Защо се стигна до Велико народно въстание?

Анализ на д-р Веселин Герев и проф. Пламен Димитров
3 сеп 2020 10:23, Анисия Иванова
92

Защо се създаде напрежение в обществото и се стигна до агресия на големия протест, наречен Велико народно въстание?

Психиатърът д-р Веселин Герев смята, че премахването на палатковите лагери ще изнерви допълнително протестиращите.

"Никой не иска да се срещне с протестиращите и да ги чуе. Управляващите нямат планове за справяне с кризисни ситуации", каза той в студиото на "България сутрин".

Според него след влизане във властта човек коренно се променя и става пълна противоположност на онова, което е правил.

"Политическата класа няма желание да се справи с тази ситуация. Изправя на преден план полицията, която да е буфер между тях и стачкуващите хора. Страхът е естествено наше чувство и състояние", коментира още д-р Герев.

Още по темата

Психологът проф. Пламен Димитров посочи, че хората протестират, защото искат да оспорят резултатите от управлението. Имат отношения към обществено-политическия живот в България, смята той.

"Властта, сама по себе си, не корумпира. Корумпира този користен страх в тези, които я притежават, че няма да се възползват от нея и ще я загубят. Шизопараноя тресе всемогъщите лидери, които не разбират, че са само служители на суверена. А не да си въобразяват, че притежават държавата", подчерта проф. Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Психологът добави, че полицаите са изпратени там по служба и слагат на карта здравето и живота си, за да защитават някого, който ги управлява.

"Добре работещите общества преминават през много фази, за да станат ефективни, диалогични и способни да са граждански и демократски. В България се протестира срещу фасадността на демокрацията. Хората са морално ангажирани, не просто с политически каузи", каза още проф. Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не политиците дори и журналистите досега не са казали какви са исканията на протестиращите , някъде в началото имаше искане за нова конституция политиците дават възможност за нова конституция но се оказва че това е искане на малцинство от стачкуващите но мнозинството от стачкуващи са против.Наистина липсва диалог дори и на журналисти и народа с протестиращи.Реално и народа до ден днешен не разбра за какво има стачки и какво искат а това да стигне до народа идеята и да получи подкрепа на народа
80
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Велико е много силно казано. Има няма 1500 човека, барабар с полицията и журналистите.
79
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
10-15 хиляди полицаи подчинени на мутрите, се опитаха да смажат народа.
78
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма никакво велико нито някакво въстание. Просто е въпрос на пари. Отровното трио получава от поръчковия убиец Божков по 50 000 евро на седмица. Ако не вярвате вижте публикацията за една активистка от Системата ни убива в какъв дворец живее , имаше и снимки. Е каква е тази система, която те убива с милиони и къща с басейн. Другари, жал ми е за вас , че останахте наивни червени каскети.
77
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е това въстание?С , алкохолици и наркомани не се правят въстания.
76
3
 
9
 
! Отговори
Иво- Рз преди 3 години
Велика народна простотия, не въстание.
75
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Велика всенародна излагация.
74
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Русия има Новичок и няма Божковци
73
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко да са стрували тея протести? Един нов Мерцедес за Хаджигенов и един нов апартамент за Минеков. Това е равносметката. А сметката за целия хаос ще я платят всички българи. Шизофренично е поведението пред и зад камера на организаторите.
72
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това бяха протести без истински искания, лишени от смисъл. Тези протестиращи бяха изпълнени единствено с омраза към управлението, която не знаеха как да насочат, за да постигнат реален ефект. Те не знаят и какао искат занапред. С омраза бъдеще не се гради. Егати психолога.
71
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аха, предните протеституиращи укопатори бяха умни, млади и ранобудни. Днешните недоволни от властта пък станаха метежници, маймуни и т.н. Не така.
70
5
 
6
 
! Отговори
оцет тък преди 3 години
протестиращите не са от бедните.имат повече от средните за софия доходи . пари не щат ,искат нормална държава и живот в нея .бедните ще излязат февруари
69
6
 
3
 
! Отговори
до 71 преди 3 години
На теб ако ти дадат 100 лева ще отидеш ли? А другата страна не раздава ли още повече пари под всякаква форма! Вчера не си ли купи парламентарна подкрепа от едно грозно Магаре, като му даде нещо на концесия....?
68
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
р хахахахахахатролове мууухахахахоставкаъ
67
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестърите не искат диалог,а насилие.Те слушат само себе си и глупащините на разни самозванци.Без военно положение с вечерен час няма да се оправят нещата.Полицията ще си свърши работата само при умело управление на Борисов и ОП.Засега не е ясно Борисов осъзнава ли,че вече с комунистите не сме в една държава.Те обявиха война на държавата както преди един век.
66
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквото и да си говорим и анализираме става дума за пари. Отровното трио получава по 50 000 евро на човек всяка седмица. Т.н. протестиращи по 50 лв. на ден, а който се бие с полицията по 100 лв. Тука няма никаква политика , а лично отмъщение на поръчковия убиец Божков черепа.
65
3
 
8
 
! Отговори
р преди 3 години
трябва още жандармерия. ако трябва докарайте от ес.или назначете още наемници. бунтовете трябва да се задушат и да се запази законната власт.
64
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербавите престъпници така ли мислят да управляват?С палки и побоища?И докога?
63
6
 
10
 
! Отговори
Видев преди 3 години
Четвъртата власт пита?Господин Радев медът сладък ли е!
62
3
 
7
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Запомнете! Две палки по протестираща картуна постигат по великолепен ефект, отколкото сваляне на шлемове и щитове! Но, трябва да се отчита момента, защото този ефект може да е разнопосочен! В единия случай протестиращите се изпокриват като мишове, в другия - излизат още 10 пъти по толкова...!