Бомби, бомби... Снощните сблъсъци през погледа на ранени полицаи

Пострадах, когато бомбичка падна върху ръката ми, казва един от тях
Обновена: 3 сеп 2020 18:55 | 3 сеп 2020 13:55, Нели Христова
169
Бомби, бомби... Снощните сблъсъци през погледа на ранени полицаи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

В началото протестът започна добронамерено. След 20 ч. вечерта обаче се появиха група младежи, които започнаха да ни замерят с яйца, което ни принуди да си сложим каски и щитове. После продължиха с хвърляне на пластмасови и стъклени бутилки, самоделни бомбички. После час и половина непрестанно бяхме подложени на обиди, които не сме провокирали. Лошото беше, че тези хора се бяха смесили с нормалните граждани, които бяха излезли да протестират мирно. Това заяви по време на брифинг Андон Христов, служител от сектор СПС на СДВР, който е бил на първа линия на протестите снощи.

Няма как да предприемем действия, когато провокаторите са смесени с нормалните протестиращи. Няма как един нормален човек да застане срещу вас и да ви пусне в краката бомба, допълни Христов.

По думите му в един момент нормалните протестиращи са се отдръпнали и са останали само провокаторите. Той допълни, че е нямало предварителна информация за появата на провокатори, но винаги се очаква, че може да се появят.

Друг полицай от снощния протест, Иван Манев, разказа, че е получил разкъсна рана на ръката от бомбичка.

"Охранявахме Народното събрание, бях на първи ред с щита. Срещу нас имаше канонада в продължение на близо час. Пострадах, когато бомбичка падна върху ръката ми. Опитах се да я махна, но тя гръмна и ми изгори ръката", каза Манев.

„Полицията беше крайно толерантна. Чудехме се какво се случва. Около час ни бомбардираха, а ние чакахме реакция от началниците, за да предприемем някакви действия. Това беше 1 час, около 60-70 бомби. Атаката беше брутална”, допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
11
 
500
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милите полицаи. А те кво седяха си мирно, е да вярно биха хора с палки, с боксове, пръскаха ги с разни химикали, блъскаха ги с щитове, обиждаха, ритаха, стъпваха им на главите, ама за това няма проблем, какво толкова. Сега ще се обадя на осама да му кажа, че пиратката е бомба, поне спред бг стандартите!
100
7
 
517
 
! Отговори
До 107 преди 3 години
Хич не се чуди какво щеше да е ако мятат бомбички по полицаите в САЩ - Щяха да са в панделата при това бити доста повече отколкото нашите изобщо биха си позволили .... а можеше и да са в дървени костюми, че ония не си поплюват когато става дума за живота на полицаите и тяхната безопасност...Не, че нашите не могат да го направят ама няма държава, която да ги защити и морално, и законово.
99
3
 
506
 
! Отговори
до 107 преди 3 години
Гледаме, гледаме какво се случва с американски полицаи, които се вземат за Господ и стрелят наред. Единия го местиха в трети затвор за половин година, че вече не можел да ходи нормално по нужда. Изсипвал като самосвал. Не държи семеринга.
98
6
 
511
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бойко борисов все повече започва да ми прилича на ония психичноболен човек,дето си мисли,че е наполеон.видяхте ли само как в блед им се скара на ония премиерчета имали честта да седнат на една маса с великия бойко.на тях нищо друго не им оставаше освен да наведат глава и да се срамуват от това,което са.а залата притихнала с маски на лицето слушаше поредния премиерски бисер!абе хора няма ли човек в тази страна,който да му каже да спре...
97
5
 
9
 
! Отговори
Любопитко преди 3 години
в Българското МВР веждите по устав ли си ги скубят или е лично решение?
96
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудя се, ако хвърлиш бомба по полицай в САЩ какво ли ще ти направят?
95
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за бойко борисов всички световни лидери включително и онези мишки премиерите на унгария,хърватия,словения,полша са едно нищо в сравнение с неговото величие.това тръмп,това путин,меркел,макрон за пълен провал в неговите очи...той винаги е безпогрешен и правилен в действията си...видяхте ли ония ден в словения само как им се караше на тия смешници-орбан,морбан и т.н.ох боже,боже викайте линейката има един пациент за психиатрията...мисли си,че е министър председател на р.българия и световен лидер.
94
10
 
10
 
! Отговори
мск преди 3 години
А, статия за битите граждани, кога? Тея поне си имат предпазни дрехи, шлемове, палки...ония на голо. ПРодажна медия сте...слугинаж до ГЕРБ!
93
1
 
4
 
! Отговори
верно бе преди 3 години
До ЧебурашкаПоне за гладуването има доста мазни дами и ще се навият да слабеят...
92
2
 
427
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До верно бе...... не се е палил,нито е правил гладна стачка!Няма вече.... В началото на протестите през юли имаше двама дето гладуваха но бързо се отказаха. Сега ще намерят някой, който да се пали.
91
3
 
481
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
борисов отиде твърде далеч...видяхте ли само как се държеше преди няколко дни на срещата в блед,словения?него го интересуват глобалните проблеми,а не тези на обикновените хора в българия...той си въобразява,че е генерален секраетар на оон,а не досадното занимание да си министър председател на българия.той винаги е прав независимо дали до него са меркел,макрон,путин,тръмп или някой друг световен лидер.той е на-великия и затова така хубаво им се скара на ония в словения.
90
3
 
468
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълни глупости
89
3
 
494
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Защо измъчват момчето, той очевидно е бивш борец със затруднения в последователността на изказа. Жалко, че е пострадал, но защо го изтапанчват най-отпред да се чуди какво да отговори. Търсете провокаторите.
88
1
 
508
 
! Отговори
верно бе преди 3 години
До ЧебурашкаСкоро никой не се е палил,нито е правил гладна стачка!Няма вече и бабички с милиони да фърлят пачки и злато през балкони.И терористите от ИДИЛ вече се пенсионираха,абе с една дума СКУКА!
87
0
 
523
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бомбардировка?! Наполеон ли се връща?!
86
4
 
511
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе,няма ли сред протестиращите някой добър химик,който да синтезира в достатъчно големи количества от продукти с миризма на скунск,слюнка от лама,на пор,на разярена камила и тем подобни,че да бъдат хвърлени върху полицията и политиците,(особено срещу политиците),да видите,как набързо ще се опразни за месеци напред бърлогата им,наречена ГОВОРИЛНЯ(демек,парламент)?!Да видите,какъв майтап ще пада с тая ***,която няма да посмее даже и дума си да се прибере?!Де такъв гений химик?????
85
6
 
511
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Осъзнавам колко точно е прицелен призивътМутри вън! Наблюдавам внимателно обидените реакции на много поддръжници на управлението:Ама ние не сме мутри!Да, може би не сте,но сте прислужници и заложници на една истинска мутра, готова на всичко, за да се задържи във властта, на всяка цена.Дори да рови и руши в темелите на държавното устройство, без никаква държавническа мисъл в главата.И това ще се вижда все по-ясно в следващите месеци.Свиквайте.Или се замислете.#ОставкаМутри Хр. Комарницки
84
7
 
515
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди месец когато протеста беше мирен и влачихте хората зад колоните да ги спуквате с палки, тогава не ревахте, мама ви продажна.
83
1
 
534
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименБомбички са,не са били пиратки.Нали има закони против насилието,защо не арестуват и осъдят насилниците и агресорите от протеста?
82
2
 
536
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До мда....... това, но пак щели да правят палатковия лагер и щели да "освобождават България..... Видяхме им Великото народно въстание, та затова не им щем нито палатките, нито освобождението. Но трябва да престанат да говорят от името на народа. И Отровното трио и фигуранта! Но едва ли ще спрат до тук. Ще тръгнат с подли номера и ще намерят психически лабилни хора, на които да внушат да се самозапалят. Тепърва ще почнат с подлите и гадни номера. И триото и Радев са способни на това.