И с 50 лева добавка пенсионерите отново изнемогват

Хана, лекарства... за какво им стигат парите на месец?
Обновена: 1 окт 2020 18:54 | 1 окт 2020 18:49, Камелия Цветанова
44
И с 50 лева добавка пенсионерите отново изнемогват
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пенсионерите ще получават по 50 лева добавка към пенсиите си до края на мандата на кабинета. Средната пенсия у нас е 412 лева, а минималната – 250 лева. За какво стигат те?

От 2007 година Вяра е председател на Съюза на пенсионерите в Бургас, а преди да се пенсионира е работила като счетоводител. Пенсията ѝ е малка. С отпуснатите допълнително по 50 лв. от правителството последните месеци взима по 300 лв.

"Не е логично, не е човешко да живееш със средства под жизнения минимум , който го обявяват официално", категорична е тя.

Вяра и съпругът ѝ, който е бивш военен, следят с интерес събитията у нас. Казва, че помощта за пенсионерите е дадена под натиска на улицата.

Макар и преминала 80-те казва, че годините не З тежат. Всеки ден идва на работа в клуба, защото тук се чувства нужна на възрастните хора.

Заради пандемията 87-годишната Вяра отбеляза Световния ден на възрастните хора по-различно не с празненство, а на раздумка в пенсионерския клуб и обсъждане на статията, която е написала за празника.

Вижте още в репортажа на Bulgaria ON AIR

 


44
Още от Страната
Коронавирус у дома: Преживяванията на едно семейство
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
До Аз НЕ Е ВЯРНО, ЧЕ НЕ СЕ ВНАСЯХА ОСИГУРОВКИ НО ТЕ БЯХА ЗА СМЕТКА НА РАБОТОДАТЕЛА И БЯХА 32%
40
1
 
5
 
! Отговори
ГЕНОЦИД НА ПЕНСИОНЕР преди 3 седмици
Пари има но са пазпределени УЖАСНО НЕСПРАВЕДЛИВО..Нали онези по върховете-президентска администрация,министри ,депотати ,магистрати и още куп *** трябва да вземат ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ от 6000 лв.наготе .Да не говорим,че някои вземат по 2 -3 такива заплати.Пенсиониран воене,от МВР шеф ,се пенсионира с 15 заплата ,но остава да работи на яко заплатената служба и злапата и пенсия и 15 заплатаи,а горкия обикновен пенсионер крета с 300лв.Е,ГОЛЯМА СПРАВЕДЛИВОСТ –ГЕНОЦИД.
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Безмилостна ревизия на ТЕЛК. Пример в малко училище 80-90% са с ТЕЛК. За голямо учудване са със заболявания само на документи. Ползват всички привелегии, данъчни облекчения, весел и безгрижен живот.
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
50 лева са нищо,защото търговците веднага,още пенсионерите преди а са си ги получили увеличават цените(даже имам съмнения за задкулисна договорка с управляващите)защото само се увеличават ДДС постъпленията в бюджета,понеже пенсионерите по принуда(поради по високите цени)ги изхарчат тези 50 лева,за 2-3 дни и фактически от тези 50 лева само 40 са за тях а 10 са за бюджета от ДДС-то.Съвсем друго щеше да е положението ако ДДС-за храните е с по ниска ставка например символично 2-3%.
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А бе № 30 - № 9 пише за фалшивите ТЕЛК-ове пак на онази етническа група. Ти като бесен ги защитаваш. № 9 изобщо не пише каквото и да било за държавни чиновници.
Или си разноглед, или четеш текстовете през ред. Или си от етноса, за чиято издръжка държавата пилее по няколко милиарда годишно - точно толкова, колкото е необходимо за нормализирането на трудовите пенсии.
36
0
 
8
 
! Отговори
До 19 и 23 преди 3 седмици
Ти през ред ли четеш текстовете или под диагонал?
В № 9 ясно казва кого има предвид - вечните трайно безработни на социални помощи и произвеждащи по една сюрия деца.
Как така здрав и прав лентяй цял живот ще виси на социал като на виме, а за трудовите пенсионери няма да има пари за пенсии?
За принудителния труд пак под диагонал ли чете? Предлага се за онези, които чакат друг да храни безбройните им деца. Това е казано изрично.
Ако си против тези предложения, значи си от етноса, ясно е.
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Онзи пазарен икономист, който говореше за НАМАЛЯВАНЕ НА ПЕНСИИТЕ, е бивш комсомолски активист. После беше депутат от СДС, ама пребоядисването у нас си е в реда на нещата.
Сега пък настоява евентуалното увеличение на пенсиите да се отложи, за да не фалирала държавата. Но от бивш кадър на БАН какво друго да очакваш?
34
0
 
5
 
! Отговори
мхм преди 3 седмици
българските пенсионери живеят 3 пъти под прага на бедността, в момента ББ обикаля с джипа си и публично ги пита дали са доволни за 50-те лева (които не са от него, а от фонд ковид-19) от който ще вземем милиарди, а дават едва няколко милиона за бизнеса. на какво се радвате?
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не желая да се дават пари за безбройни охрани на Меди Доганов, Шиши, Тиквата и Каскета!
Да се дадат за пенсии!
Споменатите персони, както и всички други могат да живеят и без охрани и бронирани лимузини!
А и да не могат ми е все тая.
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мафията Гроб трябва да бъде преследвана наказателно!
Ефективни и тежки присъди за шайката!
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Мила

Много добре знам защото майка ми плаща по 120 лева за лекарства месечно при пенсия от 350 лева. Но знам също така че навремето когато е трябвало да внася осигуровки заплатата й е била отчайващо ниска. Какво да се направи при това положение? Има хора които си получават доста тлъсти пенсийки и сега само че са получавали високи заплати и са внасяли по - големи осигуровки.Разберете, че висока пенсия има само при високо осигуряване и висока заплата. Изисквайте си ги от работодателите
30
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 9
Нещо за държавните чиновници що не споменеш?
А публичния сектор?
Върху инвалидите ще нанасяш удар. Малко ги ударихте преди няколко години. Хора с увреждания останаха без стотинка доход.
А вдигнахте на чиновниците заплатите с 30%, давате им бонуси, премии, 13-та заплата. Много е полезен чиновникът, много произвежда, нали?
Но инвалидите са трън в очите ви.
29
2
 
2
 
! Отговори
Аз преди 3 седмици
До учен ***
При бай Тошо не се плащаха пенсионни осигуровки. Пенсиите се изплащаха от бюджета
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 25
Парите идваха и идваха 11 год., ама не ги използвахте за инвестиции, за работни места, а ги "усвояваха" ваши фирми. Пълнихте чекмеджета.
27
1
 
15
 
! Отговори
Мила преди 3 седмици
Някой има ли представа колко струват лекарствата на един пенсионер?! На баба ми сало лекарството за разреждане на кръвта е 112 лв. Останалите 6 лекарства са пи-евтини, но общата сума за месеца е към 200 лв., и то по здравна каса! Останалите 120 лв. от пенсията й за за ток, парно, вода. За храна няма. Добре, че сме ние...
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 22
На вас все друг ви е виновен.
Ако тези преди ББ са ги въвели, той защо НЕ промени нещата за 11 год.?
Спрете да вините другите! Имахте предълго време за промени, но не ги направихте. Вместо това само "усвоявахте".
25
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вижте какво вашата работа е гледай си работатаКато ги дрънкате тия неща за високи пенсии и тям подобни давате ли си сметка че за тях трябва да дойдат пари отнякъде? Я по - добре кажете откъде да дойдат те? Не ги слушайте разни Радеффци и тям подобни те вече започнаха предизборната си кампания.Винаги се започва първо с това като обаче действително не се казва нищо съществено.Я по - добре кажете кое предишно правителство наистина ви даде нещо пък било то и 50 лева.Стига дрънкахте.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ще изнемогват по-дълго.
23
3
 
7
 
! Отговори
до 9 преди 3 седмици
И за принудителен труд пишеш. Трудът е наказание, така ли?
Хората длъжни ли са да работят за жалки пари по 12 часа дневно, 6 дена в седмицата, без право да се разболяват, без право на 2 почивни дни, без празници, без нищо? Да търпят високомерното и унизително отношение на работодателя и да носят на гърба си протежетата му, които назначил на работа.
Не е това начина за привличане на кадри.
Може да е било така при СССР през 1939 год. или 1950г.
Сега е 2020год. и ЕС.
22
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И защо си мислиш, че Борисов е виновен? Той ли ги въведе, или тия преди него?!

Спонсорирани публикации