Шефовете на две русенски болници с годишна заплата над 1 милион

Над 15 управители на болници получават над 200 000 лева годишно
94
Шефовете на две русенски болници с годишна заплата над 1 милион
Снимка: Bulgaria ON AIR

Годишната заплата на болничен шеф у нас надхвърля 1 млн. лв.

Над 15 управители на болници получават над 200 000 лева годишно само от заплата, след удържане на данъци и осигуровки. Това показва справка сред имуществените декларации на шефовете на държавни или общински болници, подадени към антикорупционната комисия за миналата година, съобщи Bulgaria ON AIR.

На върха на класацията по приходи са шефовете на две русенски и една софийска болница.

Изпълнителният директор на "Медика Кор" в Русе Кирил Панайотов е декларирал близо 1 млн. и 997 хил. лв. приходи от заплата за 2019 г. Това прави по над 97 000 лв. месечно. Той не е декларирал коли и имоти, освен "Трабант", купен през миналата година за 50 лв.

2 млн. и 866 хил. лв. годишен доход само от заплата е посочила д-р Валентина Мазнейкова, управител на болницата "Св. София". А Шефът на "Медика" в Русе Ивелин Йоцов е декларирал 523 464 лева годишен приход от заплата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
4
 
23
 
! Отговори
Fena преди 3 години
До Анонимен 71Кой ще те оправи? С нощните шкафчета? С пистолета? С 200? Знаеш ли колко *** безделници стоят по възлови постове в държавата и я скапват? Защото или са ***, или са зависими! Да, работят, ама така работят че го набиват на всички!
63
0
 
16
 
! Отговори
Fena преди 3 години
До До 51А ти какразбра колко са "кадърни" въпросните лекари? По оценка на здравна каса? или на МЗ? Защо не внасяме по лични сметки осигуряването си, че тогава да разберем къде ще се лекуваме по наш избор и къде ще отиват парите!
62
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕлемагНе, пречиш на обикновените лекари и сестри, които изкарват колкото шофьор на тролей (сестрите и по- малко) и работят минимум на 2 места, а 20 безделника са опънали палатки, пият бира и ще "оправят държавата"
61
0
 
22
 
! Отговори
Енот преди 3 години
А един мармот пие вода- и събира капачки)))
60
0
 
41
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
А пари за мед.сестри ВСЕ Нямат???
59
0
 
12
 
! Отговори
До 65 преди 3 години
За дяловете в пенсионните фондове - хората които ги изчисляват взимат по няколко хиляди грубо, изп директор - 10бона на месец. Доста надолу под болниците
58
1
 
55
 
! Отговори
Аз преди 3 години
А така гледайте какво става, а хората със здравни осигуровки ги карат да си плащат за всичко, защото болниците нямали пари. Мафия, мафия, мафия. И при това тези публикувани заплати са законните и откритите. А я си представете за какви суми става въпрос от договори за доставки на лекарства, материали и болнично обзавеждане. Милиони, милиони. Държава на автопилот. А вие събирайте капачки, смях, смях.
57
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А хората събират капачки.
56
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега да публикуват и заплатите на тези които изчисляват дяловете в пенсионните ф0ндове.
55
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На това щом издържа здравната система, ще издържи и на коронавирус.
54
5
 
10
 
! Отговори
До 59 преди 3 години
Елемагчо, пишеш се площаден окупатор.Обаче тия , както ги наричаш, работят за 309 евро на час.Ти за 20 черепни евро на денонощие си готов да те приберат в районното за 72 часа.Не очаквай да ги разбереш ,,тия,, шефове на частни болници.
53
1
 
6
 
! Отговори
До 47 преди 3 години
Държавата какъв контрол има върху средствата на НЗОК?Да, чрез Парламента като цяло.НЗОК пък си контролира средствата с ежемесечни и периодични проверки във всички лечебни заведения, с които има договор.
52
12
 
6
 
! Отговори
До 51 преди 3 години
Ти как определяш ,, нивото,, в случая на здравеопазването?От лайковете?Ами то даже в този сайт се блокират ,, неудобни,, мнения.Как ще разбереш общото мнение.Един обективен начин е като им видиш доходите на тези лекари.При тях хората са отишли доброволно.Освен това са предоставили добри условия и фондовете са ги одобрили.Освен това развиват и научна дейност, която допълнително носи доходи.
51
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо предизвикваш съдбата.Ако такъв те осъди персонално за пропуснати ползи, доматчетата няма да ти стигнат.Имай предвид че това са декларирани доходи.Доказуеми и проверени.
50
7
 
17
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
На тия ли пречим,да отидат на работа ?
49
30
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свиквайте вече.Нормално е лекарите да са добре платени.
48
10
 
6
 
! Отговори
До 43 преди 3 години
Явно ако за теб са ,, некадърници,, , според други хора не са такива.Получават достатъчно добри грижи и си доплащат за това.
47
6
 
9
 
! Отговори
До 45 преди 3 години
*** сам да ги провериш.Одитните им доклади са публични.НЗОК не им е единственият източник.Работата е там,че сме в условията на пазарна икономика .Друг е въпросът,че заплатите на редовите лекари там не са кой знае колко по- високи от тези в държавните болници.
46
1
 
10
 
! Отговори
До 11 преди 3 години
Абсолютно си прав.В частните клиники работят същите лекари, но не им носят никакви бонбони. Дето не се стига до бой е ясно.Доплаща се яко.
45
1
 
8
 
! Отговори
До 47 преди 3 години
Няма как да стане и така.Всеки гражданин има право на достъп до здравно осигуряване.НЗОК е задължителното, а има и доброволни фондове. Може и кеш да се доплаща.Няма как .Никой не ти е обещал запазване на всеобщата мизерия.