Проф. Витанов: В момента 1 на всеки 100 човека у нас е с COVID-19

Според него се задава втора вълна на заразени
Обновена: 7 окт 2020 09:12 | 7 окт 2020 09:12, Ния Христова
138
Проф. Витанов: В момента 1 на всеки 100 човека у нас е с COVID-19
Снимка: Pixabay
"Един на всеки 100 човека у нас в момента е заразен с COVID-19. Когато ходим по улицата и срещаме 100 човека – един от тях е текущ носител на вируса. Съветът ми е – внимавайте", каза математикът на Националния оперативен щаб проф. Николай Витанов в ефира на Нова ТВ. 
 
Според него се задава втора вълна на заразени.
 
"От много време говоря, че октомври ще бъде преходен месец. Вече започнахме да виждаме, че той наистина е такъв – между това, което беше август – ниски нива на заболели и това, което ни очаква през ноември", посочи той.
 
"Здравната система трябва да е подготвена за 30 000 заразени в края на октомври. Както виждате обаче, това е малко висока цифра и според мен няма да стигнем чак дотам. Здравната система ще се справи", допълни проф. Витанов.
 
"Ноември ще бъде критичен, защото ще се наложи да издържим, за да изкараме зимата относително добре. Ако там изтървем положението, идват декември, януари и ще бъде неприятно. Ако успеем да издържим обяче – има надежда да минем през зимата с не чак толкова голям брой случаи", коментира още математикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз страдам от Beluga_whale_coronavirus_SW1 ама имам и Munia_coronavirus_HKU13 със съпътстващо заболяване Night heron coronavirus HKU19.
54
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз изкарах Ковид-а вече. Оставете ме да си ходя.
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А пък другите 99 човека са със Human coronavirus OC43, HCoV-OC43.
52
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"заразен с COVID-19"Как може да си заразен с болест? Правители разлика между вирус и болест и между заразен и болен?
51
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Витанов гледай си флуидете и не се занимавай с коронки, досаден си
50
13
 
4
 
! Отговори
до А.Колев, пасе коз преди 3 години
Нито маските нито дезинфекцията има значение - справка Итали
49
5
 
12
 
! Отговори
Дървен философ преди 3 години
Размишлявам си, аз много добре следях пандемията и помня отлично как на 6 май тулупа най-безгрижно подметна, че ни чака тежка есен и силен пик през септември. Вие какво мислите по въпроса?
48
1
 
2
 
! Отговори
ТИ СИ ДЕБИЛ БЕ преди 3 години
ТОВА СЕ ОТНАСЯ ЗА Д-р Коронис Кауза
47
12
 
14
 
! Отговори
Яким Вълев Донев 2 преди 3 години
Та за какъв КО ВИД ми говорите ?!?! ... Всичко работи! ... Всеки Божи ден в метрото - във вагон има по десетина "Тарикати" БЕЗ МАСКИ ...... Главно са млади хора с новото чалга възпитание! Значи всички останали можем да носим МАСКИ , но Бай *** - НЕ може , а? Обаче искате ли да хванем на бас , че ако са в Метро из Западна Европа ще слагат МАСКИ , че тази ще тичат да си купуват ! Защото там има КУЛТУРА , ВЪЗПИТАНИЕ , РАЗПОРЕДБИ , НОРМИ - КОИТО СЕ СПАЗВАТ !!! По МОЛ- овете е абсолютно същото!!!
46
5
 
14
 
! Отговори
А.Колев, пасе кози преди 3 години
Имаме 1237 заразени лекари и медицински персонал, те ръцете ли не си мият, маски ли не носят, или не пазят дистанция ? Въпросът ми е с оглед обвиненията към хората за безотговорно поведение.
45
12
 
8
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 3 години
Това не беше ли палячото който на лято твърдеше че в края на септември заразените с ултра-мега-хипер- коварното и заразно заболяване КОВИД-19 щели да бъдат 25 000? Поредният провален коронаджия с незбъднали се прогнози, който изпълзя отново тия дни пред медиите, иначе Мангъров бил лъжец и манипулатор!
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До GRAND FUNKЖалъкПедал.МНОГО *** ЯДОСВАШША КАЖА НА БОЙКО ДА ТА НАКАЖЕБОЙКО СФЕТИ АМА ТИ ГО НЕ ВИДИШ ОТ УМРАЗАБАЙКО НИ Е БЛАГУСЛОВИЛ И НИА СМА МНОГО БЛАГОСЛУВЕНИ А ВИА НЕ СТЕ БЛАГОСЛУВЕНИ ОТ БОЙКО
43
8
 
1
 
! Отговори
Яким Вълев Донев преди 3 години
Какъв КО ВИД ?!?! ... Какви пет лева ?!?! ..... Ако беше толкова "тежко" положението ..... Дали щяха да пуснат хора по стадионите ?!?! ..... И дали са по 1000 човека в сектор , а ?!?! Това означава по 4000 максимум на мач! Да Ви давам ли пример минимум с 10 срещи - че зрителите бяха над 4000 , със сигурност ?!?! .... Къде са проверяващите органи? Глоби , наказания ?!?! ... Всеки ден се возя на метро до работната ми позиция и обратно - Във вагон има вече поне по десетина "тарикати" БЕЗ МАСКИ ?!?!
42
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проф.Иво Христов от БСП за пореден път Ви даде оценка в прав текст.За икономиката да не се изказва, че не му е силната страна, меко казано.Но за диагнозата е повече от точен като чета коментарите тук.Витанов още от пролетта го подигравате.Да,но прогнозите му се потвърждават.А със стадния имунитет на Мангъров и бишия гл.епидемолог на Швеция нещата не се потвърдиха.Антителата не виреят много и човек веднъж минал го,отново може да се зарази.Та,дерзайте матреаале,тоолупи,деебили, ИИнфантили и т.н.!
41
4
 
9
 
! Отговори
професор Витанов преди 3 години
Според мен се задават още пет вълни до март 2021. После като спечелим изборите ще ви спасиме. Стойте си в къщи до тогава.
40
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Досега прогнозите му се сбъдват. Само да каже като срещнем 100 човека днес, как да внимаваме - криене в храстите, зад дървета , със скафандри, пръскане с дезинфектант по минаващите или направо отстрел!
39
8
 
8
 
! Отговори
Ковидиот преди 3 години
Очаквайте извънреден брифинг на НОЩ още днес! Генерал доктор коронис кауза Мутафчийски вече мери новата черна униформа, а Кантарджиев се пули пред огледалото и репетира опорни точки!
38
3
 
5
 
! Отговори
Вижте на Витанов преди 3 години
Научни постижения: математически модел на идеологическата борба; метод за предсказване на силни пориви на вятъра; ХАХАХАХАХАХАХАГОЛУЕМ Е
37
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До GRAND FUNKЖалък...МНОГО *** ЯДОСВАШША КАЖА НА БОЙКО ДА ТА НАКАЖЕБОЙКО СФЕТИ АМА ТИ ГО НЕ ВИДИШ ОТ УМРАЗА
36
6
 
12
 
! Отговори
Батко преди 3 години
Пак ли този пишман професор? Защо му давате трибуна? Стига се е показвал! Време е корона циркът да се прекрати, вирус има но се използва с други цели и има голяма стъкмистика.

Спонсорирани публикации