Преизчисляват към 25% от изравнителните сметки за парно в София

Под 1% от клиентите подали сигнал или жалба
31
Преизчисляват към 25% от изравнителните сметки за парно в София
Снимка: БГНЕС

Близо една четвърт от изравнителните сметки за парно и топла вода на столичани трябва да бъдат преизчислени. Това съобщи говорителят на "Топлофикация София" Елизабет Павлова пред БНР.

Дружеството обслужва малко над 400 000 битови потребители. По-малко от 1% са клиентите, отправили сигнал или жалба. Общо до средата на септември жалбите са почти 2000, а в периода след удължаването на срока са постъпили малко над 300, които са свързани основно с по-късното изготвяне на отчета на уредите и изготвянето на изравнителните сметки.

Още по темата
"Заради пандемията кампанията на отчитане на уредите тръгна доста късно. Една част от фирмите за дялово разпределение не успяха в законово определения срок да отчетат уредите и не на последно място потребителите се притесняваха от влизането на външни хора в техните домове, така че в резултат на всички тези причини се стигна до необходимостта от корекция на близо 24% от изравнителните сметки", уточни Павлова.

В следващите няколко дни "Топлофикация" очаква окончателните изравнителни сметки да бъдат предоставени на дружеството, за да стигнат до клиентите заедно със септемврийските месечни сметки.

Павлова посочи още, че близо половината от жалбите са препратени към фирмите за дялово разпределение, защото са свързани с тяхната дейност.

По думите й, ако повече потребители преминат на дистанционен месечен отчет, те ще плащат реалните си сметки и това е вариантът да кажат "довиждане" завинаги на изравнителните сметки и на цялото неудобство, свързано с осигуряването на достъп.

Предстои "Топлофикация София" да приспадне от сметките на потребителите още около 13 млн. лева заради поевтинелия със задна дата природен газ. Това ще стане с фактурите за парно и топла вода за месеците август и септември.


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
2
 
! Отговори
МОЛИ преди 2 месеца
В ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ СА НАЙ-ГОЛЯМИТЕ НЕКАДЪРНИЦИ.МОЛЯ,Г-ЖА ФАНДЪКОВА,ДА НАЗНАЧИ ПРОВЕРКА,ЗАЩО СЛЕД КАТО ТОПЛИННИТЕ СЧЕТОВОДИТЕЛИ ПРАВЯТ ИЗРАВНИТЕЛНИ СМЕТКИ ЗА ОТЧЕТНИЯТ ПЕРИОД,ТОПЛОФИКАЦИЯ ИЗДАВА Ф-РИ ЗА ДРУГ ОТЧЕТЕН ТАКЪВ И ПОБЪРКА ХОРАТА.ДЕФАКТО ТОВА ДАЖЕ НЕ Е ИЗРАВНИТЕЛНА СМЕТКА,А ФАКТУРА ЗА ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ!!
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Терсенето

схемата е ясна софийски лели и чичовци шиткат на роми на безценица имоти в провинцията...след това същите тези роми вече като телефонни измамници,се обаждат на лелята,за да им даде същите тези пари за "тежко ранения" при катастрофа племенник в чужбина и така се затваря кръга.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Терсенето
е рибарица е едно изключение все пак,но ела да видиш в северозападна българия-видин,лом,бяла слатина,берковица,югоизточна българия-тополовград,елхово,котел,дори градове близо до софия-самоков,ихтиман,пазраджик и околностите-там единствените,които купуват имоти са ромите и то на някакви смешни цени.а столични лели и чичковци ги шиткат на ромите за без пари.
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
една четвърт от сметките трябвало да се преизчисляват - нищо подобно, или са всички сметки, или е за ЦЯЛОСТЕН бойкот на системните ви пладнешки обири.
И без това с измислените ви "планови" ремонти всяко домакинство отдавна има електрически бойлер, ако масово се откажем от "оскубите" ви, чака ви глад и безработица, следват ВиК и ЧЕЗ.
26
0
 
0
 
! Отговори
Терсенето преди 2 месеца
Аз не съм продал нищо приятел. Моите уважения към теб. Имам 200 декара гора до Рибарица и си е моя докато съм жив.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Терсенето
почти всички имаме по една леля в софето,дето въпреки високите сметки се е хванала за радиатора и не мърда от него...ама иначе тези лели и чичовци ела да ги видиш как подаряват на безценица бащините им къщи и земи на ромите в провинцията.
СЕГА ДА ПЛАЩАТ И ДА ЗЪЗНАТ-НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ!е такива лели като тази студуващата в борово превърнаха българия в ромски резерват!
24
1
 
2
 
! Отговори
44 преди 2 месеца
Аз пък предложих Топлофикация да изкупи абонатната ни станция и тя да си се грижи за нея, при което няколко съседки подскочиха че не си давали хубавия Топлинен счетоводител дето го намерили с 300 зора. И какво се оказа, че от целия вход аз се отоплявам и аз се къпя като цар (макар да отоплявам 1 до 2 стаи). Топлинния счетоводител ми вика, това е защото перете на ръка, правите дълги сауни в банята. Аз им разправям сауната е на тавана, всички знаят, вие въобще следите ли я - мълчат като партизани
23
2
 
0
 
! Отговори
Терсенето преди 2 месеца
Когато стане студено, пускам двата климатика на 24 градуса и ги спирам края на Април. Стотина лева повече.
22
2
 
1
 
! Отговори
Мила Родино преди 2 месеца
ТолупоФекация, Порно, Гола ВодА и трето поколение панелни плъхове.
21
1
 
7
 
! Отговори
Терсенето преди 2 месеца
Както и да го въртите, софийската топлофикация е долнопробна мафия. Живея във Троян но имам леля във блок 223 във Борово със изглед към щаба на мръсниците. 250 кинта на месец за съмнителното удоволствие да имаш топла вода, когато има, и да плащаш да зъзнеш във кухнята, гушнал радиатора,щото да не отопляваш целия апартамент.80 квадрата.
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До гражданин на Младост
не не се подиграват с вас вие просто не искате да плащате...ако всички си плащаха на време сметките нямаше да се стига до това положение...аз онзи ден платих 80 лв.студена вода с минимална консумация
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
много ми е интересно как столичани живеещи в панелни коптори в дружба,люлин,овча купел,обеля и т.н.,все квартали приличащи на западнали работнически райони на каракас и сао паоло в латинска америка,имат претенции като все едно,че живеят в монако.
18
3
 
3
 
! Отговори
фандъкова оставка преди 2 месеца
веднага
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 16
Оплачете се на някого :D
На стената на плача най-добре, че другите са заети с работа.
16
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До гражданин на Младост
ходи да видиш хората в провинцията без да имат студена вода в чешмите с месеци и пак плащат...а ти си седнал да ревеш.половин българия не топла,никаква вода нямат и пак са принудени да плащат!
15
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До гражданин на Младост
ами нормално е гражданино на младост...ако пускаш топлата вода да шурти с часове даже мисля,че е малко.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 3M

напротив моли се топлофикация да не спира работа,че като знам само какво представляват блоковете в софия и ако започнат и да слагат климатици по тях тогава не ми се мисли.
13
0
 
11
 
! Отговори
гражданин на Младост преди 2 месеца
Получих за м.август прогнозна сметка за 200 лева! При положение, че няма парно, а само топла вода! Нормално ли е това? Подиграват се с хората Топлофикейшън! Разследвайте ги!!!!
12
1
 
7
 
! Отговори
3M преди 2 месеца
ЗАКРИВАЙ тези топлофЕкации, те са нерентабилни и морално остарели
11
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен

ще ти кажа защо...защото столичани живеят още с времето на тодор живков,когато плащаха 5-6 лв.топла вода и парно независимо от консумацията без изравнителни сметки.и затова пускаха топлата вода в банята да шурти с часове и отваряха прозорците да излиза топлото.а ние в провинцията си знаем-купуваме дърва и въглища,плащаме си тока и газа имаме топло.не плащаме-зъзнем цяла зима и никой не го интересува за нас.