Светият синод ще избере новия Доростолски митрополит

Двамата кандидати са Константийският епископ Яков и Величкият епископ Сионий
15
Светият синод ще избере новия Доростолски митрополит
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Светият синод на Българската православна църква - Българска патриаршия ще избере днес новия Доростолски митрополит. Двамата кандидати са Константийският епископ Яков и Величкият епископ Сионий. Митрополитите от Светия синод, начело с патриарх Неофит, с явно гласуване, ще изберат и утвърдят новия Доростолски митрополит, съобщиха от БПЦ.

На 18 октомври в престолния град на Доростолската епархия - Силистра, се състояха епархийските избори, на които бяха избрани двамата кандидати за митрополитския престол на Доростолската епархия. Тогава Константийският епископ Яков получи 18 гласа от епархийските избиратели в Силистра, а Величкият епископ Сионий - 12 гласа.

Епархийските избори се ръководеха от Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний, който беше определен от Светия синод за наместник на Доростолската епархия след кончината на митрополит Амвросий. 


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вържи СинодЪТ за да мирне държавата!
14
1
 
5
 
! Отговори
ЦИНИК преди 1 месец
А бря винаги съм са чудил с мойта проста селска главъ? От го наричат Светия (синод)?Кое муй светлото?Они сички ли са светци? Бааа ни вервам.Тия нъл са ора като назе.На тях не им ли са пие,яде,еб.?
13
1
 
3
 
! Отговори
инж. Ахмед Доган преди 1 месец
Честито на печелившия, със здраве да си харчи заплатата и даренията на миряните.
12
1
 
4
 
! Отговори
Атанас преди 1 месец
Яков вече е избран за Доростолски митрополит. Защо никой не коментира новината? Ако беше за някоя плеймейтка щяхте да си строшите пръстите по клавиатурите. Сега никой нищо не пише!
11
3
 
2
 
! Отговори
Омразни ублюдки преди 1 месец
БПЦ е проводник на интересите на Кремъл и е един от вмирисаните на водка троянски коне в България. Неслучайно поклонниците на балалайките бият чела в икони и кръстове, а в същото време в главите им светят петолъчки. Само дето за любимата им Масква православието е само една дъвка, да се радват мужиците на сладките приказки на дедо поп
10
3
 
2
 
! Отговори
Logi_tech преди 1 месец
Мъжеложци, детеложци, мутри, ченгета, интересчии, душевно болни..... Това са кадрите на т.нар. Българска павославна църква. Тия са всичко, но не и духовни водачи. По-скоро привилегировани обществени ***, които не се отчитат никъде за действията си.
9
1
 
3
 
! Отговори
инж. Ахмед Доган преди 1 месец
Мога да консултирам Синода на изгодни цени...
8
2
 
3
 
! Отговори
Ролексът рулз преди 1 месец
Религията е инструмент за подчинение. Висшето духовенство още от древност е част от управляващия елит и основната му функция е да притъпява недоволството на стадото, та то да кротува и да блее. В 21-ви век едно общество за да е единно има нужда от много неща, но религиозните скудоумия не са сред тях.
7
4
 
4
 
! Отговори
Лимпопо преди 1 месец
Източното православие поне от 800 години ни дърпа назад. От толкова време останалата част на Европа се развива технологично, за да стане в крайна сметка доминиращ цивилизационен модел. А в единия край на континента едни хорица искат още да ни държат под влиянието на лукавата византийщина.
6
3
 
2
 
! Отговори
Чило преди 1 месец
До Мисля си

Не, не мислиш. Въшливите попове мислят вместо тебе. Ти си просто проводник на попското невежество.
5
3
 
3
 
! Отговори
Мисля си преди 1 месец
Чета постингите и все по-ясно разбирам как Западът цели унищожението на Православната ни църква. Католиците избиха цял континент, вчера признаха гей-унищожението на семейството, а промити мозъци обясняват как свещеници били готованци. Влезте в църква и се вслушайте в думите на Православието. Не да говорите отстрани, манипулирани от подкупни медии. Не съм фанатик, фанатично унищожават нормалното, почтеното, българското.
4
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Светият синод ще избере нов хрантутник за овцете!
3
5
 
4
 
! Отговори
Achriman преди 1 месец
Средновековно мракобесие.
2
6
 
4
 
! Отговори
Дедо Гусьо преди 1 месец
Сионий е оня, дето го изгониха от семинарията, понеже побарвал момченцата. После го пратиха в Троянския манастир при вече покойната баба Гууууси. Сега, видиш ли, се цани за мутрополит. Добър мутрополит ще стане от него. И за момченца ще има, и за ракийка ще остане.
1
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сионий не беше ли в Етичната комисия към МЗ. Комисията ще взиме последно решение за БГ ваксината от БАН.