Проф. Витанов: В момента наблюдаваме леко разширяване на епидемията

Към края на октомври броят на починалите ще достигне 1000 души
21 сеп 2020 10:23, Ния Христова
21
Проф. Витанов: В момента наблюдаваме леко разширяване на епидемията
Снимка: Pixabay
"Това, което се очертаваше като лош вариант за септември, е добрият вариант за октомври. Все още се намираме в по-спокойна обстановка, която се очаква да продължи и в част от октомври". Това каза в ефира на Нова ТВ математикът на Националния оперативен щаб проф. Николай Витанов относно разпространението на COVID-19 у нас.
 
"Към края на октомври бихме очаквали, че ще достигнем 1000 починали, това е под средното световно равнище", прогнозира математикът.
Още по темата
 
"В момента епидемията леко се разширява. Това става след един доста дълъг период на свиване, което беше много добре за България. В есента влизаме с относително добри показатели на фона на останалите", посочи още проф. Витанов.
 
"Ако мерките се спазват, то през октомври не се очаква нищо драматично. Трябва да се стегнем и да изкараме ноември, защото той е критичен – там са условията за разпространението на COVID, както и на останалите вируси. Декември няма много работни дни. Тогава ще настъпи краят на годината и на първия срок, така се спасява присъствената учебна година", обясни той.

21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хайде, който свършва да свършва и останалите да си живеем живота пак спокойно.
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 5
Ами вече трети месец чакаме точно от там да се развихри,ама ядец...неще...много свиреп този вирус да знайш.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе онази Златена,Ужасена,Разгневена да не е отпуска нещо...толкова статии за ковид,а тя не коментира.Да не я хванала коронката....
16
5
 
2
 
! Отговори
Активист на БСП преди 1 месец
Ще наблюдавате през решетките,ще наблюдавате като ви набутат в затвора...
15
2
 
2
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 1 месец
Математик, коремен хирург, пожарникар....
Моят респект към тези специалисти, ама не трябва ли вирусолози и специалисти по инфекции да се занимават с този вирус?
14
0
 
0
 
! Отговори
Грую преди 1 месец
До Дънинг-Крюгер

Матейко, ти ли си бе? Марш в ПИК
13
3
 
4
 
! Отговори
Професор Вучков преди 1 месец
Добре че в Беларус си нямат проф Витанов и НОЩ иначе досега щяха да измрат яко. Ама те като не са информирани за ковида няма как да умрат от него.
12
4
 
6
 
! Отговори
Проблемен тип преди 1 месец
Хора разберете, аз много искам да се заразя с ковид. Правя всичко възможно - ходя навсякъде където има много хора -кина, кръчми, концерти, карам колело по тротоарите на слалом между пешеходците, в киното си свалям маската, нарочно пипам седалките с ръце, ям пуканки с тия ръце и все не се заразявам. Защо? Какво не ми е наред, в мен ли е проблемът или във вируса, моля помогнете. Аз искам да се заразя едно хубаво така, да се потя, да кашлям в моргата, да ме возят в черен чувал в черен камион и т.н.
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какви мерки за дистанция спазват 30 ученика по двама на чин в тясна и задушна клас а става в училише с по една хигиенистка за етаж?
Никакви!
Единствено разпространяват вируса по градският транспорт и домовете си!
10
9
 
7
 
! Отговори
Абе ейй преди 1 месец
Стига с тази измама, не ви ли писна ?! Какво разширяване, като даже не е почвало !!!
9
2
 
3
 
! Отговори
Дънинг-Крюгер преди 1 месец
До Анонимен 9

Иска ти се ,а, на Витанов да не му се сбъдват прогнозите. Витанов е най-точният ориентир за това, което има да става. Всички други изпокапаха и не смеят да кажат какво ще е след месец. Добре ,че го има Витанов. А-а-а, разбрах, витанов трябва дасе скрие, че тези, бухани по глават от ефекта на Дънинг-Крюгер, да се резвихрят. Тъй, тъй, прав си - пречи им Витанов, пречи. Лош Витанов, лош. Долу Витанов, да живеят диванните анализатори.
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Витанов вземи се скрий. До сега нито една твоя прогноза не се е сбъднала и на 20 %.
7
7
 
3
 
! Отговори
Ковид 20, 220 преди 1 месец
Ако не се чувстваш добре веднага трябва да отидеш на някое оживено обществено място и да се опиташ да заразиш колкото се може повече хора. Това е твой граждански дълг. Избави нещастниците от мизерното им съществуване в Тикволандия. Те така или иначе са обречени, спести им дългогодишната агония.
6
2
 
5
 
! Отговори
стига глупости преди 1 месец
Мориарти и дума не е обелил за затваряне на хората по къщите. Ако ще става такова нещо именно той ще ви го каже първи, може и в завоалирана форма да е, но достатъчно ясно, за да разберете. Дори като казва, че ноември ще е критичен месец, пак не говори за затваряне на държавата. Спрете се най-сетне с тия КПП-та, стига сте разпалвали психоза.
5
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нема страшно! Протестюгите ще се погрижат вируса да се развихри. После ще реват, че не ги обгрижват достатъчно.
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 3
А тези, които провят прогнозата за времето от къде знаят кога ще вали? Хиляди години, човешко развитие, а тук все още има хора, които са в първобитната ера!
3
9
 
12
 
! Отговори
Интересно преди 1 месец
този от къде знае колко ще са умрели?Явно така е планирано.И за да се изпълни плана - от 01/10/2020 КПП на всеки ъгъл.Разбира се цените ще растат,ЧСИ ще жънат,сметките ще си вървят,а народа ще обеднява все повече и повече.100 процента гаранция от ГЕРБ.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В 10:30 8 новини за Корона вируса. И днес ще спорен ден.
1
4
 
16
 
! Отговори
д-р професор адмирал преди 1 месец
Слагайте по една торба на главата и бързо отивайте да си плащате всички сметки и данъци, че ся като ви затворят задължително в къщи, сметките си вървят и ще ви затворят без ток, без интернет и без вода!
С ГЕРБ и *** напред!
60/40 = 60 за баце / 40 за шиши , за вас дедовия!