30 години от палежа на Партийния дом

Как се промениха протестите оттогава досега?
Обновена: 21 авг 2020 20:00 | 21 авг 2020 20:00, Камелия Цветанова
16
30 години от палежа на Партийния дом
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Тази година сме свидетели на много протести, а историята на България ни напомни една кръгла годишнина. 30 години от палежа на Партийния дом.

В наши дни тази сграда отново е притегателен център на протести и наскоро отново стана обект на опити за вандалски прояви. Тази година ще отбележим 31 години от първия опит да бъде съборен мавзолеят. И ще се сетим за  жертвите на тоталитарните режими на 20-и век.

Как се промениха протестите от близкото минало досега – коментар по темата на политикът и учен проф. Вили Лилков в предаването "Директно“ по Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: палежпартиен дом
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
5
 
! Отговори
Райхстага№2 преди 3 години
Дело на БКП-ДС - атентаторите на св.Неделя...
9
2
 
8
 
! Отговори
бай Ставри преди 3 години
Да не забравяме, че днес, преди 29 години, се слага край на Августовския пуч в СССР (Русия) (19-21 август 1991), когато превратаджии се опитаха да свалят Горбачов. Тогава на"нашата партия любима" БСП/БКП се чудеше кой път да хване, дали да признаят превратаджиите или да защитят Горбачов. От тогава до сега тази партия си остана ретроградна. Трябва да бъде забранена и след това ще се установи истинска демокрация в България.
8
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изгориха си архивите, които ги изобличаваха в престъпленията им.Много архиви бяха много престъпления имаше.Затова го инсценираха този пожар.По-големи мерзавци и престъпници не са се раждали.
7
0
 
10
 
! Отговори
Гого преди 3 години
30 години... а какво изгориха? Дали *** не си запалиха архивите? Помни ли човек, то толкова време мина.
6
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди 30 години Партийния дом го запалиха отвътре. Т. Е. самите к.о.м.у.н.я.г.и. И хвърлиха вината върху протестиращите.Но тогава какви протести имашеееее.Велико време !
5
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Понеже се мрънкат герб.Искам да попитам тия протежета на БСП защо и докога на работа смятат да натякват че те са на власт питам понеже се натяква упорито че БСП е на власт от старите и те не допускат никои в кръга си на работа като цяло докога
4
7
 
9
 
! Отговори
няма разлика преди 3 години
как се промениха протестите ли ? ами преди 30г. бкп си смени името на бсп ,назначи си сдс , сдс си назначи едни музиканти , едни викачи - кой не скача е червен , партийния дом се самозапали бсп застана на власт и стана страшно - нямаше хляб ! сега бсп няма да си сменя името но си назначи фигурант , трима овчари ,борец и такива дето системата ги убивала , никой не крещи -кой не скача е червен , но има викащи -оставка , искат да запалят България ,а бсп да взема отново властта ! и те така
3
6
 
10
 
! Отговори
Ще чакаме да се преди 3 години
появи народния трибун Мая Манол.,известна с псевдонимите Костинбродската,сестра Галева,Божкова,а сега,в светлината на репресиите към нейния човек вОбеля-чушкопека или буркановара.Е,оказа се че не нейния човек,а брат му,необискиран дома му,а трафопоста на ЧЕЗ,не разбит,а отключен от него,не иззетичушкопек и буркановар,а предаден доброволно с протокол нелегален ракиен казан.Иначе Мая е железна,като я погледнеш физиономията и бягаш.Найденов какво е харесал у нея?Може да го е заплашила с нещо.
2
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Представяте ли си, Паметниците на руските поробители още са осеяли българските градове. Трябва да изискваме на следващит избори за местна власт това да бъде включено в порграмите на кандидатите.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро ще има годишнина!Ама в НС!