Трудът на полицаите бил недооценен, готвят протести

Гневени са от системното пренебрежение към тях, каза Илия Хрисимов
30 сеп 2020 11:15, Анисия Иванова
80

Полицаите се готвят за протестни действия. Какво разгневи служителите на МВР и защо те искат трайно увеличение на заплатите?

"Успяхме да постигнем компенсирането на извънредния труд на колегите - това касае оперативни работници, районни инспектори и голяма част от колегите. Досега те ползваха почивни 12 дни от годината, които компенсираха по някакъв начин", заяви Илия Хрисимов, заместник-председател на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР в ефира на "България сутрин".

По думите му трудът на полицаите остава недооценен.

"Беше видно, че не се оценява труда на служителите на МВР с въпросното постановление, с което бяха увеличени заплатите на въпросните 34 агенции с 30%. Искаме да видим какво е състоянието в МВР. Основната заплата на един полицай е около 900 лв. с миналогодишното увеличение. Оттук насетне има някои добавки, които могат да му докарат една чиста заплата от около хиляда лева. Един служител с 20-годишен стаж взима чисти пари 1200 лв. Съботно-неделният труд е изключително лошо заплатен - 10 стотинки на час", коментира Хрисимов пред Bulgaria ON AIR.

Той увери, че служителите на МВР са разгневени от системното пренебрежение спрямо тях и подчерта, че те са готови за протестни действия.

"Стигне ли се до протести, категорично ще разграничим нашите искания от тези на сегашния протест. Вътре в МВР няма вътрешно напрежение. Но това отношение на държавата към служителите ги разгневи. Нашите адмирации към служителите на МВР, които обслужват гражданите през тези тежки месеци на коронакризата. Не мисля, че тези хора трябва да бъдат поставени под отрицателен знак", каза още заместник-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР.


80
Още от Страната
Коронавирус у дома: Преживяванията на едно семейство
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
3
 
3
 
! Отговори
мен преди 4 седмици
До Анонимен
Ами като не им отърва да напускат да си намерят друга работа... много хора са учили за някой професии но не работят по тях... ама те искат все да им дават без да работят!!!
74
3
 
5
 
! Отговори
нека бият преди 4 седмици
Частния сектор изнемогва безработицата расте а те плашат с протести но ако смятат да им увеличават парите на зелено кой ще плаща това нашите и вашите деца това е истината.
73
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
С тея 50 лева за всички пенсионери вкл. и за богатите се стигна до нови постоянни искания от страна на полиция и администрация и следва инфлация не ми се мисли какво следва след това.
72
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Направо да свалят кабинета и да се присъединят към общия протест.
71
1
 
7
 
! Отговори
Краси преди 4 седмици
Като са им малки държавните заплати-да отидат в частния сектор!
70
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 68
Ами не ги закачайте и няма да ви бият! Оставили са ви да трошите,да затваряте кръстовища,да си крещите на воля,но вие искате да ги палите със сено,хвърляте камъни,бутилки и бомбички по тях,а после ревете,че има бити! Еми в подобни ситуации ти не варвам да стоиш мирен и да чакаш да те ударят още веднъж!
69
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Мен
Никой не се пенсионира вече на 45,а на 57 г. Можеш да отидеш и да опиташ,колко е мек полицейския хляб и колко е лежането!
Всъщност всеки сам си избира професията и всеки може да иска подобряване на едни или други условия.Това,че на теб твоята заплата ти стига или не ти стиска да поискаш увеличение от шефа си,едва ли интересува някого!
И не на последно място всеки полицай приключва трудовия си път,поне с едно професионално или хронично заболяване и един джоб хаплета!
68
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
не се наядоха тия ...дайте им още пари за да бият още по настървено народа ....
67
3
 
8
 
! Отговори
Мен преди 4 седмици
Тия смешници като не им отърва да напускат ама мекото на хляба не може цял ден да лежиш и заплата и да се пенсионираш на 45 години.Все недоволни ***.
66
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Дайте им на тия тулупи по 10000лв. заплата, та белким се запрът.
65
2
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 седмици
и са прави!

..-Да млатиш невъоръжени младежи по протестите,да ги влачиш по асфалта,та ги тъпчеш и да ги натръшкваш като чували с картофи,си е доста "тежък труд"...
64
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ИМА И ДРУГА МАНТРА И ТЯ ГЛАСИ- КАТО ВИЖДАШ СЛАМКАТА В ОКОТО НА ДРУГИЯ, ЗАЩО НЕ ВИЖДАШ ГРЕДАТА В СВОЕТО ОКО...ЗАПЛАТИ МВР ДВ ОТ 10. 01. 2020Г
63
2
 
10
 
! Отговори
Терсенето преди 4 седмици
До Анонимен
Не е вярно, добрият полицай е служител на гражданите, тия са нещо като преторианската гвардия. Служители на самозабравилата се мутра.
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
59- КАЖИ ГО НА СИНА СИ, НА ДЪЩЕРЯ, ПЛЕМЕННИЦИ, БРАТОВЧЕДИ, ВНУЦИ- МНОГО ЩЕ ТЕ ОБИЧАТ- ГАДИНА СИ.
61
0
 
7
 
! Отговори
мак преди 4 седмици
Заслужават добро заплащане, но ми е интересно, как ще изглежда протестът им. Вероятно ще "одят" пеша в покрайнините на града, за да не блокират улици и да не пречат на никого.
60
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
57- МАЙ 2017Г ГЕРБ ОБЕЩАХА ДА УВЕЛИЧАТ ДВОЙНО ЗАПЛАТИТЕ НА УЧИТЕЛИТЕ, С УВЕЛИЧЕНИЕТО ПРЕЗ 2021Г ОБЕЩАНОТО Е ИЗПЪЛНЕНО- СПРАВКА В ИНТЕРНЕТ.
59
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Добрият полицай е мъртвият полицай.
58
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ПОЛИЦАИТЕ ПОЛУЧАВАТ НИСКИ ЗАПЛАТИ, ТРУДЪТ Е ТЕЖЪК И Е НА ПЕТО МЯСТО В СВЕТА ПО РИСК. СПРАВКА ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК ОТ 10 ЯНУАРИ 2020 Г.
57
2
 
5
 
! Отговори
До 55 преди 4 седмици
Това правителство или по точно ББ управляват от 2009г. насам. Сега чак пооправиха заплатите на учителите. Досега бяха ниски, така че не ми хвали правителството.
А и все пак полицаите получават повече.
56
2
 
15
 
! Отговори
РусенецЪ преди 4 седмици
"Един служител с 20-годишен стаж взима чисти пари 1200 лв." ! Ехоо, полицаите, за тия пари наясно ли сте колко се работи из провинцията?! И не ми излизайте с мантрата "да си станал полицай". Не всички от нас са еничари по душа!