Борисов критикува: Карантината с изключение само за Радев!

Премиерът настоя, че бюджетът не е "предизборен", а "следизборен"
Обновена: 28 окт 2020 15:11 | 28 окт 2020 15:00, Веселина Йорданова
374
Борисов критикува: Карантината с изключение само за Радев!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов, който е под карантина, призова всички да се пазят и следват разпоредбите на здравните власти.

Борисов казва, че коронавирусът е "гадно" заболяване.

Всички министри и екипите им, аз и моят екип също, които сме под карантина, стриктно я спазваме. Законите са еднакви за всички, но явно с някои изключения - президентът Радев. Само на него здравните служби му дадоха един ден карантина, сякаш е извънземен, затова се разделихме с шефа на РЗИ, заяви министър-председателят в профила си в социалната мрежа.

Още по темата
Към поста му има и видео с думите му, което е от заседанието на правителството, проведено онлайн днес.

Премиерът казва още, че "държавният глава се разхожда с разрешение на военния министър по всички гарнизони" и ВВС "ще пламне". Военният министър Красимир Каракачанов пък пита риторично: "Как да го изгониш?!".

Борисов заявява, че не е нарушил карантината си и е променил всички планирани публични прояви. Хората не могат да бъдат делени спрямо поста, който заемат. Това е върховенството на закона, посочва той.

Премиерът отговаря и на критиките за "предизборен бюджет".

Това е следизборен бюджет, за да може да има хора, които да продължат да работят и да живеят в България. Само допреди месеци ни обвиняваха, че не даваме пари на хората. Сега изработихме програми, намерихме средства през европейските програми, през компенсаторни механизми и по всички възможни начини, включително и с данъчни отстъпки. Във всички системи добавихме повече пари, за да може да преодолеем тази ужасяваща пандемия и ни обвиняват, че правим предизборен бюджет, коментира Борисов.

С какви очи тази партия, заради която платихме милиарди за АЕЦ „Белене“, фалита на КТБ, за компенсациите на ТЕЦ-овете, сега ни обвинява, пита той.

Борисов добавя и че демокрацията е много хубаво нещо, а коя партия ще изпълнява бюджета зависи от българския народ. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари