ВМА на ръба на силите, търси доброволци за помощ

Надяват се да се отзоват студенти по медицина
41
ВМА на ръба на силите, търси доброволци за помощ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ВМА, една от болниците, които поемат най-тежките случаи на болни от коронавирус, има нужда от помощ. От лечебното заведение търсят доброволци, които да помогнат в условията на все по-бързо почакващите се нови случаи на заразени.

Още по темата

„Пандемията от COVID-19 влезе в нов етап от своето развитие. Вече 8 месеца лекари, сестри и медицински работници на първа линия денонощно се борят със заразата. В началото на извънредната ситуация в България десетки доброволци подкрепиха екипите на ВМА – жест, с който останаха завинаги в сърцата ни“, припомнят от ВМА.

Сега обаче болницата отново има нужда от подкрепа.

„Затова се обръщаме към всички студенти по медицина (от последните курсове на обучение), студентите по здравни грижи (медицински сестри), специализанти, лекари и медицински сестри или доброволци ( които да се заемат със санитарно-хигиенична дейност), които имат желание и възможност да се включат активно и да подкрепят екипите на ВМА“, призовават от болницата.

Всеки, който желае да се включи, може да го заяви на е-mail: dobrovolecvma@gmail.com, като остави своите имена, курс на обучение или професия, телефон и електронна поща за обратна връзка.

За всички доброволци са осигурени необходимите лични предпазни средства.

ВЯРВАМЕ, че #ЗаедноЩеСеСправим
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"доброволци ( които да се заемат със санитарно-хигиенична дейност)"Това най-много ме е дразнило. Все едно не могат да си наемат чистачки? Та трябва да ходиш доброволно да им чистиш. Айде нема нужда! В Александровска идваха доброволци и Коцето(сега миньостър) им връчваше парцалите да търкат пода - "дезинфекция". Той им се смееше, мен ми стана тъпо за тия хора. Идват с желание да помогнат и втория ден не идват, щото не са миячи и чистачи.Толкова ли е закъсала сега ВМА за чистачки?!?
18
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой да е чул какво е положението в армията, разбра се само, че има десет заразени курсанти от Военния университет. Предполагам, че процентното заразяване не само във военните болници, но и в поделенията е най-строга държавна тайна. А струпването на много хора на едно място сред военните е голямо - организирано хранене, организирано придвижване... Маските не помагат.
17
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Военна прокуратура да разследва паникьорите!
16
3
 
5
 
! Отговори
НИЕ преди 3 години
Всички ние от ГЕРБ - жени, мъже, младежи, девойки, деца и подрастващи ще се отзовем на призива за доброволци. Ставаме за всичко.
15
2
 
10
 
! Отговори
За родину преди 3 години
Заплата на директор на болница-30-70хилки,GP-10/20хилки,преглед на частно-сто(йчо)Младенов.Еее,за маска и минерална вода(малка)няма кой да се гърби!
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ходят птеродактилите от Съюза на офицерите и сержантите от запаса. Те не са напускали още Варшавския договор. Така още един път ще изпълнят своя дълг. А не да се чудят само как да възраждат извратените си наборни казарми от соца. ВМА е тяхната велика болница.
13
4
 
13
 
! Отговори
професор Витанов преди 3 години
Аз съм готов за доброволец. Моят математически модел показва че заразените ще станат 8750 при направени 4000 теста. Ще отдам всичките си математически способности за излекуването на господин Борисов и министрите му, както и на Гала.
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според позитанци такъв вирус няма, би следвало да дЪдЪт пример и да станат доброволци!!!
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А това е само началото
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плащай майна,плащай!Милиарди окрадохте сега е време за плащане-бъркайте в шкафчетата,само с маски няма кой да дойде.Казаха ви-500лв на дежурство и сте ок.
9
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде да бъда доброволец, в невиждано по мащабите си раздухване на една елементарна настинка, до враг номер едно на човечеството? Аз в тази дирижирана гавра няма да участвам. Ще бъде по-подходящо включването на Ковид паникьорите, те ще изпълнят своя дълг към отечеството. А не само да се изолират и крият зад маски и скафандри.
8
3
 
6
 
! Отговори
Протеста преди 3 години
Баш генерала той е първия доброволец.Нали е професор хирург и знае как се лекува ковид аи спади хората да не умират яко а не да ходи пт телевизия на телевизия да плаши хората .Него виждам да работи а само умей да плаши
7
1
 
8
 
! Отговори
Доц Мангалов преди 3 години
Да пият по един аспирин и да си лягат Аспирина е спасил десетки животи
6
0
 
7
 
! Отговори
БЕНАТОВААААААА преди 3 години
Отивай да помагаш. А, и вземи и доктор аспиринчо супнишки. Д олни т вари такива !!! Къде се покри тази ???
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сектантите от Перник ще ви помогнат,в кръвта им е да объркват инжекциите!Откъде имат връзки във ВМА,Правителствена и Окръжна не става ясно ,сектантска му работа-Пернишка!
4
1
 
5
 
! Отговори
ганьо преди 3 години
Къде е доктро Менгеле - аспиринчето?
3
2
 
9
 
! Отговори
Нещастниците от герб преди 3 години
Да ги търси от герберската квота, 11 г медици емигрират по 3000 на година,на държавна издръжка обучени и без ангажименти
2
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я пратете оня ке-леш без маска де блъска полицаи да стане санитарче, доброзорно!
1
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аре са квичащите антикорони и антиваксъри да ходят доброволци, а не само от панелника да чета агитматриали. Да докажат твърденията, че няма епидемия.