Таня Андреева за COVID-19: Да се затворят баровете, но и училищата

Предстоят по-строги мерки, каза бившият здравен министър
24 окт 2020 11:58, Елка Василева
76
Таня Андреева за COVID-19: Да се затворят баровете, но и училищата
Кадър: bTV

Предстои да се въвеждат все по-строги мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса у нас, прогнозира бившият здравен министър Таня Андреева в „Тази събота“.

Имаме най-меките мерки в Европа, а всяка една мярка, когато не е приета навреме, ще се възприеме като по-тежка, заяви Андреева.

Според нея държавата не е направила план за действие навреме, а причината е, че не е направен анализ кое се е променило от пролетта и лятото и настоящия сезон, който е благодатен за респираторните вируси.

Андреева е категорична, че трябва да се ограничи престоят на хората на закрито в неконтролируема среда, а такава са именно нощните заведения.

Още по темата

„Икономиката ни от заведенията и дискотеките ли зависи?“, попита бившият здравен министър.

Същото се отнася и за училищата, които според нея трябва да бъдат затворени. Децата са пощадени от този вирус, карат го безсимптомно, но го пренасят на възрастните.  Има много заразени учители и скоро може да имаме криза с персонала в училищата, както имаме с медиците в болниците, прогнозира Андреева.

По нейните думи вече отдавна сме излезли от етапа на клъстерното разпространение на заразата и вече всеки ще има познати, които са заразени с коронавирус.

В „Шейново“, където работи тя, също има 5-6 болни медици, но работата в болницата продължава при спазване на всички противоепидемични мерки.

Вече е доказано, че коронавирусът не се предава през плацентата и болни родилки се сдобиват със здрави деца, каза Андреева.

В „Шейново“ се наблюдава „бейби бум“, който вероятно се дължи на факта, че покрай пандемията двойките прекарват повече време заедно, каза Андреева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вироса е опасен трябва да се миете рацете.
15
1
 
10
 
! Отговори
Боеко преди 3 години
*** не иска да му се затварят дискотеките! Не спирайте нета и планета! Яко да има чалга отвсякъде! Вирус сигурно няма нищо, че хората си умират от пневмонии и т.н. ***, *** ...
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
коронавирусът не се предава през плацентата и болни родилки се сдобиват със здрави деца------А това е една от най-големите глупости.Значи през кръвообращението на един и същи организъм не се предсва, а по въздуха от метър и половина прескача...
13
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирус няма, не вярвайте на идьотите доктори. Всичко е фалшиви тестове и фалшива статистика.
12
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяко движение на хора без реално основание и нужда трябва да бъде спряно за се ограничи скоростта на заразяване.Само на работа и до магазина за храна. Нищо друго не върши работа.
11
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те пък ще спрат да купонясват хах тия пак са за смех
10
6
 
30
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Не може заради нощните подрусвания на младежите да се рискува животът на медиците, защото всички заболели - и леко, и тежко, отиват при тях. А скоро и учителите ще дадат фира заради съмнителните удоволствия на някои млади.
9
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Струва ми се, че много хора не разбират добре вируса и се лашкат между едната и другата крайност. 80% го изкарват като нормален грип или безсимптомно, но за останалите 20% се налага болнична помощ, което натоварва изключително много болниците. И около 1% от заболелите умират, което е по-високо спрямо нормалния грип. Не е нужно да се изпада в паника, но не трябва и да се неглижира и затова трябва да се спазват определени мерки.
8
4
 
5
 
! Отговори
Ковид е края на бб преди 3 години
Много хитър се помисли но сега ще еидк как един малък вирус събаря от власт
7
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гражданите да излязат на улицата.Всички българи,като един,да им искаме сметката за погрома на икономиката и работните места,който политиците направиха факт!!!
6
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно мие като няма болници няма дискотеки верно тая държава напоследък сее загрижила за това здраве та чак из селата търси короната и кво ще направите ще ядосате и без това хората
5
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е Гришу да пада
4
10
 
21
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
От Бойко Борисов не може да се очаква адекватно решение !Помним какви ги надроби в началото на пандемията!Вторачил се в парите на ЕС и търсеше поне един болен от Ковид 19 , пращаше самолети да вкарва болни в България , отвратително арогантно и алчно поведение!
3
6
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Правилно, трябваше да мислят... Ама от къде мозък, че да мислят. Те са "пожарникари" - трябва да стане нещо, за да се втурнат да приказват и да "мислят" и докато се наприказват и намислят ... проблема е свършил и те "вземат мерки"!До неотдавна мислех, че това е български патент, но се оказва че не е!
2
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-бързо трябва да ги затварят, иначе много скоро ще стигнем и ще задминем 6000 на ден!
1
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Закъсняха с поне една седмица и продължават да го обмислят. В София нямаме още една седмица. Трябваше тези неща да са мислени 7 месеца. Простата математика щеше да е от голяма полза.