Как баретите сбъркаха адреса и биха невинни? Джипиесът ги подвел

Дисциплинарна проверка изяснява кое е довело до грешката
250
Как баретите сбъркаха адреса и биха невинни? Джипиесът ги подвел
Снимка: БГНЕС

Със заповед на шефа на ГДБОП е разпоредена дисциплинарна проверка за изясняване на всички обстоятелства, довели до нахлуването на баретите на грешния адрес в столичния ж.к. "Левски Г“ на 5 октомври. Това обясни МВР шефът Христо Терзийски в парламента, след като дойде по настояване на социалистите които смятат, че това е срамно петно върху ГДБОП.

Семейство се оплака, че спецсилите са нахлули в дома им рано сутринта, били са бити и никой не им е обяснил защо барети нахлуват в дома им.

Още по темата

Неприятната случка стана по време на спецакцията за задържането на престъпната група за лихварство, рекет, изнудване, разпространение на наркотици в началото на миналата седмица.

Терзийски обясни, че групите на спецсилите са получили инструктаж сутринта преди операцията.

Екипът, който е сбъркал адреса, е номер 9.

"Екип номер 9 по предватилнено изготвен план е определен за адрес в „Левски Г“. Той се състои от трима от ГДБОП, екип на спецсилите на МВР и жандармерия. От екип 9 са разбрали точния адрес сутринта при инструктажа и са въвели адреса в джипиеса на служебния автомобил“, обясни Терзийски.

Впоследствие обаче е установено, че вместо в блок 7 са пристигнали в блок 4, което е установено след това, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
2
 
17
 
! Отговори
Затова.. преди 3 години
...цега МВР плаща минимум МИЛИОН евро обещетение, прави се прецедент в Държавен Вестник със закон, за да не може МВР да "бърка" отново. Оставки тук няма да помогнат. Милиони евра обезщетения трябва да играят. Освен да им бръкнеш в джоба, явно от друго не разбират. Дам!
204
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много поамериканчено стана - отиват 20 въоръцжени, да задържат един, обвинен, че продавал трява ...
203
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хах ... това ли било? Сменяш адресната регистрация чесрто, спиш на различни места, па после ги оставяш, да се излагат.
202
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Подбни действия със сигурност биха били оправдани при задържане на терористи или бандити от типа на Наглите,Крокодилите,Пабло Ескобар,Чикатило или Сретан Йосич."Само ако са тежко въоръжени и готови на борба. А дори и тогава, щом не представкляват опастност за никого, всякакви силови действия са си полицейско насилие, без значение колко "афектирани" са задържащите от "нещо".
201
7
 
4
 
! Отговори
Абе преди 3 години
ШЕ СИ ДОЙДЕ СЛАВИ ДА ВИ ОПРАВИ!
200
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди Няколко години, Николай Валуев-Световен Шампион по Бокс, беше пребил някакви Полицаи, които му се пречкали... Оня чул че връзвали хората и почвали да ги бият и ограбват. Та като като му се изпречили и оня ги пребил от бой..В България, трябва да ЗАСТР.ЕЛЯТ Бокл.ук- Борисов - Банкя- лията и да махнат всичките мошеници, които са му дали ПОДКУП да станат Данъчни, митничари и техните роднини в Полицията, прокурори.
199
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно време имаше виц за мутра, дето дошъл с тиган на главата и като го птали "защо"? отговорил - ами защото Тефал мисли за всичко.Сега явно *** не са на мода, а са на мода джипиесите в служебните коли.
198
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЦитатЦицатора, президентът не е шеф на ГДБОП, а на НСО. Точно в случая няма защо да го замесваш, *** гербрастки.
197
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
определяли са битите като *** на място, а накрая излезе че те самите са ***
196
0
 
13
 
! Отговори
Боб преди 3 години
Според мен протестиращите са виновни...Заради тях мутрите се морят яко,недоспиват и накрая дципиеса показва грешни адреси...Иначе доста нагли, няма и за момент да се осъмнят, че може да се вкарали грешния адрес... трябва да е грешка на гугъл...
195
0
 
4
 
! Отговори
Боб преди 3 години
Теа ходили ли са на протеста?
194
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лош, много лош мат`риал, грешката на е на полицията, а на природата, тя е виновна.
193
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната рекламна акция на мутрите, заради която България ще плаща голямо обезщетение. Нали ви е ясно, че даже да не бяха сбъркали адреса, акцията е противконституционна и противозаконна. По-точното определение е мутренска акция.
192
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подбни действия със сигурност биха били оправдани при задържане на терористи или бандити от типа на Наглите,Крокодилите,Пабло Ескобар,Чикатило или Сретан Йосич.Ама да искаш да хванеш,две самообявили за квартални мутри измамници и лихвари е все едно да трепеш муха с оръдие!Ми изчакайте ги да отидат до кафенето или магазина и си ги задръжте като кротки агънца бе! Доказателства бол,свидетели и пострадали също,що се правите на Рамбовци?!
191
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според разпоредбите на Конституцията, Специализираната прокуратура и ГДБОП нямат право на действията, които са предприели. Дали ще има съд и затвор за това грубо нарушение на Констутуцията? Аз лично много се съмнявам, като гледам кой е Главен прокурор.
190
1
 
11
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Стоят си две мутри в зимно време пред камина и пият чай с уиски. Единият казва: Знаеш ли какво е върховно щастие? Другият отговаря: Да имам приятелка, хем да е с голям бюст, хем умна да е и да може да готви. Първият казва: Не! Това е - да ти звънне ГДБОП на вратата, да ти сложат белезници на тебе и на жена ти и да проснат на пода по очи. След това да дойде шефът им и да каже: "Това Христо Ботев номер 45 ли е?" А ти да кажеш: "Не, тука е номер 47!"
189
11
 
3
 
! Отговори
Цитат преди 3 години
Мрежите на проекта "Партия на президента" работят за пренасочването на вота назапасните и резервистите от армията към партията на Цветанов.Целта на схемата е БСП, "Републиканци за България", "Демократична България" и "Изправи се.БГ" да съставят управленска коалиция в следващия парламентБойко Борисов обаче успя да спре превземането на структурите на ГЕРБ, а електоратът на партията не се прехвърля към "републиканците" и новата партия не достига 1%
188
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е при панелките - още по соц време дори собствениците на жилища объркваха блока си !
187
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе не ги опрадавам ама работата им е да преследват, гонят, бият и стрелят по лошите и да разбитават врати и глави. Да си вземат с тях за шофьорче некое учено момче дето има завършено средо образувание да помогне с джи пи ес-а, с адресите, въобще с ей такива неща дето изискват да имаш некоя гънка в мозъка, която да напрегнеш
186
1
 
12
 
! Отговори
Картофчо преди 3 години
Ама какво тука някой коментиращи разправят че биели наред като мутри! Мутрите никога не са биели наред! Те точно когото трябва бият. Това е основно правило - ако сбъркат наказанието при тях е сурово! Полицайте обаче като сбъркат кого е бият - никой не им търси отговорност!