Шефът на IV Градска болница: Грешката е повече от фрапантна

Вместо пациентът да бъде приет за 15 мин., той стои два часа, посочи той
149

Болниците не може да не приемат пациенти без ПСР тест за COVID-19. Това обяви министърът на здравеопазването професор Костадин Ангелов. Заради подобен случай - министърът иска оставката на директора на IV-та градска болница в София.

Още по темата
"Грешката е повече от фрапантна. Съжалявам и не знам защо това се е получило. Пациентът е докаран с линейка, с доказан Ковид-19", заяви ексклузивно пред Bulgaria ON AIR директорът на IV-та градска болница доц. Аркади Иванов.

"Мъжът е имал дихателна недостатъчност, болки в корема. Вместо да бъде приет за 15-20 мин е стоял 2 часа пред лечебното заведение. Абсолютно недопустимо за мен. Ако медицинското състояние на пациента е такова, че той е в тежко състояние, то с Ковид и без Ковид, той подлежи на хоспистализация", допълни доц. Иванов.  

Жизнените показатели на въпросния пациент се подобряват, като той е настанен в Ковид сектора на болницата. Предстои медицински одит да извърши проверка.

Пациентски отганизации са категорични, че е недопустимо пациенти с доказан Ковид-19 да не бъдат приемани в болниците. От утре министър Ангелов започва и лични проверки за това как работят болниците в условията на пандемия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
22
 
! Отговори
Пурко преди 3 години
Този директор го чухме всички какво казва на дежурната лекарка. А сега пее друга песен.Марш на село! Оставка и в спешното.Редови лекар!
32
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 27Леле, не само, че соц населенията щяха да ***, ами щяха да *** докато строят "болници" и "в името на живота".Лошото знаеш ли какво е?Щяха първо да изтребят наборната армия - всички между 18 и 23-24 годишни. Докато разни дърти АБПФК, щяха да ги къткат на топличко и да викат колко е зле положението.
31
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грешка няма. Това е резултат от заповеди, дадени директно от началника на болницата, както става във всяка болница. Сега сгафиха, снимаха ги и ги хванаха, затова той говори така политически и в полза на пациента. После обаче, той тайно им нарежда: ще ги връщате за всяка възможна причина, даже това да е една точка или запетая. Няма да приемате стари хора. Няма да приемате хора без тест и т.н. Така работи системата от поне 20 години.
30
3
 
2
 
! Отговори
л преди 3 години
Аркадий е съоснователна герб и пишман хирургкато министъра-т.е.калинка .Дали ще му се случи нещо...най много ще го пенсионират.
29
0
 
1
 
! Отговори
До 29 преди 3 години
Ти да не си преподената баба Ванга.Откъде знаеш кой точно ще оцелее.
28
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До27И тогава имаше епидемии и вс привилегии се лекуваше само Номенклатурата.А Чернобил го скриха
27
15
 
4
 
! Отговори
ВетЪра на ПОДмяната преди 3 години
Чакат повече хора да умрат и да се претовари напълно системата и тогава героя Мутафчийски да излезе и да ни се скара "Казах ли ви че яко ще се мре " и после Брюксел да даде повече пари разбира се които няма да отиват в системата .Те ще идат в някой джоб ,законно! Вчера се писа че премиера е изискал дасе направи така че още не пристигналите експериментални ваксини ДА НЕ СЕ НОСИ ОТГОВОНОСТ ОТ НЕГО ЗА СТРАНИЧНИ ЕФЕКТНИ.КАКТО СТАНА С ТУРСКИТЕ НА МОСКОВСКИ аутизъм или психични заболявания
26
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПомняКак ще те нагази по времето на соца ковида,като пусналите го щяха да бъдат размазани веднага с ядрени ракети,умнико? Никой тогава нямаше да позволи да се редуцира соц населението.
25
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ще занесе 1 пачка евро на главанака в Банкя и ще забравят случая
24
8
 
10
 
! Отговори
Мангъров герб преди 3 години
Човека е калинка на Герб, никой не може да го пипне само бандита от банки може да го смени затова затваряйти си устите!
23
2
 
5
 
! Отговори
Фрапантно преди 3 години
Ще бъде да го оставят на поста.
22
2
 
22
 
! Отговори
Браво бре преди 3 години
Аркади, нали те чухме в разговора по телефона как спореше с лекаря от Спешна помощ. Няма как да не знаеш. Знаеш, ама сега замазваш, та а дано се размине. Ще се размине, Аркади, вие си вадите очите само привидно. Сега ще те поплюват, поплюват и ще те направят след някой и друг месец я директор на общинско ДКЦ, я на някоя друга болничка, а може и ксато прокурист в някоя частна да те бацнат, временно, докато се отмирише. Пък ти за пред публиката се чуди как пък точно така пък станА.
21
1
 
2
 
! Отговори
ikar преди 3 години
До TIKVOVIZmiПремиерът също е потомък на комунисти, написаното и за него ли се отнася?
20
19
 
11
 
! Отговори
Помня преди 3 години
Я си представете хипотетично, че Ковида ни беше нагазил по време на социализма. Няма техника , няма лекарства , мизерия по всички болници ,няма лекари специализирали в чужбина...Работят за 250 лева. Абе няма нищо.
19
2
 
12
 
! Отговори
aa1830 преди 3 години
Министъра разбира за случая от новините, шефа на болницата незнае защо това се е случило - има ли държава изобщо?!?!?! Като си шеф и незнаеш кво става - ми земи скриий се дай път на някой по-читав.
18
4
 
20
 
! Отговори
Тиква преди 3 години
Всичко е Пародия тук, от премиера до храната.
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 10Какъв безсимптомен бе главанак?!?!Не четеш ли какво му е било състоянието?!Ти си абсолютен ***!!
16
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сетиха се сега да правят проверки и да оправят системата. Смотаняците от ГЕРБ и ОП до такава степен са задръстени и мързеливи че вече е национална катастрофа всеки ден ...
15
1
 
4
 
! Отговори
до 18 преди 3 години
КомунистЪТ няма еди какво си и комунистЪТ е еди какво си. Поне се научи да пишеш, ***!
14
8
 
12
 
! Отговори
TIKVOVIZmi преди 3 години
Пет от най-наглите лъжи на тиквената Мутра: 1. Дядо му е убит от комунистите 5 пъти поред, на различни места, по различен начин... (и вероятно сега продължава да гласува за ГЕРП с 5 различни бюлетини от отвъдното...) 2. Не се е виждал с братчеда Ради от 15 години... (изявлението е малко, след като медии бяха публикували снимки на Бойко и Ради преди няколко дни. Ради всъщност води фирмата "Ипон" на Борисов и продължава същия бизнес... (Охрана+Рекет) 3.