Комисар Хаджиев: Протестите пред парламента са нерегламентирани

Шефът на СДВР коментира сблъсъците снощи
23 сеп 2020 06:31, Александър Попов
520

 Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

 
Протестът снощи, минал под надслов "Велико народно въстание 3", е бил съгласуван със Столичната община. Но той е трябвало да се проведе единствено на площад „Независимост“, както и в района пред БНБ. Това обяви в полунощ директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.
 
Случилото се пред сградата на Народното събрание, където ескалира напрежението, са нерегламентирани действия, а сградата е стратегически обект от значение за националната сигурност. Усилията на полицейските органи са насочени към недопускане на по-нататъшно разрастване на ситуацията и грубо нарушаване на обществения ред, допълни той.
 
Хаджиев уточни, че има един задържан за носене на забранени предмети и призова да се спазва обществения ред.
 
Пред сградата на Народното събрание се стигна до сблъсъци между протестиращи и полиция. Първите опитаха да пробият кордона и замеряха униформените с различни предмети, гръмнаха и няколко бомбички. 
 
Полицията избута протестиращите с щитове. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


520
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко ке падне!
16
9
 
7
 
! Отговори
уволнение ,уволнение преди 3 години
да няма и други работи , пази ,пази герб те хората те гледат....и слушай как наричат полицията това е от обич....
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кръволоците ранобудни....и махмурлийски ожаднели......
14
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прости селяни са членовете и симпатизантите на шайката Гроб. Нито един човек роден в София. Първо поколение с обувки.
13
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро ще има попиляни гербави чаркове по жълтите павета!Стомаси, далаци, стави...такива работи.
12
6
 
24
 
! Отговори
ХаджиГейчо преди 3 години
С манафЕфенди и сбабичкян сме натвърдено решени да станем дупетати. Дебели барбарониЕвнуси няма с какво нормално да си изкарват парите освен с даллавери преврати и схеми.
11
17
 
12
 
! Отговори
Протестиращ преди 3 години
Търсихме Бойко да го питаме дали може да протестираме там ама не можахме да го намерим - затова стана така.
10
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев насъсква отреп*ките по улиците, бидейки *** селянин Радев не осъзнава какво прави. Отрепките както винаги искат кръв и смърт, защото друго не могат, другo не знаят ... Корнелия вече осъзнава какво става, само старшинка радев още нарича лумп*ените - 'народът'.
9
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е, че гербавата твар мре!Вече се носи яко мирис на разложение и корупция от нея!
8
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво българи,бъдещето е ваше..още веднъж се видя,че сте много и непримирими до сваляне на боковата мафиотска шайка и вкарването им дрънголника...Искаме нова България и това е неминуемо...
7
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом е така ,СЪД И ЗАТВОР ЗА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ !
6
19
 
19
 
! Отговори
Saki преди 3 години
Оф аман от старши народни комисари, милиционери и други такива безсмислени същества. С по два пръста чело и 100 думи речник, всеки ден им се дава трибуна ,да казват кое е правилно и кое не.
5
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това комисар, че е такъв ***, че няма накъде повече... Яко го е засмукал на шайкаджиите и си мисли, че това ще продължи вечно. След някой месец ще го питам, като паднат от власт Господарите му, къде ще ходи. Най много да х о вземат за охрана на някоя дискотека, за друго не става
4
20
 
18
 
! Отговори
ДААА.. преди 3 години
СБЛЪСЪЦИТЕ СТАНАХА КОГАТО СЕ ПОЯВИХА ЖАНДАРМЕРИСТИТЕ КОИТО БЯХА ОПАКОВАНИ ЗАЩОТО ЗНАЕХА ЧЕ ЩЕ СЕ ХВЪРЛЯТ БОМБИЧКИ ОТ МЛАДЕЖИТЕ КОИТО ВКАРАХА И НАБЕДИХА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ - ПРОТЕСТИРАЩИТЕ БЯХА ХИЛЯДА ПЪТИ ПО ИНТЕЛИГЕНТНИ ОТ ТЕЗИ КОИТО ГИ ПАЗИХА - В НАЧАЛОТО НЯМАШЕ ПОЛИЦАИ С КАСКИ И ШЛЕМОВЕ И ИЗВЕДНЪЖ СЕ ПОЯВИХА ТАКИВА ИЗТЛАСКАХА ПО СКРОМНИТЕ ПОЛИЦАИ НАЗАД ПУСНАХА СИ ПРОВОКАТОРИТЕ.........НАЛИ ГИ ПРОВЕРЯВАХА ЗАЩО НЕ СА ОТКРИТИ БОМБИЧКИТЕ-ВИЕ СЪВСЕМ НА ГЛУПАВИ НИ ПРАВИТЕ
3
24
 
25
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Протестите на Черепа и Чopaпа стават все по-дебилни и смехотворни.Представям си Великата октомврийска революция, която ще спретнат на 7 ноември :-D
2
15
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Комунистически и марксистки похвати са тези измислени,псевдореволюции и възстания!Терор на малцинството.Подобно нещо се опитват да правят и либералите в САЩ,под ръководството на Байдън.Разликата е,че в САЩ изкараха и расистката карта.Там са малко по-напредничави в това отношение и добре,че нашият аналог (етническата карта) още не е извадена на масата.Другата особеност е президентската позиция.Идват избори и нека хората да решават.А не паветата и крясъците на уличните брожения!
1
23
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оня с пачките и пищова е много регламентиран и легитимен та полицията му изпълнява разпорежданията . Май тая полиция трябва напълно да се пререгламентира и да вземе накрая да си влезе в истинските си функции.