Ясни правила за връщане на децата в училище няма, а трябваше да са готови

Прогнозите за бейби бум тази година са неоправдани, каза д-р Таня Андреева
24 авг 2020 09:22, Ния Христова
40
Ясни правила за връщане на децата в училище няма, а трябваше да са готови
Снимка: БГНЕС
Ясно разписани правила за връщане на децата в училище няма, те трябваше да са готови преди месец. Това каза д-р Таня Андреева, бивш министър на здравеопазването, в ефира на bTV.
 
"Противоепидемичните мерки трябва да бъдат обмислени до най-малките детайли - до това какви дезинфектанти да се използват. Трябва да се знае кой контролира този процес, защото не зная дали ще са две години, но минимум още година ще си говорим за това заболяване", обясни д-р Андреева.
 
Тя не смята за правилно да се създава работна група между Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието.
Още по темата
 
 
"Изпитвам ужас от създаването на работни групи, които трябва да решат нещо, което всеки един специалист по обществено здраве може да седне и да напише. Създаването на работни групи губи много време", обясни бившият здравен министър. 
 
Д-р Андреева, която е гинеколог, каза, че прогнозите за бейби бум тази година не се оправдават.
 
"До този момент са родени около 42 000 бебета в Българя от началото на годината, което означава, че до края на годината ще се запази тенденцията за около 60 000 бебета. Притеснителни са абортите, които се правят. Това показва, че хората имат много страхове в тази ситуация", коментира още д-р Андреева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 7Грипът също е инфекция, прадавана по въздуха, но когато има грип в класа, не се разболява целият клас. А има вероятност ковидът да не е толкова заразен, като грипа, особено в безсимптомните случаи. Между другото, грипът е доста коварно заболяване, включително и при децата, предвид възможните усложнения. Но когато има грип в училището, не се преминава към дистанционно обучение.
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До радомирСамо дето в детските градини ходят с много намален състав и по преценка на родителите
10
10
 
9
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Маските ще разболеят децата! Това е доказано научно!
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе то цялата Държава в момента е на принципа"дайте да дадем"само и само да остана власт,вие говорите за правила в образованието по време на пандемия!
8
3
 
15
 
! Отговори
шуменец преди 3 години
Правила? За какво? Вече всичко в БГ-то е отворено, какво толкова има да работят и училищата? То по кръчмите и дискотеките дори и маски не трябват, ние сме единствената държава в ЕС където имаме мачове с публика, значи проблем при нас няма.
7
10
 
11
 
! Отговори
офф преди 3 години
Дори предпазливите германци пуснаха децата на училище. При няс епидемия няма! Стига сте драматизирали!
6
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който иска да го пуска,да си подписва декларация,че е запознат с рисковете и готово.Родителите не трябва да са принуждавани.Никой не е виновен ,че от март месец в МОН нищо не направиха,онлайн платформите можеха да се надградят.Знаеше се,че септември ще е така.Трябваше да са готови .Не сега министъра да обикаля телевизиите и да дразни хората със своята некомпетентност.
5
4
 
12
 
! Отговори
радомир преди 3 години
Правила? Че то и за детските радини нямаше някакви правила, но ги отвориха още Май месец. Сега се правят на ударени. Какво има да се мисли, да се ползват правилата от детските градини и за училищата, т.е. да се въведе пълната безотговорност и при училищата, както е при градините де.
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ооооо г-жата Бкп се изходи по въпроса ! кви правила *** ? цял Свят сменя правилата от ден за ден и никой все още Не знае как и какво .за теб е по-важно да грабнете власта Без избори и да Грабите Пак !
3
7
 
12
 
! Отговори
7 преди 3 години
Само че правилата и мерките са им неизпълними при по-малките в началното образование.Без маски ,едно да е заразено и отива половината клас,може и целия.Това е инфекция предавана по въздуха.
2
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственото нещо,което ще се случи след отваряне на училищата е да се създадат нови огнища,които РЗИ трудни ще следи и открива,те и сега са им много и няма никакъв контрол на карантенират.Тестовете на контактни лица с болни са си за тяхна сметка,също и ако имаш съмнение и искаш да си направиш тест си е за твоя сметка.Масово изпоразболяване се очаква.
1
9
 
15
 
! Отговори
Хм! преди 3 години
Тая беше министър на Орешарски. Вместо да се засрами, смее да критикува! Лицемерка!