Напрежение: Ще поскъпнат ли шофьорските курсове?

От бранша готвят национално съвещание, искат среща с институциите
8

Ще поскъпне ли цената на шофьорския курс и от каква промяна се нуждае Законът за движение по пътищата?

"Надявам се, че няма да има увеличение на цената на шофьорския курс. По-скоро ще има оставка на хора, които некомпетентно предлагат нови и измислени наредби, с които целят защита на лобистки интереси", коментира инструкторът Йонко Иванов в студиото на "Денят ON AIR".

Според него въпреки наложената забрана от "Автомобилна администрация" за провеждане на шофьорски курсове, е имало фирми, които продължавали да работят и да провеждат психологически тестове.

Иванов подчерта, че при спазване на изискването всички автомобили да бъдат собственост на учебните центрове, 3000 автоинструктори биха останали без работа.

"Не съм сигурен, че решението на проблема е протест, тъй като от "Автомобилна администрация" има нечуваемост от всичко, което бранша казва", подчерта още експертът Христо Радков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Иванов обяви, че на 16 и 17 септември ще се проведе национално съвещание на автомобилните учебни центрове в страната.

"Ще искаме среща с министър-председателя и министъра на транспорта. Ако не се стигне до диалог, ще искаме оставката на ръководството на "Автомобилна администрация", допълни той.

"Предложенията, които Министерският съвет одобри, няма да доведат до никаква промяна", смята Радков.

Според Иванов цената на шофьорските курсове може да се увеличи между 500 и 700 лв.

"Ако се намерят пари, за да се оправят най-неврологичните участъци, ситуацията ще се промени коренно, но се съмнявам да се намери нужната сума", добави още Радков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
14
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Правителството на ГЕРБ работи само за създаване монополи и обслужва големите компании. Това е във всички браншове. Събират се големите руби, пълнят чекмеджето и Бокаса им прави лобистки закон и им подарява пазарен дял.
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъи че и 1000да стана се една големия и корумпиран сие голям и корумпиран и които го е сложил да си го гледа тоинсе прочул че ще оправя голям можел бил адебе.Един такъв автоцентър по едно време си викаше дори от Пловдив чее голем ти какво направи да видиш професионално обучение нищо аиде
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И докато не почнеш да гледаш как е придобито коли камиони а не тия глупости дали има мерка или теглилка с кантара
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия де ги оправят им им ги пускат после от това нали видя резултата.Не цената е важна а работата.Онзи вече даровит се прочул ти него и търсиш що бе нали няма купени виждаш ли има гарантира м ти го и нее само в София а навсякъде един щом може да пребие 11човека това нормално лие не още колко са я ги питаи половината дали карат освен градско друго не що икономии и можене на оправяне докато не изчистиш тия отгоре дето им внасят пари няма да се оправим но от наи горе
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Йонко брате Добро утро мои как ще се вдигнат от 300 на 600 хихи ама че смех с тия корумпираните ли ще работиш или по програма от евросъюза.Че аз като гледам братята си карат на триста двоино клиенти а ти ми говориш за дигане пълен смях и кои ще кара ионко ти
1
0
 
17
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
а ромките и ромите с какви книжки карат