68 са излекуваните от COVID-19 в дома за стари хора в Русе

96 души са дали положителна проба за коронавирус там
Обновена: 30 авг 2020 10:43 | 30 авг 2020 10:42, Анисия Иванова
9
68 са излекуваните от COVID-19 в дома за стари хора в Русе
Снимка: БГНЕС

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в дома за стари хора „Възраждане“ в Русе остава 96, като от тях 86 са обитатели, а другите 10 души са от персонала.

Излекуваните обитатели от дома са 68, като 16 от тях са настанени в Кризисен център „Каритас“, а 42-ма на 4-тия етаж на социалното заведение. Други осем обитатели се намират в домашен отпуск, един човек е хоспитализиран в клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Канев“, а също така има и един напуснал социалната институция.

Пет обитатели от дома, които са безсимптомни, но с положителен PCR тест за коронавирус, са настанени в общинска вила „Липник“, намираща се в село Николово, а други пет продължават да са на болнично лечение, съобщава "Труд".

Що се касае до персонала на социалната институция, то девет души от заразените десет са излекувани. Под домашна изолация остава единствено една от санитарките, работеща там.

Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
соня преди 3 години
Да са живи и здрави оздравелите!
6
0
 
3
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Белите мафиоти наричат оздравелите ''излекувани'', за да си придават власт и значимост, само че излекувани няма, има оздравели!
5
0
 
4
 
! Отговори
НЙД преди 3 години
И как ги излекуваха като в цяла свят никой няма представа как се леква заразен от COVID-19. Не е ли по-коректно да пишете "пребориха заразата" или нещо подобно вместо тази лъжа - "бяха излекувани"
4
0
 
1
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Че как така?! Това са възрастни хора. Трябваше да изпукат заради статистиката. Амахаааааа.
3
0
 
1
 
! Отговори
боби 💰 п преди 3 години
Явно има още какво да Гепи от Европа.имало дом за хора с увреждания днес по новините съобщиха,че са заразени,абе таранколу,те сигурно и от дима не излизат . големи са смешници.правят хората прости.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми, щом и старите почнаха да оздравяват, цирка при нас трябва да приключи скоро.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбрах...има ли починали!?

Спонсорирани публикации