Част трета: Велико народно въстание в София

Големият протест е в Деня на Независимостта на България
116
Част трета: Велико народно въстание в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Организаторите на антиправителствение протести от т. н. "отровно трио" обявиха, че са избрали 22 септември - Денят на българската независимост, за трета част на т. нар. "Велико народно въстание".

Още по темата

"За нас Борисов е не просто диктатор, не просто зло. Борисов е миналото, вече миналото. Именно заради това на 22-ри септември ще чуете петте приоритета, които според нас, са необходими за изход на България от тази помийна яма, в която ни завлече управлението на Борисов", обясни адвокат Иван Хаджигенов от триото.

Арман Бабикян допълни, че преговори с Борисов няма да бъдат водени.

"Може би осъзнал, че на площадите на България не е мафията, а са гражданите! Длъжни сме да дадем точен и ясен отговор - преговори с Бойко Борисов няма да има. От него се иска да подаде оставка и след това да се насрочат парламентарни избори. Това смятаме, че е легитимният начин за развръзка на кризата в България. Тогава ще има не преговори, а разговори и то с българския народ".

Исканията на хората остават непроменени – оставка на кабинета и главния прокурор.

Снощи протестът премина спокойно и без напрежение. Хората хвърляха яйца и ябълки по сградата на Народното събрание.

Последва и обичайното шествие към "Орлов мост". Кръстовището остана блокирано за час, но към 22:30 часа вечерта движението беше възстановено.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още по темата: протествъстание
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
11
 
23
 
! Отговори
До 10 преди 3 години
Ми бягай в Дневник или Медияпул при себеподобните ти ***.
8
39
 
7
 
! Отговори
Като си пееш преди 3 години
Пенкеле, кой ли те чува!? Мутра само с бухалка се гони, с викане нищо няма да се постигне!
7
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тея 3мата отблъскват много хора да протестират. Аз не искам да изляза там и тея да казват какво искам, защото исканията ми са по различни.
6
9
 
45
 
! Отговори
Mda преди 3 години
Като гледам въстанничката по-горе май е по-добре два автобуса от Карлуково да охраняват "протеста" и после да си приберат пациентите. Борисов наистина трябва да е луд за да подаде оставка пред шайката мaлоумници на Спондж Боб, Мая и Радев.
5
10
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***, които ядят помията на Божков и изсипват тонове помия по адрес на държавата ни пред световните медии и европейските институции. Тази помия не се измиве лесно каквото и да станеслед това. В ЕС ще ни научат колко ни е акъла, с такова настървение да очерняме с клевети собствената си държава. А успехите на Бойо се виждат по построеното, по ръста на заплатите и БВП, посвободата на изразяване, която е неоспорим факт.
4
10
 
49
 
! Отговори
До отровното трио ## преди 3 години
От него се иска да подаде оставка и след това да се насрочат парламентарни избори. Това смятаме, че е легитимният начин########Какво смятате вие ,е без значение. Важното е ,какво смята българския народ. И това става на редовни избори, които са през месец март.
3
10
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съсипвате празника на хората смешници
2
10
 
49
 
! Отговори
Майора преди 3 години
Срамно и цинично е на един празник олицетворяващ независимостта на страната да се провеждат"въстания".От тримата *** недоказали нито едно свое твърдение, не спечелили нито едно дело ,носещи се на крилете на омразата и незачитане думата на несъгласните с тях, издигащи бесилки и ковчези,блокиращи пътища , защитаващи мутри и олигарси срещу които уж се борят начело с разединителя Радев и неуспелите Галева Иванов Дончева Лупи Петков и т. н.искащи *** гейове и *** да са на власт ! Срамота
1
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
... напред о парии презрени , напред о роби на труда...