Все повече хора разбират, че има проблем с медиите

Обслужване на властта е според управляващите
Обновена: 2 окт 2020 20:49 | 2 окт 2020 20:00, Ния Христова
26
Все повече хора разбират, че има проблем с медиите
Снимка: БГНЕС
Темата за медиите у нас стана международна. На това мнение е Мария Черешева от Асоциацията на европейските журналисти. През следващата седмица организацията ще представи поредното си проучване за свободата на словото в България. 
 
"От правителството в тази му форма трудно могат да се очакват някакви промени по отношение на свободата на медиите и върховенството на закона. То е компрометирано и е изгубило своята легитимност. Промени по-скоро биха могли да се очакват от следващо правителство при продължаващ натиск от Европа. И не би трябвало този натиск да се възприема единствено и само върху правителството на Борисов, защото това са структурни промени и те няма да се променят автоматично със смяната на една власт. Защото тази медийна машина, която е изградена за обслужване на властта, абсолютно сменя посоката при смяна на правителствата", заяви Черешева пред БНР.
 
"Не очакваме, че проблемът ще се реши с европейски доклади и много засиления натиск от страна на международни медии и медийни организации. Но е факт, че маската на българското управление като такова, което спазва основни демократични принципи, е паднала. Това се вижда дори в един доста умерен доклад, какъвто тон пази Европейската комисия", подчерта Мария Черешева, като под внимание взе докладът на ЕК за страната ни по новия хоризонтален механизъм. 
 
В доклада за Белгия например частта за медиите е представена просто информативно. При Чехия, въпреки проблемите с олигархични кръгове, които контролират медиите, анализът е доста по-умерен. Частта за медиите в България е доста по-остра в сравнение с други страни, посочи Черешева.
 
"Проблемите в контролираните медии няма да се разрешат от журналистическата общност. Все повече граждани разбират, че проблем с медиите има, че са лъгани, заблуждавани и това е добър сигнал", обобщи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Големият проблем ! преди 3 години
Някои журналисти започнаха да използват медиите като средство за налагане на собственото мнение, и за манипулиране на общественото ! Научете се на безпристрасно и точно поредставяне на информацията драги "професионалисти", без политизация - за пример ще ви дам колежката ви *** !
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ф.С.В.Отделно, отказват да посщават малкото независими сайтове...
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ttАми такива си ги избрахме. Едно време се мусеха на часовете за култура. Радваха се, когато от телевизора се говореше на ти, вместо на Вие, не протестираха срещу чалгата, рапа и пошлостта, ама СЕГА Е ПРОБЛЕМ.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Антиреклама?
15
1
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Назионалният ефир обслужва интересите на властимащите, неслучайно "дисидента" стана изпълнителен директор. Да не говорим за социолози и политолози които доедин хвалят управниците, то не бяха Стойчо Стоев, Харалан, Харизанов, Буруджиева,Антоанета Христова и т.н...
14
8
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
До ЦК на ГЕРБ. Нещо яко си се объркал. Ти май следиш медиите в друга държава. Щото тук повечето плюят ГЕРБ и то жестоко и, за разлика от други партии, ГЕРБ нямат собствена телевизия.
13
6
 
4
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 години
Медиите в България са по-скоро противници на властта. Тази смешна госпожа не го ли вижда? Да погледа само няколко дни БТВ и ще разбере какво значи тенденциозна медия и то срещу управляващите в момента.
12
1
 
6
 
! Отговори
tt преди 3 години
то какви медии.... пълно с неграмотно пишещи, търсещи сензации и пошъл език, ниско ниво и да не ми говорят, че са зависими от властта, защото я плюят нон стоп
11
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз виждам доста медии плюещи по властта. Явно медиите са купени от някой друг, тоя който плаща за протести
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 11Но политиците са много, от общинските съветници, до фигуранта. А и тези, дето са го писали, също са политици.
9
4
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Все повече граждани разбират, че проблем с медиите има, че са лъгани, заблуждавани и това е добър сигнал", обобщи тя--Гражданите много отдавна знаят че Медиите са контролирани и лъжливи- Последният "пирон" в Медииният Ковчег го заби Домусчиев купувайки НОВА ТВ!! -Всъщост Медиите не знаеха че Гражданите знаят всичко! )) Там е разликата)))
8
9
 
6
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 3 години
Ние нямаме проблем с медиите !!! Те са наши....
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До УМЕНКъде пък го видя този 0.1% дето заслужават? Всички лъжат за пари - от парцалите на Недялко до парцалите на Прокопиев! Леле пък тези последните как паднаха на дъното с 200...
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все повече хора разбират, че имат проблем с медиите. Много фалшиви новини, много пристрастия, много манипулация, много цензура. И за това не са виновни управляващите.
5
0
 
23
 
! Отговори
УМЕН преди 3 години
99.9 %от журналистите НЕ заслужават уважение!!!
4
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според тази мисирка ББ сигурно нарочно натиска БТВ, БСТВ, Евроком и тем подобните да го плюят. Освен това е купил 5-6 сайта където плаща на кило за статии с хейт против правителството.Почва да се изяснява кой заблуждава западняците - всякакви социал-либерасти и ***.
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази е първа по продажност
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато има уж журналисти които се продават ще има и купувачи.
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мария Черешева е с ясни политически убеждения. Нека да не се прави, че е журналист!