96-годишен поднови шофьорската си книжка за още 10 години!

Марин Папурков е шофьор вече от половин век
24 авг 2020 11:17, Ния Христова
91
96-годишен поднови шофьорската си книжка за още 10 години!
Снимка: Pixabay
96-годишен мъж от троянското село Врабево може да стане най-възрастният шофьор на планетата. Преди дни Марин Папурков е посетил КАТ и е подновил свидетелството си за управление на МПС до 2030 година.
 
Мъжът изкарал книжка през далечната 1941 година. Преди половин век купил любимата си бяла ”Варшава”. Той и днес продължава да обикаля с нея из страната и чужбина.
 
"Няма ограничение за шофьорите. Щом се чувстваш добре и лекарят ти даде, че имаш очи, че чуваш, че си с всичките си рефлекси, няма проблем", каза Марин Папурков пред Нова ТВ.
 
През 1939 година той заминава за Чехия. Три години по-късно възрастният мъж получава шофьорска книжка, но се оказва, че тя не е валидна в България. Разбира го едва като се връща в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
14
 
9
 
! Отговори
до 34 преди 3 години
И като пукне на волана, помитайки с 60 км в час в варшавата си два тона и половина спирка на която е и твоето дете, рязко ще сменим плочата! В момента трополя на де що има дървета около мен ДА НЕ СЕ СЛУЧВА!!!
29
4
 
27
 
! Отговори
. преди 3 години
Да е жив и здрав човекът и да си кара!
28
14
 
8
 
! Отговори
Селския фелдшер преди 3 години
Любопитно по каква методика точно измериха рефлексите на дядото, че му издадоха мез.свидетелство, че е годин? То методики си има, но аз със сигурност ако бях служител на КАТ бих изискал малко по обширна медицинска информация.
27
6
 
7
 
! Отговори
Точно преди до 27 преди 3 години
Има общо, че на 75+ години очевидно има възрастови изменения в мозъка, които не ти позволяват да възприемаш едновременно информация от много източници. В конкретния случай, дедото наби рязко спирачки въпреки пътя му с предимство. Съответно ако го бях надънил отзад, вината щеше да е моя. Пък за 100 годишния изобщо не ми се коментира.
26
0
 
7
 
! Отговори
До 25 преди 3 години
Да, и аз точно си карах нормално по участък без право на изпреварване, когато *** от другата страна беше решил за изпреварва автобус и единствено бързата реакция на шофьора на автобуса и на колата преди мене предотврати сериозна верижна катастрофа . *** не беше повече от 30 години .
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 28Погребваме ги и се молим да не се случи на нас. И, разбира се, няма да има виновни.
24
1
 
9
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 3 години
Искаме да сме като " БЕЛИТЕ СТРАНИ " ! Еми защо не го направите както там - когато навършиш 65 год....и си вадиш лична карта.....какво пише ???? докога важи ??? Направете и шоф. книжки след 65 год...БЕЗСРОЧНИ ...всеки сам си решава ( другото е КОРУПЦИЯ....мога да си изкарам мед. свидетелство и за КОСМОНАВТ ) ..Наскоро съпруга на анг. кралица - Филип на 93 год....влезе в канавката със РОВЕРА си ...заслепили го......и САМ СИ ВЪРНА шоф.книжка в техният КАТ -така е преценил той. а не корумп. лекар
23
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То дядото ,че е изкукало е ясно , Ама тея дето му подновиха книжката са за Затвора !Като предизвика птп и се утрепат младо семейство с две деца какво правиме ?
22
3
 
10
 
! Отговори
До 25 преди 3 години
Че това какво общо има със статията. Да , има случаи на хора получили инсулт или инфаркт зад волана , даже в Америка една беше родила...но това са съвсем различни неща и никой не е застрахован.Но да , човек с епилепсия не би трябвало за шофира.
21
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такива водачи са трън в очите на баш суджука дето дрон му жужи, шкафчинциту му с евра пълно, а милиардите ги раздава от джипката. Нито нарушения правят, нито сервизи ползват, данъците им ниски, винетка я ползва, я не, а баш чекмедже бабаит много мрази плащащите малко. Бойкономиката му се гради, глоби, данъци, такси и таксички.
20
8
 
6
 
! Отговори
Точно преди час преди 3 години
Пътувам си, прав, спокоен път, ясно обозначен със знаци, път с предимство, но дядката пред мен наби спирачки, че не бил сигурен дали е с предимство. Едва не го сгънах отзад. Отивам и му крещя "Какво правиш бе?!", дудне ми, че не видял знака. Ей такава пенсия на 75+ години щеше да ми направи проблем.
19
5
 
10
 
! Отговори
Много гневна! преди 3 години
Това си реве /не плаче, а реве/ за колосални проверки на лекарската комисия издала свидетелство на този човек, че е годен да управлява МПС! Разберете, проблема е изключително сериозен! Мен половин година ме вози шофьор във фирма Делта в Русе, до момента в който получи епилептичен припадък пред очите ми! Стана за част от секундата. И се оказа, че човека е епилептик по рождение, но шофьор от 20 години ?!?!?!
18
4
 
23
 
! Отговори
Св преди 3 години
Имам книжка от 26 години. Последните 6 год. получих заболяване, което аз чисто психически и физически се почувствах, че няма да мога да се справя с шофирането, т.к. може да съм опасен за околните и за себе си. Не е забранено по принцип шофирането с това състояние и медицинското ми го позволява, има много хора си карат с него. 44 год. съм. Продадох си отдавна колите. Сега ми изтича книжката и не смятам да я подновявам. Другото е лудост и егоизъм.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Младия не жела е да се пусне в свободния пазар на запад. Чака нещо от горе да му падне.
16
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човека е човек , до като е в играта. Този водач трудът на село го е съхранил А тия в града от много далавери и шашми останаха без професия. Търсят все на работата лекото и на баницата мекото.
15
0
 
14
 
! Отговори
бг преди 3 години
Преди години на първата част от Витошко лале стоеше един скиор и оглеждаше терена преди да се спусне,каза ми че е на 78 години и това му е последното спускане , защото бил болен. Високо и завинаги така!
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До14. Не си на ясно. Точно в чужбина се кара по леко. Особенно от Сърбия на Запад.
13
5
 
20
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Преди време говорих с 98 годишна действаща гмуркачка. Точно беше плувала с делфините. Изключителна жена , която ми даде имейла си , но имаше и туитър акаунт /аз нямам/. Искам да ви кажа , че много 30- годишни не могат да и стъпят на пръста нито за физика , нито за акъл.Много се надявам да имаме и ние такива хора над 80 години ./Даже не ми иде да кажа за нея възрастна/
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лошо е когато не си знае капацитета какъв му е , това го има при младите. Виждате тия млади къде се трепят. Не е състезател а се пуска в града. При пенсионерите такъв няма дз срешнете. Да се прави на състезател в града.
11
5
 
25
 
! Отговори
Да е жив и здрав преди 3 години
Който може си го може. Щом е добре и се чувства добре може и още 50 години да е перфектен шофьор....за разлика от много 20 годишни.А на всички злобари само ще кажа, че само господ и гените решават кой колко ще живее и колко здрав и читав ще е