Самотна майка живее от 17 г. със синовете си във фургон

Жената е с куп заболявания, взима 200 лв. инвалидна пенсия
19 сеп 2020 17:09, Анисия Иванова
128

Диана Димитрова от Трявна е самотна майка и вече 17 години живее с тримата си синове във фургон и в тежки лишения. Тази година изпраща момчетата си на училище с няколко тетрадки и стари спортни екипи. Преди 17 години порой отнася кирпичената къща на Диана. От общината я настаняват във фургон в покрайнините на Трявна. А в управата я картотекират за общинско жилище.

"През годините на нея ѝ е предлагано многократно да бъде настанявана в общинско жилище, като имаме дори и откази, декларирани от нея, единият от които е през далечната 2010 година. Доколкото съм запознат, мисля, че я спират заплащането на сметките, които са електроенергия и вода“, обясни зам.-кметът на община Трявна Марин Маринов.

"Наистина са ми предлагали хората, но аз ги отказвам - много токове, води, задължения, които са живели преди мен там и ремонти. Аз ако платя всички неща, трябва да ми гладуват децата!“, сподели Диана Димитрова пред Bulgaria ON AIR.

Диана е с куп заболявания и взема около 200 лева инвалидна пенсия. Единият ѝ син - Денис, е с 60% инвалидност и учи с ресурсен учител. Към пенсиите и социалните помощи жената добавя и оскъден доход от почасово чистене на улиците. Въпреки това, парите едвам стигат за храна.

"Гледам каквото изкарам, да го вложа или в манджичка, или в супичка. Хляб, нещо за закуска, ей сега закусиха маргарин с шарена сол. Имам печка - камина от тези за отопление, други печки нямам. На дърва си готвя на тази счупената печка отвън“, разказа Диана.

На 15 септември майката изпраща синовете си в осми, седми и пети клас. Успява да купи за единия раница, химикалки и малко тетрадки.  "Ще отидат със старите маратонки и старите екипи, за да може като взема пари да им взема един екип по-нов", казва Диана.

Целогодишно жената готви на печка на дърва навън, а пералня няма. Признава, че с децата ѝ живеят в лишения и се надява на помощ от милосърдни хора. От община Трявна и тази година са осигурили безплатно 4 кубични метра дърва за огрев. Въпреки тежката съдба, Диана рядко се оплаква, защото по думите ѝ, много българи живеят трудно и бедност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
9
 
8
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Тия майки пред парламента и те са в схема за препиране на пари!Истината е,че хората ги мързи да работят и търсят лесното все да им се дава наготово!Тука имаше една героиня на сайта и тя самотна майка,уредихме и хубава работа,ама на изкара две седмици,понеже е инкубатор за деца!Лесно е да ревем по медиите,ама не можеш да ги накараш да бачкат
7
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре че се махнах от това блато.
6
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Kak ве, Сачева нали каза, че получават по 3500лв такива майки!!!А верно тя на Сачева думата не струва пробита стотинка!
5
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много хора не си заслужават съдбата. Голям трън в очите цифровата телевизия за някои. Айде и без нея с три деца, едното от които болно. Да зяпат тавана най добре. Душевно бедни пишат тука.
4
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е па майките с увреждания живеят в палатки на кръстовищата повече от два месеца и не се оплакват на кмета, а протестират, че искат да пикaт в Парламента !
3
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На някои хора и да искаме, не можем да помогнем. Съдба
2
17
 
5
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Цифровата телевизия от дарения ли е?Да вземат малко да поработят хорицата
1
2
 
9
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Мъка, мъка...