платени, но по-малко, другите са партии и обикновени лумпенизирани, нереализирани, безработни и всякаква *** на обществото!
7
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в новата Конституция да пише - България не може да бъде управлявана от толуп!
6
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще сложим една бариера на пътя и ще събираме по 5 лева тол такса от всеки, който иска да мине. Хем цивилизовано, хем демократично.
5
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей Радеф голям мерак за тоз служебен кабинет!Да се чувстваш диктатор и да мъстиш!Няма да стане на твоята!Ако ще два юмрука да вдигаш!
4
4
 
22
 
! Отговори
Какво се случва преди 3 години
Прекалено много внимание им се обръща на тези платени протестиращи - терористи!А този хаджи Генчо, Бабикян и другия шушляк си плачат за арест и не знам службите защо не са ги арестували още за застрашаване на националната сигурност!Толерирането на това беззаконие по кръстовища и улици говори, че държавата е много зле по отношение на сигурността!Държавата не може да се справи с шепа хулигани, с шепа пиянки,които ограничават правото на движение на гражданите, чупят пейки, казани, настилки...!
3
3
 
19
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Колко дават на калпак да *** там, че ми требат малко паре
2
3
 
26
 
! Отговори
Айде стига преди 3 години
Дай да не минаваме през никъде защото имало 50-60 селяка, които правили преминаването "затруднено". Защо ще обикалям София? Заради няколко швестера? Не, мерси!Око за две, зъб за чене! На нормалните ни писна!

Спонсорирани публикации