Helpbook сигнали: Некачествено измиване, опасна мазилка и градинки в окаяно състояние

Падаща фасада на блок е потрошила климатици
12 сеп 2020 16:33, Нели Христова
8
Helpbook сигнали: Некачествено измиване, опасна мазилка и градинки в окаяно състояние

Жител на кв. Толстой се оплака в платформата на Helpbook.info от некачествено свършена работа, касаеща измиването на улиците в района, като към жалбата е прикачил множество снимки. Представяме ви съдържанието на сигнала и резонно възникналите въпроси у гражданина: „На 02.09.2020 е било извършено "измиване" на квартални улици по адрес София, кв. Толстой. Колата, която трябвало да измива улици се движеше се с вдигнати четки и само по среда на пътното платно. В резултат на което цялата кал и мърсотия, която с години се събирала до бордюри си остана на мястото. Във връзка с това бих искала да питам: 1. Колко струва на община измиване на 1 км от квартална улица. 2. При условие че почистване не е било направено, за какво точно се харчи финансов ресурс. 3. Защо общината не контролира процеса на измиване. 4. Определено общината извършва безстопанственост по отношение на финансовите ресурси. 5. Как точно живущите в квартала могат да получат качествено почистване, срещу данъците, които изплащат“.

Измиването на улици в кв. Горна Баня пък е просто мираж. Наш потребител ни е изпратил клип, на който се вижда улица в района, по която тече фекална вода, а самият терен е осеян с огромни кратери, което затруднява преминаването на пешеходци и автомобили.

Алармираха ни и за междублокова градинка в кв. Банишора, която е в покъртително състояние. Преливащите от боклуци кошчета, изпочупените пейки и мръсотията навсякъде пречат за използването й по предназначение. Молбата е отговорните органи да извършат проверка и привеждането и в подходящо състояние.

Изпратиха ни и притеснителен сигнал за жилищен блок в ж.к. „Младост“ 1. От изпратените снимки се вижда разрушена фасада, като мазилката от бетонната стена на тераса се е срутила върху долните етажи. Потрошила е климатиците на първия етаж и е цяло чудо, че никой не е минавал в момента под нея. От другата страна на сградата е заснет счупен прозорец на стълбището. Нашият потребител се опасява, че все още големи парчета стъкло висят и представляват опасност за преминаващите, а плочките покрай блока са заринати със стъкла.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
6
 
! Отговори
аз преди 3 години
До РадоДраги Радо, наистина станахме европейци и искаме с наши данъци да получаваме качествена услуга, а не да храним партия.Дружи въпроси?
5
5
 
1
 
! Отговори
ХулиГаню преди 3 години
Плюскам и плющя,поркам и ***-всички градинки до блока съм ги наторил,тревата никне свежа и зелена,да ти е кефф да се изп икаеш в нея
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Улиците по Горна Баня-то там улици няма,само имоти замилиони и улици без регулации и *** по тях от септичните ями!
3
2
 
4
 
! Отговори
Хелпбукъря преди 3 години
Хелп бук сигнал - хееелп, държавата е в окаяно състояниееее!
2
1
 
2
 
! Отговори
Краси преди 3 години
Ми то Горна Баня к,ва София е?
1
11
 
3
 
! Отговори
Радо преди 3 години
Големи Европейци станахте бе киселяци български.