Политическата криза засега не е икономическа, смята Хампарцумян

По думите му сега банките са в по-добро състояние в сравнение с предишната криза
37

Една продължителна политическа криза може да се окаже спусък на кризисни явления, които коронавирусът ускори, но засега не може да се превърне в икономическа. Това коментира председателят на Българския форум на бизнес лидерите Левон Хампарцумян в "Денят ON AIR".

По думите му в момента банките са в по-добро състояние в сравнение с предишната икономическа криза, а коронавирусът е изкарал наяве процеси, които иначе са щели да отнемат години.
 
"Оказа се, че световните системи за производство и дистрибуция са прекалено неустойчиви спрямо непредвидени явления. Днес е Ковид, утре може да е земетресение или вулкан", заяви Хампарцумян пред Bulgaria ON AIR.

Според него някои сектори на икономиката ни ще страдат и ще трябва да се трансформират, а други ще имат определени преимущества.

"Новото богатство в България се създава от предприемчивите хора. На тях им трябва свобода, устойчивост на бизнеса и средата, за да могат да планират и да растат извън границата на държавата", посочи банкерът.

И добави, че ключът за България е хората да могат да се адаптират към все по-бързо променящата се среда.

"Бизнесът се адаптира към управленската среда. Може да протестират хора, на които по една или друга причина не им харесва какво се случва. Но няма някъде, където бизнесът да е направил протести. Имат други инструменти, с които си взаимодейства с политическите посредници", каза още Хампарцумян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя арменец коли българите с лихви както турчин не го е клал ...
19
1
 
6
 
! Отговори
АренаАрменец преди 3 години
Не е политическа криза, а политическа катастрофа, предизвикана от глупостта и некадърността на управляващите. Икономическата катастрофа тип 1997-а, няма да закъснее. А банките са в добро финансово състояние, точно като КТБ преди да фалира.
18
7
 
5
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Прав е! Съвършено е прав! Никъде по света бизнесмени не протестират срещу правителство, само при нас те така си правят безплатна реклама...Нали е безплатно - давай, значи!.Негодници са много наши бизнесмени! Негодници и мошеници - за личната си изгода ще съборят държавата! А после какво ще правят в тази разруха - не мислят.Гледат до носа си точно защото не са истински бизнесмени! Ето заради такива *** хората страдат - та те използват Държават за свои цели, какво ли остава за работниците им?...
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
никъде по нормалните държави няма инженер-химик да е топ-банкер, че и дава икономически анализи, да каже че изказва мнение на заврения зет и ще го разберем
16
0
 
6
 
! Отговори
специалист експерт преди 3 години
Както казахме - пари има, хора нема. Професора Иво ви го каза и го натърти ама не вдявате - над 80 % не стават. За *** за зеле. Само с пари не стават нещата, требе и акъл.
15
0
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Евреите са добре - банки, недвижими имоти, заведения, фондации, организации за цуцане на пари от бюджета, култура и изкуство - лайф из лайф...
14
8
 
5
 
! Отговори
проруски-протести преди 3 години
Комунистически протести не подкрепяме! Импичмънт на Грипен Радефф !
13
8
 
8
 
! Отговори
Радев-подстрекател преди 3 години
Кофти чувство е да знаеш, че след максимум 1 година ставаш подсъдим Фигурант.Времето изтича, а с него и свободата, която ще му липсва.
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И това ако не е пълна измислица ! Няма такова нещо , като "политическа криза" ! Кризата винаги е икономическа !
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бизнесът не трябва да умре така, чеПолитически посредници и фигура ти имр времеви прозорец да си викат глупо-стите по медиите, но след като се затвори прозорецът те трябва да се превърнат отново в политически посредници между бизнеса и обществото.Няма абсолютна свобода,Има БАЧКАНЕ и никой друго не ви обещава.
10
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Харесвам този мъж.Той в ужасен, Но е смразяващо интелигентен и прав.Бизнесът си има своите механизми за въздействие върху политическите посредници-Жестоко и ясно.
9
6
 
12
 
! Отговори
Митко-любопитко преди 3 години
До кога ще ги вадите от нафталина тез НЕполезни изкопаеми ?!Купища празни приказки и най-откровени лъжи , само и само да разберем , че водата е мокра и че сме насочили вниманието си в неподходяща посока !Това , с толкова много думи да не кажеш нищо , си е направо изкуство ! Но пък си оправдадаш паричките ...
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новото богатство в България се създава от предприемчивите хора. На тях им трябва свобода, устойчивост на бизнеса и средата, за да могат да планират и да растат извън границата на държавата", посочи банкерът.Tezi zauchenki ot ucjebnik frazi sa, kat na mlad, naskoro diplomiran, merindjei.
7
2
 
12
 
! Отговори
Главанаков преди 3 години
Я кажи как ще си върнете парите дето сте ги дали на "инвеститори" в прескъпи призрачни хотели, летища, индустриални зони, затворени комплекси! Колко са вложени и кога ще има възвращаемост? Според мен в следващите 10 години тези начинания няма да носят нищо. Да Не си мислиш че държавата ще ви тантурка. Хората захитряха и отиват на натурално стопанство. Пари държавата няма да види. Вие сте отживелица. Отивате на бунището.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Засега, тъй като сме 08.09. А утре като е 09.09. ?В този смисъл се надявам, че днес никой не си е купил фабрика... !?
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оказа се, че световните системи за производство и дистрибуция са прекалено неустойчиви спрямо непредвидени явления. Днес е Ковид, утре може да е земетресение или вулкан", заяви Хампарцумян пред Bulgaria ON AIR.Nie tva go znaem ot 30 godini, otkakto vsichkoto proizvodstvo ppchna da se izteglia po Azia i nai veche v Kitai.
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една продължителна политическа криза може да се окаже спусък на кризисни явления, които коронавирусът ускори, но засега не може да се превърне в икономическа. Това коментира председателят на Българския форум на бизнес лидерите Левон Хампарцумян в "Денят ON AIR".Toj i stanishkata taka vikashe prez 2008, i sled tova balgarskata kochinka se nasra. Tozi naglets kvi gi brashtolevi takiva gluposti?
3
5
 
8
 
! Отговори
Харпуци преди 3 години
Харпуци също ли са го активирали да лиже премиерския?Толкова ли е отчаян Бойко?
2
2
 
8
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Някой вярва ли му на този химик
1
1
 
10
 
! Отговори
Влади преди 3 години
Аман от арменци-тарикати, захлебили покрай синята идея. И тоя беше някакъв инженер, но СДС го назначиха банкер, нещо като назначените бизнесмени от комунистите.