COVID Нова година - всичко резерве, цените скачат

Празникът излиза средно между 75 и 250 лв.
5 ное 2020 18:30,
98
 COVID Нова година - всичко резерве, цените скачат
Снимка: БГНЕС

Почти всички места за празнуване на Нова година са вече резервирани, показва справка в онлайн платформите.

Резервираме хижи и къщи за празника най-малко шест месеца предварително, заявиха собственици на места за настаняване в страната пред "Монитор". Възможностите за резервации са почти изчерпани, а търговци качват цените на кувертите заради новите здравни разпоредби.

Колко ни излиза празника?

Прогнози на ИАОТ сочат, че настаняването излиза средно между 75 и 250 лв. на вечер за един човек.

За 3 нощувки със закуски и вечери във фамилна къща в Банско трябва да броим 280 лв. на човек. В офертата е включена още празничната вечеря и жива музика. Мястото обаче отдавна е резервирано, а като алтернатива собствениците предлагат да настаняват своите в гости в близък семеен хотел.

Сред предложенията в Боровец пък са малки дървени къщички за четирима, чиято цена започва от 273 лв. на вечер без включена храна. Към цената на нощувката задължително трябва да доплатим новогодишен куверт в ресторант – 160 лв. за възрастен и 80 лв. за дете от 4 до 13 години.

"Във всички случаи ще имаме по-високи цени, тъй като и търсенето нараства. Освен на голям интерес, те се дължат и на намаляването на броя на местата“, продължи експертът, като допълни, че кувертите започват от 45 и стигат до 235 лв.

Цените варират спрямо предлаганото меню – докато на места то включва пилешка пържола със сос, на други то може да е патица с кестени.

500 000 на път

Според директора на Института за анализи и оценки в туризма (ИАОТ) Румен Драганов през периода 22 декември – 2 януари на път ще потеглят около 500 000 българи.

"Най-търсени остават къщите за гости, малките семейни хотели и корпоративните хотели, които са добре познати на вътрешния пазар", смята Драганов.

Макар пандемията от COVID-19 отново да затваря граници и ограничава пътувания, експертът бе категоричен, че няма да липсват българи, които ще прекарат студените почивни дни извън страната. Според него те ще се насочат главно към близки дестинации, където няма задължително изискване за карантина или отрицателен PCR тест.

"Покрай Нова година много хора ще се съберат със семейство и близки, ако мерките го позволяват", поясни той, като допълни, че за момента налаганите карантини в различни страни са валидни до средата на месец ноември.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната пирамида.Кой бунак ще си резервира Нова година след като я ясно ,че няма да има банкети?
26
0
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До муахахаТИ НЕ СЕ СМЕЙ , ЧЕ ТОЗИ СВЯТ НАПЪЛНО ЩЕ ИЗПЕРКА ПРЕЗ 2021 ГОДИНА КОГАТО СЕ ОБЯВИ, ЧЕ ИМА НАД 100 РАЗЛИЧНИ ЩАМА НА КОРОНА ВИРУСА И, ЧЕ ВАКСИНИТЕ РАБОТЯТ ИНДИВИДУАЛНО САМО ЗА ПО 1 ЩАМ :D
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коктейл ковид: спирт, кислородна вода, 4 капки йод, сламка.
24
5
 
3
 
! Отговори
SHUT UP!!!! преди 3 години
ЖИВА и ЗДРАВА ГОСПОЖО НИНОВА!!!! Господ здраве да ви дава, народа с вами!!! БСП ! ПОБЕДА!!
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравният министър благодари на всички, които спазват мерките. Той посочи, че носенето на маска на закрито намалява броя на пациентите, следващата мярка е физическата дистанция, призоваваме гражданите да ограничат събиранията и пътуванията."Не е време за празнуване, време е за помощ на медицинската систека.", заяви проф. Ангелов.
22
0
 
16
 
! Отговори
дядо Поп преди 3 години
че кога ако не по Нова година ще ядеш пържола за 50лв.......
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
COVID Нова година - всичко резерве, цените скачат :DТъй като ресторантите ще затварят след 23 часа НОВА ГОДИНА ЩЕ БЪДЕ ПОСРЕЩНАТА С ШАМПАНСКО В 23.15.ИГРАЯТ ЕДНО ХОРО ПРЕД РЕСТОРАНТА И ЮРУШ БАКАЛЪМ КОЙ ОТ КЪДЕТО Е ДОШЪЛ - ТАМ ОТИШЪЛПРЕДИ 9 ЧАСА ДНЕС Здравният министър Здравният министър благодари на всички, които спазват мерките. Той посочи, че носенето на маска на закрито намалява броя на пациентите, следващата мярка е физическата дистанция, призоваваме гражданите да ограничат събиранията.
20
0
 
13
 
! Отговори
муахаха преди 3 години
Да Посрещнем Достойно КОВИД-21
19
2
 
16
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
До Анонимен"Българина ОТ дебелогъзата си упоритост и тома_неверност на нова година ще остане в къщи на порция кис. зеле и чашка шльокавица, а не на купон с печено."-------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ти защо си мислиш че купона и печеното не може да стане в къщи? Или то само по ресторантите става, в къщи печено е изключено ТАКА ЛИ?
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От няколко спестени новогодишни куверта може да си купуте къща в Банско, доказано.
17
0
 
20
 
! Отговори
Алибегов преди 3 години
Бързайте че ще свършат кувертите, днес са 200 лева, утре 500, вдругиден 1000... Все пак има риск новогодишното меню да включва само една студена вода.
16
0
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ОЩЕ СМЕ НАЧАЛОТО НА НОЕМВРИ А ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ ВЕЧЕ СЕ ОБЯВИ, ЧЕ НОВОЗАРАЗЕНИТЕ ОФИЦИАЛНИ ЩЕ СА ПО НАД 10 ХИЛЯДИ НА ДЕН!!!ОГРАНИЧЕНИЕТО ЗА ВСИЧКИ ЗАВЕДЕНИЯ ДА НЕ РАБОТЯТ СЛЕД 23:30 ЧАСА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ И ЩЕ Е ЗА ЦЯЛАТА СТРАНА!!!------------ТАЗИ СТАТИЯ Е НЯКАКВА ПОДИГРАВКА С ТЕЗИ КОИТО СА СИ НАПРАВИЛИ РЕЗЕРВАЦИЯ АКО ИЗОБЩО НЕ Е ПОРЕДНАТА ПОРЪЧАНА ЛЪЖА ОТ ГЕРБ
15
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нова година е след по-малко от 8 седмици. Ако на някой му се празнува с толкова страдание наоколо,трябва да е ***!
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хехехееее 500 000 на път, чакайте, сега веднага отиват на празненство , близо 2 месеца гъгъгъъъ предварително. Тия искат да ни уморят от смях !!! Българина ОТ дебелогъзата си упоритост и тома_неверност на нова година ще остане в къщи на порция кис. зеле и чашка шльокавица, а не на купон с печено.
13
4
 
19
 
! Отговори
Хаха хаха преди 3 години
До нова година има още доста време. Да не се окаже, че ще са празни. Като почнат да умират по 400 човека дневно през декември, хората сами ще се откажат.
12
1
 
44
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
С тия вируси, маски, мерки, забрани, създаване на паника в населението, ....... ми се уби желанието изобщо да празнувам НОВА ГОДИНА. Ще си стоя в къщи със семейството и ми дреме колко излизала за 1 човек новогодишната нощ.
11
0
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВСИЧКИ ЗАВЕДЕНИЯ В СОФИЯ ЩЕ БЪДАТ ЗАТВОРЕНИ СЛЕД 23:30 ЧАСАБАЛАМУРНИЦИТЕ АКО СА НАПРАВИЛИ РЕЗЕРВАЦИИТЕ ПРЕДИ НОЕМВРИ СЕГА ЩЕ СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО :D------------------------------ДА НЕ СЕ ЛЪЖЕМ, ЧЕ И ГЪРЦИЯ НЯМА ДА НАЛОЖИ ЕДИН КУП ОГРАНИЧЕНИЯ!
10
2
 
25
 
! Отговори
СамоУбиец преди 3 години
не забравайте, резерве и на кретаториум и гробно място! особено с гробните места е много сложно - има дефицит!!
9
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес бг вие се подигравате, 100 статии за днес, че ще има lock down, а после статия, че на нова година всичко било резерве, това си е гавра с хората, нали болниците уж са препълнени, кви глупости пишете пак
8
0
 
38
 
! Отговори
Хах преди 3 години
Забравено е да се добави, че така им се иска на хотелиерите, не е реалност