Протести и зад граница, а какво подготвят българите там?

Даниел Дженев от Чикаго разказва за исканията на сънародниците ни
2 сеп 2020 13:00, Петя Славова
63

За пореден ден българите, живеещи в чужбина, се включват в протестите у нас и подкрепят исканията за оставки.

Хората трябва да вземат следващата стъпка в това недоволство. Власт не се дава толкова лесно, но съм оптимист. Това каза за "България сутрин" организаторът на протестите в Чикаго - Даниел Дженев.

По думите му най-доброто решение е доброволно управляващите да си подадат оставките.

Още по темата

"Америка боледува от дълго време. В определени точки от страната има проливане на кръв, с което аз не съм съгласен. Само се протестира, обират се магазини", допълни той.

"Има много голяма инициатива, хората мислят доброто на България и просто има нужда от промяна. На мен не ми изглежда, че протестите са намалели. Нужно е нормално управление на страната", допълни Дженев за Bulgaria ON AIR.

Днес бил денят, в който всички трябвало да излязат на улицата, убеден е той.

"Следващото правителство трябва да знае, че ще има коректив. Хората, които излизат на протест сега, имат дори повече енергия, защото виждат, че заинтересоваността е значителна. Ако не опитваме, никога няма да разберем - както в Америка се измислят нови компании и една на десет е успешна", подчерта сънародникът ни в САЩ.

Според него идеята за партия на българите в чужбина е добра, а сънародниците ни навън нямали представители. Дори агенция, която да се грижи за техните интереси. Настоящата такава се занимавала с абсолютно различни неща.

"Нашият протест ще е онлайн", каза още Даниел Дженев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
fake news.kato imat tolko politicheski merak i sa tolko golemi politicheski experti, da otivat na izbori v bulgaristana...:-)))))
34
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Логиката е следната. Изборите са за територията на България! Българките които живеем извън България какво основание имаме да претендираме за оправа щом не живеем постоянно в страната???!!!
33
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никаква оставка !Държавата не може да се подарява на мафията.
32
3
 
11
 
! Отговори
До 34 преди 3 години
Абе, ти кво сравнение направи? Методите на Хитлер ли те влекат? Ама, като гледам профила на протестиращите, ясни сте ми
31
16
 
7
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Абе да питам емигрантите фенове на тиквата - след над 10 години ''конструктивно'' управление на ГРОБ защо не се върнете да живеет в тиквотата ''уредена и просперираща'' държава!? Хитлер знаете ли за колко години възражда Германия от фалирала и ултраинфлационна държава до една от първите три световни сили!? За 5-6 години от стъпването си на власт в началото на 1933-та до 1937-1938-*** Германия пак е не само икономически, но и военен колос, въпреки Ньойските и ограничения!
30
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами да си искат, и аз искам да не си пъхат гага.та от на майната си. отишли там и ще зяят.
29
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз живея в чужбина от много отдавна и смятам че българите живеещи в чужбина не трябва да имат право да гласуват! Така докарахте ДПС във властта!!!Е, разбира се всеки знае че БСП има крещящата нужда от тях колкото и публично да се опитват да го оттичат.
28
2
 
12
 
! Отговори
*** преди 3 години
Искам брой протестъри съпоставен с брой българи в Чикаго
27
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съберат се 5 човека да протестират и веднага се почва - българите в чужбина. Това са само 5 човека от българите в чужбина, най-вероятно потомци на другари.
26
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите в чужбина нямат право на глас!!!!!!! Когато дойдат да плащат данъци в България, тогава да претендират за нещо. Иначе- ай сиктир!!!
25
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не знам защо повечето българи си мислят, че сънародниците ни зад граница са много компетентни и са на ясно с каквото и да било. В чужбина, както и в България има адекватни и неадекватни българи. Това , че някой е отишъл в чужбина, не го прави автоматично по-интелигентен. Вчера гледам, студентите в Германия молят Меркел да снеме доверието от правителството. Еми самият факт, че се молиш на чуждо европейско правителство да вкара ред в твоята държава, показва че не знаеш къде се намираш.
24
10
 
20
 
! Отговори
За Бойко! преди 3 години
Освен този тип има доста други Българи в чужбина които определено предпочитат Бойко пред Радев! Аз съм една от тях!България ще се оправи когато народа проумее долната същност на такива *** като Радев и сие.Сега е времето да подкрепим законно избраното правителство и усилията на прокуратурата да въведе законност в държавата.
23
5
 
26
 
! Отговори
Тодор Живков преди 3 години
Съжалявам да го кажа, но нашите сънародници зад граница си нямат хал хабер какво се случва тук. Основният им източник на информация е Босфор ТВ. Не отричам, че наливат много пари у нас, но нека са така добри първо да се върнат, а след това да дават акъл и да правят политика.
22
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я вижте родословното дърво на фамилията Джендеви! Да се чудиш какво търсят внуците им в САЩ вместо да си живеят в Съюза както си мечтаеха прадедите им!!!!!!!
21
8
 
31
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
Аз съм емигрант,нито по лош,нито по добър от останалите дето протестирали?!Жалка история!Може ли нормален човек да застане зад този пуч на един откачил ф,атмак и да му удрят рамо?!Какво толкова фатално се е случило в България,освен че Гешев подгонони спонсорите на БСП и сътрудници на фигуранта?!Не приемам,че България е най бедната,че едва ли не там е настъпил апокалипсиса и затуй правителството трябва да си ходи?!Остават няколко месеца до редовните избори.Там е мястото за битки и спорове!!
20
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички тези протестиращи до един са синчета и дъщерички на бивши БКП величия като родата на Нинова.
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 14Българското плиткоумие заедно с националната омраза към мисленето си казват думата!
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 15:Когато *** грабеше и приватизираше, нямаше нищо общо с БСП, а беше първа дружка на Иван Костов!Иначе "БСП отново на власт " ще е същото като да оставим "Тиквата да пуска ластуни из бостана".
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А джендара кво го питате утре пак пръв за герб
16
5
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Какво искате българи зад граница?! Заминахте с децата си, когато червената олигархия разпродаде и унищожи предприятията! Отгледахте ги, дадохте им образование! Сега искате да се върнете в подредена държава! Няма как да стане, когато вие си гледахте семействата и забравихте род и родина, ние тук 30 г. се опитваме да оцеляваме! Днес децата ви и вие протестирате! Елате тук, работете и редете държавата! Ние оцеляващите, толкова можахме, защото мафията не дава, тя само прибира!