Проф. Габровски: Справихме се отлично през изминалия тежък период

Ситуацията в страната е относително добра, оцени зам.-директорът на "Пирогов"
29 авг 2020 14:05, Елка Василева
30
Проф. Габровски: Справихме се отлично през изминалия тежък период
Снимка: архив, БГНЕС

„Ние сме в относително добра ситуация. Притеснителното е неизвестното, свързано със зимния сезон и всички въпроси, които поставя”. Това каза зам.-директорът на „Пирогов” и зам.-председател на Българския лекарски съюз проф. Николай Габровски пред Нова тв.

Според него българските медици вече са по-подготвени и ще се влезе по-спокойно в зимния сезон.

Той е на мнение, че въпреки отминалата тежка ситуация в момента обстановката в страната е спокойна.

Още по темата

„Мисля, че минахме през тежък и изпълнен с неизвестности период, за който смятам, че сме се справили отлично. Сега сме в далеч по-спокойна фаза – няма пикове, няма претоварване на системата, няма липса на защитни средства и консумативи”, заяви проф. Габровски.

За него е важно, че броят на положителните проби за коронавирус  ежедневно намалява. Габровски отбеляза, че напоследък данните са по-ниски и това е положително.  

Според него медицинският персонал у нас е по-подготвен –както психологически, така и материално.

„На повечето места колегите вече са се сблъскали с това заболяване. В повечето болници колегите знаят и имат ясна програма какво трябва да се направи. Мисля, че вече сме по-подготвени”, отбеляза той, определяйки положението като стабилно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Габровски, не вие се справяте добре а Ние гражданите се справяме добре.Погледнете какво става във Франция и Испания!!!Маски-каски а удрят нови върхове, Испания +10000 на ден а Франция +7000.Направо пламнаха.Скоро ще минат САЩ.Това е положението, докторчета!!
5
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
официалния отговор на министерство на здравеопазването колко теста са закупени е нещо около 200 000. Толкова са използвани в рамките на последните 30 дни...Отделно сертификатите които са изпратили в отговора си са за тестове за СПИН и хламидия.Остава въпроса, с какво тестват и на каква база подават резултати, при положения че тестовете им са за полово предавани болести?А при новите удвоени цени за болнична пътека коронавирус от септември, пак ли на база на тест за хламидия ще се хоспитализира
4
10
 
5
 
! Отговори
Справи ли се преди 3 години
те-на второ място по смъртност от Covid пропорция заразени-починали. Само приказки и лъжи. Скапани комунисти. ОСТАВКА номенклатурчици начело с Вожда Ви с камионите и площадки с трупове. Всяване на страх-отговрност нулева. Какво общество и още има промити мозъци които вярватв Буда.
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Погледнете и от добрата страна - след време ще разправяте на внуците си за това, как сте излизали без маски от вкъщи и разказите ви ще се ползват с голям успех.
2
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Измама е за всички мангъри и чалгари.За останалите не е измама.Нека оставим мангърите и чалгарите на измамата.
1
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браао!Кажи сега профсоре, не е ли една голяма истерия или по-скоро измама?