Деца с COVID-19 могат да го разпространяват седмици наред

Проучване: Голяма част от тях са без симптоми
Обновена: 30 авг 2020 13:59 | 30 авг 2020 13:40, Анисия Иванова
55
Деца с COVID-19 могат да го разпространяват седмици наред
Снимка: Pixabay

Нови американски проучвания показват, че децата и младежите, които имат леки или никакви симптоми на заразяване с коронавируса несъзнателно могат да го разпространяват в продължение на седмици.

Ново, обезпокоително проучване върху децата, засегнати от пандемията, беше публикувано скоро, докато в много страни по света започва новата учебна година.

Лекари от националната детска болница във Вашингтон установиха, че заразените деца могат да разпространяват вируса SARS-CoV-2 в продължение на седмици, въпреки че самите те не показват симптоми на COVID-19.

В по-ранно проучване изследователи в Бостън доказаха, че децата и младежите, които са наблюдавали имат изненадващо високи показатели на концентрация на вируса.

Новото проучване, публикувано на 28 август на уебсайта на медицинското списание JAMA Pediatrics, е ръководено от Роберта Де Бази и Меган Дилейни, които анализираха данни от 91 деца в 22 болници в Южна Корея.

"За разлика от американската здравна система, децата, които имат положителни тестове за COVID-19 в Южна Корея, остават в болница, докато не се възстановят напълно от инфекцията си“, казва Де Бази.

Според проучването приблизително 22% от децата не са проявили никакви симптоми по време на болничния си престой, 20% са започнали безсимптомно, но по-късно развили леки симптоми, а 58% са тествани симптоматично. Изследването също така показва големи разлики в продължителността на времето, в което децата остават заразни.

Това време варира от три дни до три седмици. Една пета от асимптоматичните пациенти и приблизително половината от симптоматичните пациенти са били в състояние да предават вируса на SARS-CoV-2 три седмици след първоначалната инфекция, твърдят изследователите. БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
8
 
8
 
! Отговори
славянин преди 3 години
"За разлика от американската здравна система, децата, които имат положителни тестове за COVID-19 в Южна Корея, остават в болница, докато не се възстановят напълно от инфекцията си, казва Де Бази.Изр.дите решиха да започнат терор и над децата! От нас зависи дали ще им го позволим!
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 6Не става въпрос за децата,а за тези,които децата могат да заразят.
9
3
 
5
 
! Отговори
Златенке мисли преди 3 години
Златенке, в тоя живот не става само със секс,както го мислите жените. Четенето и мисленето трябва да предхождат писането.
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За изкарване, ще го изкарат, ама да видим кой ще ги учи 2021 ??
7
6
 
9
 
! Отговори
Златена преди 3 години
Ако се крием още 30 години под леглото с маска, може и да не се заразим от корона19.
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гадове, оставете децата на мира.
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3Дали на 15-ти септември 2020, дали през 2021-ва, децата ще изкарат ковида.
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги съм знаел, че децата са страшен проблем! От всякакъв характер!
3
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лошото е, че все още няма изследвания как се отрязва на организма даже и на безсимптомно изкаралите го младежи.Пълна лудост е при условията в нашенските училища да се започва учебната година присъствено.Ако има тежки последици ще се извини ли някой от министрите? Ще се извинят ама друг път, колкото се извиниха и за Чернобил.Имайки предвид, че ни управляват техните наследници напълно очаквано е да не взимат никакви мерки.
2
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Избийте децата и изгорете труповете за да спасите бабите им.
1
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честит 15 септември. От Вълчев