Доц. Мангъров все пак си направи тест - отрицателен е

Днес той написа, че сме близо до стадния имунитет
Обновена: 19 окт 2020 14:58 | 19 окт 2020 14:58, Нели Христова
123
Доц. Мангъров все пак си направи тест - отрицателен е
Снимка: БГНЕС

Отрицателен е тестът за COVID-19 на доц. Атанас Мангъров. Причина да провери дали се е заразил с коронавирус бе гостуването му в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ миналия уикенд.

Още по темата

От "Труд" са се свързали с него да го питат дали действително се е тествал и какъв е резултатът, а Мангъров казал, че е добре сами да видят и е изпратил копие от лабораторния документ.

Доцентът си е направил назофарингеален антигенен тест.

Във вторник (13 октомври) от пост в социалните мрежи на самия Георги Любенов се разбра, че водещият е дал положителна проба за коронавирус.

Той заяви, че няма симптоми и се чувства добре, но остава вкъщи за най-малко 14 дни, както изискват противоепидемичните мерки. Освен това лично призова хората, с които е бил в контакт в изминалите 5-7 дни, да си направят тест, за да бъдат спокойни.

Първоначално д-р Мангъров каза, че няма да си прави тест.

Днес, заради високият процент заразени, той бе обнадежден, че сме близо до стадния имунитет. 

"19.10.2020... 25% заразени - наближаваме постигането на "стадния" имунитет...", написа той във Facebook.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до ГерасимЕми не може 400,може 800 теста да направи.
44
4
 
5
 
! Отговори
??? преди 3 години
Какъв стаден имунитет при силно мутагенен вирус-един месец е един, а на другия -друг.Имунната система не може да го разпознае и да пази организма.Подобно на грип-да не би да има стаден имунитет, все нови и нови щамове
43
13
 
6
 
! Отговори
Е преди 3 години
Отрицателен днес, инкубационният период е 20 дни, тоя в пишман лекар, некадърник.
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 42Втора трета все едно как се нарича разпространението.Ти като ББ за турски поток,бил балкански,уж друг глупости!Вирусът си се разпространява и щом сега е 25% открито разпространение,значи е поне три пъти повече,или реално е 75%,което е близо до заразяването на всички.До пролетта кой се заразил,заразил.После ще изчезне лятото на 2021г.Естествено в началото ще иска масово тестване за да се хване от какво ниво започва.После няма смисъл от масово тестване,а като мине 50% откритите значи са 100%
41
8
 
2
 
! Отговори
дядо от село преди 3 години
Язък,че теста е отрицателен
40
8
 
3
 
! Отговори
искам преди 3 години
Да му намушат тръбата отзад на тая суха съчка, а на оня дето му се върза на акъла 10!
39
1
 
4
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
До Просото или Простото ли си не те знам. Това че тук там по света има протести на по няколко хиляди полуинтелигентни същества, явно от друга планета или под влиянието на малко стимулацийки АМА ИЗОБЩО НЕ МЕ
38
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В БНР на 19 6 2020 Мангъров твърди, че няма да има втора вълна. Днес 19 10 2020 една четвърт от тестваните са положителни и 18 души починали. Има или няма вълна на заразяване? Втора или трета? В началото на епидемията Вангъров призоваваше да масово тестване с бързи тестове. Остави, че тестовете му са менте, ама към днешна дата твърди, че да се тества безсимптомен няма смисъл. Сменил си е мнението? Защо? Не бих се вързал на приказките на този. Пък който ще да му вярва.
37
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров е прав,че сме близо до заразяването на всички,или както той го нарича-стаден имунитет.След това живота ще тръгне както си беше преди.
36
15
 
17
 
! Отговори
м,да преди 3 години
Мангъров е единствения неподкупен мъдър доктор!
35
3
 
3
 
! Отговори
Песимист преди 3 години
Касата плаща 1200 лева. Кой доплаща разликата?
34
5
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До До 2ако ние-българите сме "стадо",то като какъв се явяваш ТИ,та така фриволно ни нагрубяваш?..и м/у другото,понеже оставам с впечатлението,че току-що си "паднал/а от Марс",да ти кажа:-Протести срещу ИСТЕРИЯТА има навсякъде по света!..ПРОТЕСТИ!..Ние само мрънкаме,но това СПОРЕД ТЕБ говорело,че сме.."стадо"..?!
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 32Точно това е ,защото вируса постоянно мутира,или го мутират,но се връща изменен,и затова не се прави траен имунитет.Като с грипа.
32
0
 
1
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
До РеалистМи айде намери някой да ти ги даде пък се похвали. Ама малко ме съмнява - защо ли, защото са пълни глупости. Може да е имало единични случая на някоя закъсала болница, но сега определено дрънкаш.
31
5
 
8
 
! Отговори
българин преди 3 години
И моето мнение е подобно на номер 22. Старая се да бъда максимално обективен. Съдейки по официалната информация по света, такъв вирус очевидно има. И той е около 2 до 3 пъти по-опасен от сезонния грип.Обаче разни светила на медицината упорито се стараят да надуят балона като го изкарат 10, 20 пъти по-опасен и повече!Маските имат смисъл при болни, и то медицински, а не такива за Хелоуин...
30
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лесно му е на мангъра, доцентче някакво, лекува си хремите и кашлиците...Нищо не зависи от него, никой за нищо не го пита освен ако сам не се натика във вниманието...Една черна станция, само не обажда "умно" като радио Ереван....
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпрос на време е да покажем на света как се трупа стаден имунитет.
28
2
 
14
 
! Отговори
1000 преди 3 години
25% от ТЕСТВАНИТЕ. Тестовете не са на произволна извадка от населението. Хората спряха да се тестват заради пътувания и сега се прави за хора със симптоми или такива с контакти с доказано заразени, така че стаден имунитет няма, както няма никъде по света. Доцентът би трябвало да може сам да прецени разликата.
27
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв стаден имунтет? Нали няма имунитет от ковида,а ако има е само 5 месеца?
26
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спирайте го тоя бе ! с какви очи плямпа - Истински Доктрори умират , Пирогов пълен , болниците изнемогват ,лекари няма ,а то *** плюмчиво сее смут .