E-визи за спасяването на туризма? Не, няма да има

НС не прие предложението на патриотите за облекчаване на режима
4
E-визи за спасяването на туризма? Не, няма да има
Снимка: БГНЕС

Парламентът не прие искането на Обединени патриоти визите за чужденците, които посещават България, да станат електронни.

Предложението беше направено като поправка в Закона за чужденците в Република България.

Искрен Веселинов го мотивира с факта, че през това лято с 80% са намелели туристите, което удря пряко и косвено върху заетите в бранша, които са над 1 милион.

"Мярката с издаването на електронни визи е антикризисна и е с цел да привлече повече туристи в България. Тя ще облекчи най-вече пристигането на гости от страни извън ЕС като Русия, Турция, Украйна, Молдова, Беларус и други страни, за които имаме визов режим", заяви той. Въпреки това предложението на ОП не беше прието.

Парламентът обаче одобри изменение на закона, внесено от правителството.

С него се урежда единната процедура на Директива 2011/98/ЕС и Европейския парламент и на Съвета за кандидатстване на граждани на трети страни за единно разрешение за пребиваване и работа на територията на държава членка, както и за общ набор от права на работници от трети страни, законно пребиваващи в държава членка.

С въведените изменения и допълнения в закона се предвижда кандидатстването и получаването на Единното разрешение за пребиваване и работа да се извършва пред дирекция "Миграция" - МВР.

Детайлно е разписан редът за съгласуване на подадените заявления за издаване на това разрешение с компетентните национални структури, ангажирани с предоставянето на достъп до пазара на труда и разрешаването на пребиваване на чужденците на територията на страната ни.

Прецизирани са и разпоредби относно условията за влизане и престой на граждани на трети страни с цел заетост като висококвалифицирани лица, сезонни работници, както и на тези в рамките на вътрешнокорпоративния трансфер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
СПА преди 3 години
Зимните и балнеолечебните курорти няма ли да спасявате електронно, е-банско, пампоровец и други ски курорти.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека Кравароте да Спасяват Туризма :) Те са Без Визи .....Богопомазани !