Борисов нареди проверка за "доброжелателите" на "Три морета"

Кой иска да елиминира действията на правителството и президента, пита той
Обновена: 21 окт 2020 12:35 | 21 окт 2020 12:35, Веселина Йорданова
142
Борисов нареди проверка за "доброжелателите" на "Три морета"
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов е възложил на ДАНС и ДАР да проверят кои са "доброжелателите", които искат да попречат на участието ни в инициативата "Три морета". Според президента Румен Радев предсрочното му завръщане от Естония е "активно мероприятие".

Още по темата
"Подготвихме абсолютно всичко необходимо за посещението на президента Радев в Естония и за домакинството на България в инициативата догодина. Нещо повече - на този ден, когато президентът Радев беше в Естония, по телефона се обади заместник-държавният секретар Кийт Крач, който още веднъж благодари и още веднъж потвърдихме пълното съдействие и ангажираност на България в тази инициатива", заяви премиерът Бойко Борисов и напомни, че Росен Плевнелиев е първият български президент, който присъедини България в тази инициатива.

"Възложих на ДАНС и ДАР да проверят кои са тези „доброжелатели“, които искат да елиминират действията на правителството и на президента и да попречат на нещо, което е толкова важно за България", изтъкна премиерът Борисов. "Ако някой е подценил темата с карантината, не е наш проблем", добави министър-председателят и изрази надежда да няма повече спекулации по темата.

Той каза още, че абсолютно всичко, което България трябваше да направи от страна на правителството е направено, така че не може да приеме каквато и да е критика, че не подкрепяме инициативата.

Премиерът напомни, че още през август месец на срещата си в Блед със заместник помощник държавния секретар на САЩ Матю Бойс е изтъкнал ангажираността на правителството по темата. "Уверихме нашите партньори - 11 европейски държави, в пълната готовност на България да участва и с финансиране, и с проекти", добави още Борисов.

Премиерът посочи, че сме шестата страна, която участва финансово в инициативата, след като на 2 септември правителството взе решение България  да участва с 20 милиона евро в Инвестиционния фонд към "Три морета". Националната координация на формата от българска страна също е на много високо ниво като отговорността за това е дадена на вицепремиера Екатерина Захариева.

"България вече реално работи по тази инициатива – с 20% закупуване на акции от терминала за втечнен газ в Александропулис. В момента на пълни обороти се работи по газовата връзка Юг-Север, която присъединява пристанището в Александропулис с нашата газопреносна мрежа и през нея ние можем да транспортираме газ на Север, на Запад, във всички посоки. Подготвили сме газохранилищата.

Разширяваме за втечнен газ, подчерта премиерът Бойко Борисов. "Тук не е само газовите връзки, тук са магистралите, жп линиите, интернет свързаност на целия регион, суперкомпютъра, който януари месец ще влезе в действие", добави още министър-председателят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
3
 
! Отговори
лорд Минчев преди 3 години
До Анонимен12 Чакай краварите от Алабама с китка отзад да те познаят!Може да вземеш и жената и щерката.За всекиго по нещо!
18
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бивш избирател на герб съм, повече никога няма да гласувам за тези под-мет-ки
17
1
 
10
 
! Отговори
Неподкрепящ никого преди 3 години
Гледайте театър, ще има още много действия! Ти ще ми снимаш спалнята, а аз ще те клюкаря на чужденците! После следва:тука има тука нема вирусссс ... И така до изборите!
16
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък чух,че Кийт Райч,зам.секретар на сащ вчера е *** канчето на боко след балтията "Три морета",за да подсекат Радев.*** милиционерска акция,както винаги.Не,че Радев ми е симпатичен,но не сме датска градина,другарко учителке..
15
2
 
13
 
! Отговори
Долорес Ибакури преди 3 години
Путягaтa е скроил този номер. Румбата да не гласува за Естония, че иначе много бие на очи.
14
17
 
8
 
! Отговори
ира преди 3 години
Борисов нареди - от тази тънка няма да изкочи заек защото тий е наредил тази глупост да сме за смях в света То бива бива злоба и мрасотия ама тази на герб мина и хитлеровите удорми за величие
13
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Запада и НАТО прогониха с камъни руския агент радев, ние трябва да направиме същото!
12
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По БТВ днес казаха ,че американски войски от Германия ще се преместят в България! Треперете руски ***!!
11
7
 
7
 
! Отговори
идетрибунал преди 3 години
Леле,леле-ДАНС,ДАР!И какво ще открият тез нефелници-нищо!Могат ли да сложат знак на равенство между националното предателство,чрез прокарването на антибългарските бръщолевения за три морета със защита на вечните интереси на държавата!Тиквоний сигурно мечтае за член в конституцията-надупването пред фа-ингтонските кравари е като слънцето и въздуха за всекигерберскиеничар!
10
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кого е активно мероприятие лесно може да се разбере. Президента отиде тихомълком да лиже американски *** в Естония. Е осветлиха го, да се знае, че и двамата с Лойко са хвани единия, удари другия, когато става въпрос за продажба на национални интереси.
9
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви три морета,бе три пра сета.България е била на 3 морета само при Симеон Велики!На бокич ще му кажа евала,ако има кураж да скъса дипломацията с йес тония.Йес сър?
8
2
 
10
 
! Отговори
до 6 преди 3 години
не бой се... НИНОВА ще ги изгони и ще ги замени със *** войници, зер да ни пазят, нали
7
11
 
7
 
! Отговори
От преди 3 години
НАКРАТКО 3Народ, протест, борба, блокада.Тиква, джип, гора, ливада.Басни, приказки, лъжи.Залъгалки, брой, пари. Доган, сарай, прасе, каскет. Парламент, слуги, разчет. Алчност, липса, опозиция. Граждани, арест, полиция. Държава, армия, бюрократи. Бюра, агенции, заплати. Рекет, данъци, джуджета. Фактури, разписки, ментета. Европа, поглед, резолюция. Зора, проблясък, революция. Смелост, мафия, отпор. Справедливост, съд, затвор.
6
9
 
10
 
! Отговори
ЗА КОЖАТА на едно че преди 3 години
А защо не коментирате дадената зелена светлина от Борисов за предислокацията на част от американския ядрен арсенал от Германия в България? Не мислите ли,че по този начин Борисов си ,,откупува" кожата,като е готов да продаде България на американците? Не ставаме ли ние мишена на ответен руски удар,само заради един мафиот,на когото е надвеснал меч?
5
16
 
11
 
! Отговори
Терор в БГ преди 3 години
Г-н Борисов вярно ли сте наредили да убиват хора в Перник район Профилакториум без съд и присъда!?
4
5
 
7
 
! Отговори
КОМУНИСТИ преди 3 години
какво се правите, че не разбирате, това за COVID19 е само повод, не са искали Решетников да им надзърта при разговорите
3
5
 
2
 
! Отговори
ХЪРВАТСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ преди 3 години
каза, че няма да даде и пукнат долар за тоя проект....
2
8
 
8
 
! Отговори
ТОЯ АНТИРУСКИ ПРОЕКТ преди 3 години
няма как да се случи. Единствената цел на американците е да продават втечнен газ през полските терминали...За магистрали север -юг никой не обелва и дума освен нашите "мечтатели" , зомбирани до степен на неадекватност. Магистрала Черно море щеше да е готова още 1995 , ако нямаше ПРЕВРАТА 1989г от "Партньорите"
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еха - проверки от ДАНС и разследвания, все едно онея са готвели атентати и прочие, бате. Разбрахте ли сега!