Защо Германия има процентно по-малко заразени с COVID-19 от България?

Д-р Борис Таблов, работещ в германска болница, пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 31 авг 2020 09:46 | 31 авг 2020 09:25, Анисия Иванова
86

Случаите на коронавирус в света надхвърлиха 25 млн., а новият епицентър е Индия - над 78 хил. заразени само за денонощие. Редица европейски страни също продължават да отчитат ръст на заразените. Германия и Испания отбелязаха най-големия си брой новозаразени от месеци насам.

Анестезиолог и реаниматор в болница в Германия - д-р Борис Таблов, посочи в "България сутрин", че смъртните случаи у нас са параметър, който изисква внимание. Той е на мнение, че трябва да се погледне кои здравни заведения се представят най-добре, да се сравни с тези с по-лоши резултати и да се потърси организационно-техническа причина.

"В Германия процентно новите случаи са значително по-малко. В България няма стандартизиран единен подход. В Германия периодично излизат с методични препоръки към всички колеги. В България е оставена всяка болница да има свой собствен подход, което е част от проблема", коментира д-р Таблов пред Bulgaria ON AIR.

Той изтъкна, че в Германия има координационни щабове, които обменят информация и нещата са регламентирани. На ниво болница пък никоя специалност не работи сама за себе си.

"Ежедневно обменяме идеи с колегите от различните специалности. Визитациите на пациентите в ковид отделение се извършват заедно, всеки пациент се обсъжда. Няма как работата да се остави на една единствена специалност", разказа д-р Таблов.

По думите му институтът "Робърт Кох" е централата, която събира и обработва цялата информация. Периодично от института спускат насоки към работещите в здравната система.

"За момента знаем само няколко прости мерки - носене на маски, дистанция, избягване на събиране на големи групи, миене на ръце... Все още няма нищо категорично, Германия не прави разлика. Не е голяма изненада, че броят на случаите нарасна. Подходът трябва да бъде стандартизиран", каза още д-р Борис Таблов.

Според него не трябва да има страх, а да има разбиране. Призивите на Ангела Меркел също били, че хората трябва да се отнасят с разбиране към ограниченията, за да предпазят съществената част от работещата икономика. Да не се налага и отново и затварянето на училища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заразени до този момент в Германия над 243 хиляди, смъртни случаи над 9300 или 112 на 1 милион население, България 16190, смъртни случаи 613 или 86 на 1 милион население, та а сега ми обяснете кой аджеба процент в Германия е по-нискък ?
49
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То това не е само с коронавируса, в нашите болници няма координация и адекватна комуникация между отделните звена, пациентът се разхожда като панаирджийска мечка от отделение на отделение да препредава на всеки доктор какво е казал другия преди него. А между самите болници да не говорим, те въобще не са чували, че може да се координират с някакви общи насоки. Корона кризата извади на показ всички кирливи ризи на системата трупани с години, затлачвани до безобразие.
48
4
 
2
 
! Отговори
Инфо преди 3 години
Анестезиолог и реаниматор в болница ..Така ще е *** работа ...Знаете ли колко е голяма разликата между тез две професий ???Дори не знаете кого да питате !!!А Вирусолог защо не питахте да ви обясни точно ???
47
5
 
9
 
! Отговори
От Берлин преди 3 години
Статистиката от Германия винаги трябва да се ,,проверява" много внимателно.... Непрекъснато се манипулира от управляващите!
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До славянинИ какво, като питаш? Все едно от отговора нещо ще се промени. Лош въпрос - безсмислен отговор. А по същество - виж че се заразяват хората в домове, цехове и т.н. - тоест на закрито. Изглежда, навън е много по-безопасно, особено лятото.
45
8
 
3
 
! Отговори
до 46 от славянин преди 3 години
Нали знаеш че ничие търпение не е безкрайно, даже и Божието!? Когато се скъса и последния ластик на търпението на населението тогава ще стане страшно за глобалната власт и нейните ***! Аз лично пророкувам, че този последен ластик на търпението ще се скъса когато започнат масовите ваксинации!
44
2
 
11
 
! Отговори
Инфо преди 3 години
Не знам за България , но Англия отива към Затваряне отново .
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 25"Тоя измислен доктор няма изобщо да го коментирам"А какво ти е виновен докторът? Така са му задали въпроса журналистите. Той откъде да знае, какво е положението тук? То и ние не знаем, пък той ли. Казват му - вие сте в цивилизована държава и сте добре, ние тук ... нали разбирате, дайте съвет. Човека се опитва да помогне.
42
4
 
7
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Та пак да питам: защо след 53 дни протести без спазване на никакви протиепидемични мерки цяла България не е пламнала от ''страшния'' вирус!? Чакам отговор от неговите фенове! Короназомбитата издишат отвсякъде пред фактите и това ги вбесява, защото нямат с какво да оправдаят ид.отизма си!
41
5
 
5
 
! Отговори
до 40 от славянин преди 3 години
За да ти набучат маркуч в гърлото трябва да има причина и то реална, а не измислена, но нали трябва да се точат пари от касата, та затова и пъхат маркучи в гърлото за щяло и нещяло и отчитат ''неотложна помощ''!
40
1
 
5
 
! Отговори
Инфо преди 3 години
до #37 Точно така , заема ще ви бъде удържан от всеки един работещт редовно Българин . Хем ще връщаме заем , хем плащаме за PCR тест. Това се нарича кражба , а ТОЛУПИТЕ си пълнят джобовете !!
39
6
 
7
 
! Отговори
до 36 от славянин преди 3 години
И защо тези ''въшливи протестъри'' след 53 дни протести без никакво спазване на противоепидемични мерки не заразиха цяла София и всички големи градове в България и не напълниха кервани от камиони с трупове!? Защото повечето неща около вируса и ''епидемията/пандемия'' са лъжа, зомбирана и изкуфяла тиквичке!
38
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЛЪЖА КОРОНАкато ти набутат маркуча в гърлото, тогава да те видя как ще тролиш... Сигурно си от ония, които смятат, че Земята е плоска, като мозъка им
37
3
 
2
 
! Отговори
Инфо преди 3 години
до #32 След 9 месеца от започването на вируса още се заразявате .Това са резултатите от *** и управляващи бавно развиващи се иди0ти кат теб , който дори не знаят какво е Corona Virus
36
10
 
9
 
! Отговори
ЛЪЖА КОРОНА преди 3 години
ЛЪЖАТА КОРОНА ПРОДЪЛЖАВА С ПЪЛНА СИЛА ОТ АНТИЧОВЕШКИТЕ МЕДИЙКИ ОБСЛУЖВАЩИ ТЕРОРИСТИЧНИ-РОБОВЛАДЕЛСКИ ПРАВИТЕЛСТВА!
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИнфоПредполагам, че делиш на половина, защото за някои тестовете са безплатни? Парите от ЕС основно са за борба с последиците и не знам, доколко могат да се използват за покриване на цената на тестовете. Но си прав, че би било редно да са безплатни за всички. Но, както се казва в такива случаи - с парите от нашите данъци ...
34
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е то тука няма никва мерки ве. Хахаха от както е почнало лятото на всякъде е удрииииПлажоетв са пълни, ресторантите и те... Онея въшливи протестери си кашлят в устата всяка вечер.... Какво да е. Ама пак ее добре
33
3
 
6
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Нали виждате от постовете кои са първосигналните!? Те вярват на всичко, което чуят от *** и Пульо без въобще да си правят и най-малкия труд да проверят статистиката! В Германия и броят на заразените, и броят на умрелите на глава от населението е по-висок от този в България и никаква дисциплина не спасява швабите - ама те си носили маските, ама те си ги носили винаги над носа, ама те винаги си дезинфекцирали ръцете при влизане в магазини и резултатът от тази дисциплина е виден от статистиката!
32
1
 
6
 
! Отговори
Инфо преди 3 години
Сега прочетох че в България има направени 408 000 теста / -50% = 204 000 х 120 лева = 24,480,000 милиона лева само за половината тестове . Аз се питам каде са тез пари , и (заема) парите отпуснати от Европейския Съюз за борба с вируса .? Защо плащате PCR тестове като са безплатни ?
31
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Доц. Дамян ИлиевКаква е тази интерпретация на тестовете? PCR-ът е качествен, а не количествен тест, че да правиш интерпретация - резултатът е или да, или не. Какво има да го интерпретираш?

Спонсорирани публикации